![]() |
Silikon Beyinliler |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Silikon BeyinlilerDün gece bir kâbusla, fırlamışım yataktan,
Sanki çırpınıyordum, çıkmak için bataktan ![]() Bulunduğum yer sanki, bu dünyanın dibiydi; Etrafımda insanlar, uzaylılar gibiydi… Göğüs,kalça,göbek,bel,dudaklar,kaş,göz,buru n; Her yerleri silikon! ![]() ![]() ![]() Estetik cerrahide, sınırları yıkmışlar; Beyinleri çıkarıp, silikonlar takmışlar… Böylece akıl, fikir, zikirden kurtulmuşlar; Beyinsiz yaşamakta, mutluluğu bulmuşlar ![]() Hayat dizayn edilmiş, çağdaş formata göre, Yeni baştan yazılmış; örf, âdet, ahlak, töre… Kadınlarda eşdeğer, dişilikle kişilik, Karaktere yansımış, erkeklerde dişilik ![]() Kısacası; yıkmışlar utanma engelini; İstifa etmiş şeytan, bırakmış çengelini… Eller, beller karışmış, kollektif zürriyetler, Cinsî alış verişte, limitsiz hürriyetler ![]() Hak, hukuk, vicdan gibi, boş kavramlar atılmış, Paraya dinler üstü, tanrısal güç katılmış… Bir irticâ korkusu, pompalanmış derinden, Bilerek oynatılmış, bütün taşlar yerinden ![]() Çekmek için her yerde, ”kalbim temiz” kartını; Bire tenzil etmişler, dînin o beş şartını… Kimi devran kuklası, kimi sosyalist kinci, Kimi haddini bilmez, dinden habersiz dinci… Âlim diye ortada, iki alkış delisi, Duydum ki; uykudaymış, âlimlerin gerisi… Ekranlarda içi boş, göstermelik sohbetler, Bir edep katliamı, internetteki ”çet”ler ![]() Eğitim öğretimde, okullar devre dışı; Medya yönlendiriyor, bu bilimsel yarışı… Bütün dünya seyirci, sahnede bir oyun var; Bir Buş’un karşısında, altı milyar koyun var ![]() Almışlar küçük Buşlar, localarda yerini; Bu oyunda kırıyor, müslüman birbirini… Beni ilkel bularak, merak edip soydular, Dinazor teşhisiyle, bir fânusa koydular ![]() Hele orjinal beynim, onlar için bir şoktu; Düşünen bir beyine, tahammülleri yoktu… Can havliyle fânusa, nasıl tekme atmışım, Meğerse o tekmeyle, yorganı fırlatmışım ![]() Bu korkunç kâbus beni, sırılsıklam terletmiş; Çok şükür ![]() ![]() Oysa, gerçek dünyada, böyle şeyler ne arar ! Herkeste sevgi, saygı, barış, güven, istikrar ![]() Bozmayalım dünyanın, bu güzel durumunu, Kimse kurcalamasın, rüyanın yorumunu… (CENGİZ NUMANOĞLU)
![]() |
|