08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tmmob Vii. Endüstri İşletme Mühendisliği Kurultayi - Kurultay Programi - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi
KURULTAY PROGRAMI20 KASIM 2009 CUMA09:00/09:30KAYIT VE SERGİ AÇILIŞI09:30/10:30AÇILIŞ KONUŞMALARI10:30/12:00Ana Salon:Panel 1 (Açılış Paneli)Endüstri ve İşletme Mühendisliğinin GelişimiOturum Başkanı: Günay BİRTÜRK Prof Dr İmdat KARA Prof Dr İlhami KARAYALÇIN Prof Dr Ataç SOYSALKocaeli Şube Yönetim Kurulu Sayman ÜyeBaşkent Üniversitesiİstanbul Teknik ÜniversitesiDoğuş Üniversitesi12:00/12:30Ana Salon:Anket Sonuçlarının Değerlendirilmesi1- Kurultay Anketi Sonuçlarının SunumuYrd Doç Dr Gülşen AKMANÇağın KARAKOÇ2- Endüstri Mühendislerinin Sektörel İstihdam Profilini, Memnuniyet ve Beklentilerini Belirlemeye Yönelik Bir Anket ÇalışmasıAhmet HEREKEOĞLU, Canan YILDIRIM, Necla YEL, Seda ÖNGÖR, Merve ER, Prof Dr Seniye Ümit FIRATKocaeli Şube EİM MDKMarmara Üniversitesi12:30/13:30Yemek Arası13:30/14:30Ana Salon:1 OturumEİM Çalışma Alanlarına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri - 1Oturum Başkanı:Prof Dr Türkay DERELİ1- Endüstri Mühendisliğinin Teorik ve Pratik YönüDr Mustafa DÖRDÜNCÜ, Feyza GÜRBÜZ, Berrin UÇARKUŞ, Bahar AKYOL2 - Stratejik Planlama ve Endüstri MühendisliğiDuygu DEMİR3 - Endüstri Mühendisliği Stratejik Plan Hazırlık Sürecinin Neresinde? Gülbin ELYORGUN AKKİRAZ, Özgür AKKAVAK, Özgür YALÇINKAYADüzenleme Kurulu ÜyesiKayseri Erciyes Üniversitesi DPTİzmir Büyükşehir Belediyesi-Dokuz Eylül Üniversitesi14:30/14:45Çay Arası14:45/16:00Ana Salon:2 OturumYeni Yetkilendirme AlanlarıOturum Başkanı : Özgür YALÇINKAYA1 - Günümüz İşletmelerinde Yönetim Sistemleri ve Bütünleşik Yönetim Sisteminin Gerekliliği ve Rekabet Açısından Önemi Yrd Doç Dr Kasım BAYNAL2 - Zaman Etüdü - Kapasite Raporları ve Endüstri Mühendisliği Mustafa AŞAR3 - Tesis Planlama ve Endüstri Mühendisliği Halit AKÇAL4- Verimlilik ve Endüstri Mühendisliği Doç Dr İbrahim ÇİLEİM MEDAK ÜyesiKocaeli Şube EİM MDKMascart DanışmanlıkEİM MEDAKSakarya Üniversitesi16:00/16:15Çay Arası16:15/17:45Ana Salon:Panel 2Endüstri / İşletme Mühendisliğinin Yeni Çalışma AlanlarıPanel Yöneticisi: Ahmet İlhan DÜZGÜNAli KARAGÖZNilüfer ASİLDr Özgür ARMANERİMahmut TEBERİKEİM MEDAK ÜyesiDPTMPMKOSGEBSerbest Müşavir Mühendis17:45/18:00Çay Arası18:00/19:15Ana Salon:3 OturumEİM Çalışma Alanlarına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri - 2Oturum Başkanı: Prof Dr Harun TAŞKIN 1 - Proje Yönetiminin Endüstri/İşletme Mühendisliğine Getirdiği FırsatlarNurgül BİÇER 2 - Maliyetleme Sistemlerinde Güncel Yaklaşımlar: Faaliyet Tabanlı Maliyetleme ve Dönüşüm Muhasebesi Önder BELGİN3 - İç Denetim Süreci- Endüstri Mühendisliği İlişkisiDr Mustafa DÖRDÜNCÜ, Feyza GÜRBÜZ, Burcu GÖKALP 4 - İş İlanları Penceresinden Endüstri MühendisliğiProf Dr Türkay DERELİ, Nevra AVLANMAZ, Alptekin DURMUŞOĞLUDanışma Kurulu ÜyesiPETKİMMPMKayseri Erciyes ÜniversitesiGaziantep Üniversitesi21 KASIM 2009 CUMARTESİ09:30/10:45Ana Salon:4 