|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2004, açıklandı, kurumları, orta, seçme, sonuçları, sınav, yerleştirme, öğretim |
![]() |
2004 Orta Öğretim Kurumları Seçme Ve Yerleştirme Sınav Sonuçları Açıklandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2004 Orta Öğretim Kurumları Seçme Ve Yerleştirme Sınav Sonuçları Açıklandı2004 Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınav Sonuçları Açıklandı Milli Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 251644 28 ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() ![]() 2004 Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınav Sonuçları Milli Eğitim Bakanı Doç ![]() ![]() ![]() Bakan Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren bazı yenilikler daha yapmayı düşündüklerini belirterek, Bakanlığımızca başlatılan e-sınav projesi ile sınavların organizasyonu ve uygulamasına yönelik tüm aşamaların zaman içerisinde belirli bir plan dahilinde e-posta ve internet ortamında yapılabilmesi amaçlanmıştır ![]() ![]() Konuşmasında gelecek yıl başlayacak yeni bir uygulama hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, Gelecek yıl yapılacak LGS ye sadece Fen, Anadolu, Anadolu öğretmen, Anadolu Meslek, Anadolu İmam Hatip ve polis kolejlerine girmek isteyen öğrencilerin değil, diğer tüm ortaöğretim kurumlarına devam etmek isteyen tüm öğrencilerin de girmesini mecburi hale getireceklerini söyledi ![]() ![]() ![]() ÖSS den sonra sıfır puan alan öğrencilerinle ilgili tartışmalara da değinen Bakan Bakan Çelik, ilköğretimin, ortaöğretimin ve yükseköğretimin birçok probleminin bulunduğunu kaydederek, Bizim varlık sebebimiz bu problemleri asgariye indirmek, hatta tamamen ortadan kaldırmak ve Türk milli eğitiminin bir bütün olarak kalkınmış ülkeler düzeyine çıkarmaktır dedi ![]() Bakan Çelik, şunları kaydetti: Özellikle düşük başarıya sahip olan öğrenciler sadece bizim ülkemizde mevcut değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakan Çelik, ham puanı barajın altında kalan öğrencilerin sıfır puan aldığı yönünde yorumlar yapıldığını belirterek, bunun öğrencilerin hiçbir doğru soruyu çözemediği anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti ![]() ![]() ![]() ![]() Bakan Çelik, ortaöğretiminin yeniden yapılandırılması ve ÖSS ile ortaöğretimdeki başarının ilişkisi konusunda çalışmalarda bulunulacak bir şura yapmayı kararlaştırdıklarını bildirdi ![]() ![]() 2004 Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınav sonuçlarına göre, 127 BİN 375 aday, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler liseleri ile çeşitli ortaöğretim kurumlarına yerleştirildi ![]() Buna göre, 2004 LGS sonucunda, 127 bin 375 öğrenci, resmi ve özel fen liselerine, Sosyal Bilimler lisesine, anadolu liselerine, anadolu teknik ve anadolu meslekliselerine, anadolu öğretmen liselerine, anadolu imam-hatip liselerine ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine yerleştirildi ![]() ![]() ![]() Polis Koleji aday tespit sınavı için de 124 bin 245 aday sınava girdi ![]() ![]() ![]() ![]() Matematik-Fen(MF) Ağırlıklı Standart Puan ortalamalarına göre, sınavda en başarılı iller, sırasıyla Ankara, Çanakkale, Edirne oldu ![]() ![]() ![]() Bakanlık, gelecek yıldan itibaren Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı nın başvurularını internet üzerinden kabul edecek ![]() ![]() ![]() ![]() Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler ve Anadolu Öğretmen liselerine kesin kayıtlar, 12 Ağustos 2004 tarihinde başlayacak, 15 Ağustos 2004 de sona erecek ![]() Anadolu mesleki ve teknik ortaöğretim kurumların ile Anadolu imam-hatip liselerinde kesin kayıtlar 16-20 Ağustos günleri arasında kabul edilecek ![]() Diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerinin kesin kayıt tarihleri şöyle: -Adalet Bakanlığı na bağlı meslek liselerine, 16-20 Ağustos arasında, -Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ne bağlı Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi nin kesin kayıtları sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten 16 Ağustos a kadar, -Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü ne bağlı Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi ne kayıtlar, 16-20 Ağustos arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı na bağlı meslek liselerine kesin kayıt tarihleri ilgili Bakanlıkça kazanan adaylara duyurulacak ![]() Yazının orjinali için www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|