|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2007, doğalgaz, kongre, kongresi, makina, mühendisleri, odasi, programi, tmmob, uluslararasi |
![]() |
Tmmob Uluslararasi Doğalgaz Kongresi 2007 - Kongre Programi - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tmmob Uluslararasi Doğalgaz Kongresi 2007 - Kongre Programi - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi3-5 Mayıs 2007 Ankara / Sheraton Hotel & Convention Center3 MAYIS 2007 / PERŞEMBE 09:00-10:00 Kayıtlar 10:00-12:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI - Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Oğuz TÜRKYILMAZ - Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin KORAMAZ - TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI - BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk DÜZYOL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir AKSOY 12:00 - 13:00 Uydu Sempozyumu 13:00 - 14: 00 Öğle Yemeği 14:00 - 16:30 I ![]() 1 ![]() - "Avrupa Enerji Güvenliğinde Doğal Gazın Rolü" - John Roberts, Platts Dergisi Editörü - "Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi" - Alexandra Oberländer, OMV Yön ![]() ![]() - "Enerji Koridoru ve Terminali Türkiye" - Nilgün Ş ![]() -"Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve İhraç Seçenekleri" - Petrol Müh ![]() ![]() ![]() -"Türkiye‘de Doğal Gaz İthalat ve İhracat Anlaşmaları" - İlhan Sezgi, BOTAŞ Gen ![]() ![]() -"Türkiye Doğal Gaz Arz Güvenliğinin Sağlanması" - Mehmet Konuk, BOTAŞ Doğal Gaz Pazarlama ve Satış Dai ![]() ![]() -"Transit Boru Hatları ve Doğal Gazın Üçüncü Ülkelere Satışı" Ali Karakaya, Petrol Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi 16:30 - 16:45 Ara 16:45 - 18:45 I ![]() ![]() - BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE İHRAÇ POLİTİKALARI Oturum Başkanı: Aytekin ÇAKIR Kongre Yürütme Kurulu Üyesi - "Avrupa‘da Doğal Gaz Sektörünün Yeniden Yapılandırılması" - Prof ![]() ![]() -"BOTAŞ İletim Şebekesine Üçüncü Taraf Erişimi" - Erdinç Özen, BOTAŞ İşletmeler Müd ![]() ![]() - "Yeni Doğal Gaz Temin Politikaları ve Anlaşmaları" - Oğuzcan Bülbül, Rekabet Kurumu -"Türkiye Doğal Gaz Aramaları" - Cem Menlikli, TPAO Batı Karedeniz Kozlu Projeleri Lideri -"TPAO Doğal Gaz Üretimi ve Yeraltı Depolama Projeleri" - Mustafa Yılmaz, TPAO Üretim Daire Başkan Yrd ![]() - "Türkiye Enerji Talebinin Karşılanmasında Doğal Gazın Yeri" - Tuğrul Erkin, BOSPHORUSGAZ Genel Koordinatörü - "*****huriyetin Kuruluşundan Günümüze Türkiye‘de Doğalgaz Arama ve Üretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi" - A ![]() ![]() ![]() 9:30 - 10:00 "Avrupa Birliği Yönetmelikleri ve Standartlarında Dağıtım Hatları ve İç Tesisat Uygulamalarında Güvenlik" Daniel Hec, MARCOGAZ, Denis Faure, Gaz de France Ortak Oturum / BÜYÜK BALO SALONU I 10:00 - 12:30 II ![]() - "Sanayide İç Tesisat Uygulamaları" - Levent Tanrısever, Makina Mühendisleri Odası - "İzmit Doğal Gaz Sistemi İçin Tasarım Katsayısı ve Eşzaman Kullanım Faktörünün Belirlenmesi" - Prof ![]() ![]() ![]() - "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Mustafa Güngör, DOSİDER Tek ![]() ![]() ![]() - "Doğal Gaz İç Tesisat Şartnameleri" - Ahmet Yetik, GAZBİR Kazancı Doğal Gaz Şirketleri Kalite Müdürü - "Doğal Gaz