OturumEndüstri/İşletme Mühendislerinin Toplumsal Sorumlulukları Oturum Başkanı :Nedret YAYLA 1 - EİM MEDAK Yönetmeliği Üzerine Dr Nilay KALELİ KARASAKAL 2- Tuzla Tersanelerinde Yaşanan Kazaların Ishıkawa Neden-Sonuç (Kılçık) Diyagramına Göre Değerlendirilmesi ve Meslek Alanımız Açısından Çözüm Üretilmesi Neşe GÜNDOĞDU3- Türk Şirketlerinin Geleceğinde Analitik Yeteneklerin RolüTolga YANAŞIK, Thibault QUIVIGER4- İş Sağlığı ve Güvenliğinde Kültürel Değişim Mahmut TEBERİK Bursa Şube Yönetim Kurulu BaşkanıYürütme Kurulu ÜyesiDüzenleme Kurulu ÜyesiDijitalis DanışmanlıkAyraç Eğitim ve Danışmanlık10:45/11:00Çay Arası11:00/12:30Ana Salon:Panel 3Endüstri/İşletme Mühendisliğinin Toplumsal Konumlanışı ve ÖrgütlülüğüPanel Yöneticisi :Prof Dr Seniye Ümit FIRATProf Dr Murat DİNÇMEN Doç Dr Mahmut EKŞİOĞLUYrd Doç Dr Barış SELÇUKMahir Ulaş AKCANMarmara Üniversitesiİstanbul Teknik ÜniversitesiBoğaziçi ÜniversitesiBahçeşehir ÜniversitesiEİM MEDAK Başkanı12:30/13:30Yemek Arası13:30/15:15Ana Salon:Serbest ForumForum Yöneticisi: Mahir Ulaş AKCANEİM MEDAK Başkanı15:15/15:30Çay Arası15:30/16:30Ana Salon:6 Oturum (Paralel Oturum)EİM Uygulama Örnekleri: Stratejik Planlama ve Yatırım HizmetleriOturum Başkanı :Prof Dr Zerrin ALADAĞ1-Anp Yöntemi Kullanılarak Tehlikeli Katı Atık Bertaraf Tesis Yer Seçimi ve Fizibilite ÇalışmasıProf Dr Harun R YAZGAN, Sinemis BİNİCİOĞLU, Harun KARAKÖSE2- Endüstri/işletme mühendisliği yatırım hizmetleri yönetiminde uluslar arası bir yaklaşım - unıdo metodolojisiNurgül BİÇER3- Stratejik Plana Dayalı Performans Yönetim Sistemi Modeli ve Etkin İzleme Sistemlerinin Oluşturulması - Bir Uygulama Örneği Mehmet Ali KARAKÖSE, Cem YALINKILIÇ, Ali İlhan HACIFAZLIOĞLU 4- Stratejik Planlamada Mevcut Durum Analizi ve Eğitim Sektöründe UygulanmaProf Dr Zerrin ALADAĞ, Yrd Doç Dr Gülşen AKMAN, Çağın KARAKOÇ, Bahadır YÖRÜRDüzenleme Kurulu ÜyesiSakarya Üniversitesi PETKİM5M Bilişim Yazılım Eğt ve Yön DanışmanlığıKocaeli Üniversitesi15:30/16:30Salon B:5 Oturum (Paralel Oturum) EİM ygulama Örnekleri: ERP ve SimülasyonOturum Başkanı :Yrd Doç Dr Semra BORAN1- Borçelik Yeni Çelik Fabrikası ve Borusan Liman Genişletme Yatırımlarının Devreye Alınmasıyla Operasyonel Karmaşıklığı Artacak Borusan Gemlik Tesisi‘nin Simülasyon Analizi Tolga YANAŞIK, Thibault QUIVIGER, Arzu ÇEVİK, Çağlayan BALIK2- Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ve Bir Kamu Kuruluşunda UygulamaCevdet ÜRENCİK, Hayri AVCI3- Üretim Sekötüründe Faaliyet Gösteren Firmalarda Uyarlama Sürecini Tamamlamış ERP Yazılımlarının Süreç Değerlendirmesi Mukaddes ZAĞRALI BENNİ, Yrd Doç Dr Ahmet KOVANCIYürütme Kurulu ÜyesiDijitalis DanışmanlıkTÜLOMSAŞHava Harp Okulu - Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü (HUTEN)16:30/16:45Çay Arası16:45/18:15Ana Salon:Panel 4Endüstri Mühendisliği Eğitimi Nereye Gidiyor?Panel Yöneticisi: Murat KÜREKÇİProf Dr Halit KASA Prof Dr Orhan TORKUL Endüstri Yük Müh Seçkin ŞİŞMANOĞLU Yürütme Kurulu BaşkanıOkan ÜniversitesiSakarya ÜniversitesiDanışma Kurulu Üyesi
|
|
|