![]() |
2002 Yilinin Genel Değerlendirmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2002 Yilinin Genel Değerlendirmesi* GENEL BİLGİ Çok Amaçlı Toplum Merkezleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kentlerin yoğun göç alan mahallelerinde ve merkezi nitelikli kırsal yerleşimlerinde kadınlara ve genç kızlara yönelik olarak çalışan toplum merkezleridir ![]() ![]() ![]() ![]() ÇATOMlarla cinsiyet dengeli kalkınma ve sürdürülebilir insani gelişmeye katkı sağlamanın yanı sıra uzun dönemde bölge ölçeğinde tabandan gelen bir sivil toplum kuruluşuna dönüşülmesi hedeflemektedir ![]() Başlıca amaçları arasında kadının bireyleşmesi, toplumsal süreçlere katılım düzeyinin artırılması ve gelişmişlik göstergelerinin iyileştirilmesi vardır ![]() ![]() GAP Bölgesinde ÇATOM'lar 2002 yılında ÇATOM programlarından yararlanan katılımcı sayıları aşağıda sınıflandırılarak belirtilmiştir ![]() Eğitim Programları: 5249'u kadın, 359'u çocuk, ve 791'si erkek olmak üzere toplam 6401 kişi ÇATOM programlarına katılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık Programları: Kısmi poliklinik hizmetleri ile 2089, gezici sağlık hizmetleri ile 3606 olmak üzere toplam 5695 kişiye sağlık hizmeti ulaştırılmıştır ![]() ![]() Gelir Getirici ve Kadın Girişimciliğini Destekleyici Programlar: Gelir getirici programlardan toplam 1450 katılımcı yararlanmış, 920 katılımcı toplam 115,4 Milyar TL gelir elde etmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Sosyal Destek Programları: 6534 kişinin ayni ve nakdi yardım almasına, 528 kişi için yeşil kart çıkarılmasına, 226 öğrencinin (199 ilköğretim, 19 lise, 8 üniversite) eğitim bursu almasına yardımcı olunmuştur ![]() |
![]() |
![]() |
|