Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamın, burnunun, çizen, gözünü, ressamın, sergisi

Adamın Gözünü Burnunun Yerine Çizen Ressamın Sergisi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adamın Gözünü Burnunun Yerine Çizen Ressamın Sergisi

Bu Picasso çok komik bir ressam İnsan yüzü çizerken gözlerin, ağzın, burnun, kulakların yerini şaşırmış Böyle ifade etmişlerdi 20 Yüzyılın en önemli ressamlarından biri olan Picasso'nun portrelerinden bazılarını gördüklerinde Sonrası mı, sonrasında bakın neler oldu…Çok kısa bir süre önce önemli ve çok keyifli bir sergideydi Çağdaş Adımlar Gitmeden önce sergi ve bu serginin konuğu olan önemli ressamın hayatıyla, yaptıklarıyla ilgili ön bilgi edinen sevimli minikler nihayet heyecanla bekledikleri Picasso Sergisini gezdiler Sergide verilen eğitime katılan Çağdaş Adımlar'ın minikleri, ciddi bir yetişkin edasıyla gezdikleri sergide Picasso'nun 20Yüzyıl sanatının en önemli ressamlarından biri olduğunu, 10 yaşında küçük bir çocukken ressam olan babasının da desteğiyle yaptığı resimleri geliştirmeye başladığını ve zaman içerisinde çok ünlü bir ressam olduğunu, sadece yağlı boya tablolar değil bunun yanında birçok çizim, seramik, heykel, gravür ve duvar halısı da yaptığını öğrendiler Sergiyi gezip eserlerinden örnekleri görürken renkler, renklerin duygularla olan ilişkisi, yüz ifadeleri gibi kavramlar hakkında önemli bilgiler edindiler ve bol bol fikir yürüttülerAaaa resimdeki adamın kulağı çenesindeee, Adam balık yutmuuuuş, Kedi amuda kalkmış öğretmeniiiim, Galiba bu bir palyaço Yüzüne maske takıp kendini komikleştirmiş bizi güldürmek için, Bu heykelin bir elinde dört parmak, bir elinde üç parmak vaaaar, Hayır o heykelin iki elinde de dört parmak var Bak birini iki parmağının arasına gizlemiş Picasso,sihirbazlık gibiii…Ben de Picasso gibi komik bir ressam olacağım! diyerek onlar da kendi bakış açılarına göre sanatsal yorumlarla bu güzel sergiye daha bir özellik kattılar Eğitimin son aşamasında kendileri için ayrılan sanat odasında sözel yorumlarına bir de yaptıkları resimlerle değişik bir yorum getirdiler Düşündüler, örnek aldılar ve yarattılar Oradan ayrılırken ilginç bir ressamı tanımanın, yaptıklarını görmenin, model alıp yaratmanın, hayallerini kağıda dökmenin verdiği keyifle hepsi çok mutluydu Kim bilir gelecekte belki içlerinden bazıları da 21yüzyılın Picassoları olacaktı…Çağdaş Adımlar Çocuk Kulübü

(Hale Küçükosman ÇGE Uzmanı)

Kaynak: Kaynak:yuvarehberimcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com