09-13-2008
|
|
bonsoir
|
Hüzünlü Bir Hikaye!!!
Uluçınar köyünden 3 dönümlük bir bahçe almaya karar verdim İki odalı kerpiç bağ evinin olduğu bahçenin her yanı çim ,çiçek ve meyva ağaçlarıyla doluydu Kiraz,dut,şeftali,erik,menekşeler,gülle r ,kasımpatılar   Evi satan kişiyle bütün bahçeyi dolaştık bir süre Birden "ne alaka?"dercesine bir ağaç gördüm Hurma ağacı  Bu yörede hurma yetişmezkiii  marmara bölgesinde ne işi var bunun???Satıcı gülümsedi acı bir gülümseyişti bu   
- Yıllar öncesiydi ! diye başladı anlatmaya,"Hastalandım Yataklara düştüm Hastahaneye kaldırmışlar beni ölmek üzereydim Ciğerlerimde kocaman bir yara varmış Doktorlar ümidi kesmişler Sevdiğim bir kız var Birgün çıkıp gelmiş hastahaneye Nasıl sormuş,nasıl bulmuş? Konuştuk saatlerce ,ağlaştık"Seni ölene dek beklerim!"dedi Sonra tam ayrılık zamanı cebinden bir hurma çekirdeği çıkarıp verdi "Berekettir diye hep yanımda taşırım bu çekirdeği,senin olsun!"dedi,"Baktıkça beni an, seni beklediğimi bil ve tez iyileş!"O küçük çekirdek hayata uzanan bir köprü oldu bana Pijamamın cebinde sakladım aylarca Kimse bilmedi Avucuma aldım Ellerime değen kestane renkli saçları oldu Baktım Zeytin gözlerini gördüm,istersen mucize de sen bu olaya İyileştim Ölümü beklerken taburcu oldum Bu bahçeye geldim Hurma çekirdeğini bahçeye diktim Yöresi ,mevsimi değildi ama diktim Tuttu Filiz ,fidan oldu Ağaç oldu "
Adam birden sustu Çekinerek sordum:"Ya sevdiğin kız?"gözlerindeki parlaklık yaş olup yanaklarına süzülürken,"O bir hurma ağacı gibi dayanıklı değildi"dedi,"Gelin oldu,elin oldu!!!!"
İstekLi olMak konTRoL aLTINdaki bir YangınI iFade edeR  nORMAN Vinvent Peale
|
|
|