Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölüm, metal, tanıtımı, öğretmenliği

Metal Öğretmenliği Bölüm Tanıtımı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Metal Öğretmenliği Bölüm Tanıtımı

Programın Amacı

Metal öğretmenliği programının amacı, teknik liselerle endüstri meslek liselerinde ve yaygın eğitim kurumlarında metal işleri konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Metal öğretmenliği programında matematik, fizik, kimya, kaynak teknolojisi, kaynak tekniği, plastik şekil verme, metal işleri üretim tekniği, elektrik elektronik bilgisi, yüzey koruma işlemleri gibi alan dersleri verilir
Ayrıca, teknik eğitime giriş, eğitim psikolojisi, genel ve özel öğretim metotları , ölçme-değerlendirme ve rehberlik gibi öğretmenlik meslek bilgisi dersleri okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır

Gereken Nitelikler

Metal öğretmenliği programında okumak isteyenlerin genel akademik yetenek yanında şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneklerine sahip, fen bilimlerine, özellikle fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı, el ve gözü eşgüdümle kullanabilen kimseler olmaları gerekir
Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme, kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da metal öğretmenlerinde aranan özelliklerdir

Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Metal öğretmenliği programını bitirenlere Teknik Öğretmenı unvanı verilir Mezunlar Metal İşleri Öğretmeni olarak görev yaparlar
Metal öğretmeni örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir,işyerlerinde uygulama yapan öğrencilerini gözlemler, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır

Çalışma Alanları

Metal öğretmenlerinin başlıca çalışma alanları, Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı yaygın ve örgün eğitim kurumlarıdır İsteyenler sanayide teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi işyerlerini açabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com