|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anasınıfı, çocuklar, ilköğretim, lösemili, okulu |
![]() |
Lösemili Çocuklar Anasınıfı Ve İlköğretim Okulu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lösemili Çocuklar Anasınıfı Ve İlköğretim OkuluLösemili Çocuklar Anasınıfı ve İlköğretim Okulu Millî Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() 3787 17 ![]() ![]() Millî Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() ![]() Katkılarından dolayı tüm bağışçılara ve LÖSEV'e teşekkür eden Bakan Çelik, hastasını, zayıfını, engellisini, fakir fukarasını gözetmeyen devletin sosyal devlet olamayacağını vurguladı ![]() ![]() ![]() Özürlüler Yasası'nı çıkardıklarını, yasanın hayata geçmesiyle 27 bin engellinin okula taşınarak eğitim aldığını anlatan Bakan Hüseyin Çelik, cam hastası veya diğer hastalıklarından dolayı evde yatan bin 4 çocuğa da öğretmen göndererek evlerinde eğitim verdiklerini bildirdi ![]() Özürlüler yasasıyla engellilerin eğitiminde yüzde 700-800 artış yaşandığını bildiren Bakan Çelik, "Bununla Maliye'ye binen yük 2 milyar YTL'dir ![]() ![]() Devlet tarafından lösemili çocuklar için tüm ihtiyaçlarının karşılandığı 48 hastane okul kurulduğunu, buralarda 4 bin 775 çocuğun eğitim gördüğünü ifade eden Bakan Çelik, buralarda eğitim alan çocuklardan bin 800'ünün lösemi hastası olduğunu kaydetti ![]() LÖSEV'in kurduğu okulda 150 çocuğa eğitim verildiğini, bunun önümüzdeki dönemde daha da artacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, bunu çok önemsediğini dile getirdi ![]() Çocuğu engelli veya hasta olanlarla empati kurulması gerektiğini anlatan Bakan Çelik, "Her türlü engeliliğin, hastalığın rehabilitasyonu mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olması bir yana öğrencilerden hiç bir ücret alınmadan eğitim verilmesinin önemine işaret eden Çelik, bunun diğer hayırseverlere de örnek olmasını diledi ![]() LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer de yıllarca lösemili çocuklarla birlikte olduklarını ve onların sıkıntılarını yüreklerinde hissettiklerini söyledi ![]() Lösemili çocukların yıllarca okul sorunuyla mücadele ettiğini anlatan Ezer, bu çocukların okullara kayıt ettirilmeyişleri ve okullarda tecrit edilmelerinin acı bir gerçek olduğunu ifade etti ![]() Lösemili çocukların gittikleri okulların sağlıkları için de uygun olmadığını veya sağlık sorunları nedeniyle eğitimden çekilmek zorunda kaldıklarını belirten Ezer, bu probleme çözüm bulmak için bağışçıların desteğiyle bu okulu yaptırdıklarını söyledi ![]() Okulun yüzde 90'a yakınının bağışlarla oluştuğunu ve yapımında lösemili çocukların ailelerinin de çalıştığını kaydeden Ezer, hayırseverlere de teşekkür etti ![]() ![]() "Bizi ne lösemi hastalığı ne ilaçlar yoruyor, biz en çok bürokrasiden yoruluyoruz" diyen Ezer, "Lösemili Çocuklar Kenti"nin yapımı için 6 yıldır bir arsa talep ettiklerini, ancak Maliye Bakanlığının kendilerine yanıt vermediğini öne sürdü ![]() Konuşmaların ardından, lösemili çocuklarla kurdele kesen Bakan Çelik, daha sonra okulu gezdi ![]() Törende, ilköğretim okulu öğrencileri dans gösterileri sunarak, şiirler okudu ve Atatürk marşları seslendirdi ![]() Yazının orjinali için www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|