Dağıtım Sistemlerinde İç Tesisat Denetimi İçin Yeni Bir Süreç Yönetim Modeli ve Sertifikalı Firma Performans İyileştirme Yaklaşımları" - Yakup Kara Selçuk Üniv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Metin Korçak, EPDK Doğal Gaz Dai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Şebeke İşleyiş Düzenlemelerinin Türkiye‘nin "HUB" Olma Sürecine Katkısı ![]() ![]() ![]() ![]() -" Boru Hattı Güzergah Araştırmalarında Kullanılan Jeolojik ve Jeoteknik Yöntemler" Özgür Acır, Recep Kılıç, Jeoloji Mühendisleri Odası - "Doğalgaz dağıtım ve iletim hatlarında stres analizi ve ASME (Amerıcan Socıety Of Mechanıcal Engıneers ) CODE B31 ![]() ![]() - "Doğal Gaz Boru Hatlarından Hidrojen ve Biyogaz Dağıtımı" Tansel Şener, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü - "Sanayide LNG Uygulamaları" Sadık Yurtman, Makina Mühendisleri Odası - "Baca Mevzuatına Genel Bakış" - Selahattin AYDIN, GAZBİR / İGDAŞ Danışmanı 12:30 - 13:30 Uydu Sempozyumu 13:30 - 14:30 Öğle Yemeği 14:30 - 16:30 IV ![]() - "Doğalgaz Şehiriçi Asbuilt (İşbitim) Proje Çalışmalarında Harita ve GIS" - Muharrem Coşkun, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası - "Kentsel Doğal Gaz Kullanımı" - Erdoğan ARKIŞ, PALMET AŞ ![]() - "Kentsel Doğal Gaz Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları" Haktan Yozgatlıgil, EPDK Doğal Gaz Dai ![]() ![]() ![]() ![]() - "Elektrik Üretim Tesislerinin Çok Yönlü Karşılaştırmalı Değerlendirmesi" Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Dünyada ve Türkiye‘de Doğal Gazın Elektrik Üretiminde Kullanımı" - Mak ![]() ![]() ![]() - "Elektrik Üretiminde Linyit Rezervlerimiz Yerine Doğal Gaz Kulanılmasının Ekonomik Sonuçları" Çetin Koçak, Jeofizik Mühendisleri Odası - "Yakıt Pilli Mikro Kojenerasyon Sistemleri" - Alper Sarıoğlan, Atilla Ersöz, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü - "Enerji Verimliliği ve Yasal Hazırlıklar" - Erdal Çalıkoğlu, EİEİ Sanayide En ![]() ![]() ![]() ![]() - Kemal Ulusaler Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı - Emin Koramaz Makina Mühendisleri Odası Başkanı - Özkan Ağış Kojenerasyon Derneği Başkanı - Ahmet Oktay Kavas EÜD Müdürü 5 MAYIS 2007 - *****ARTESİ 9:30 -12:30 VI ![]() - "AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları Kapsamında Enerji Sektörü ve Doğal Gaz" - Leyla Akşin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sektörel ve Bölgesel Pol ![]() ![]() - "Doğal Gaz Alım Satım Sözleşmeleri (İthalat Sözleşmeleri) Devir İhaleleri" - Selçuk Advan, BOTAŞ Doğal Gaz Alım ve Kontrat Devirleri Daire Başkanı - "Türkiye‘nin Avrasya Boru Hatları Macerası" - Dr ![]() - "BOTAŞ‘ın Gaz Devirleri" - F ![]() - "Doğal Gaz Sektöründe Piyasa Uygulamalarının Tüketiciye Yansıması" - Turhan Çakar, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı - "Dünyada ve Türkiye‘de Sürdürülebilir Doğal Gaz Politikaları" - Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13:30 - 14: 30 Öğle Yemeği 14:30 - 17:30 PANEL: - BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE TÜKETİM POLİTİKALARI Oturum Başkanı : Mehmet SOĞANCI TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Panelistler : - Oğuz Türkyılmaz Makina Mühendisleri Odası enerji Çalışma Grubu Başkanı - Mehmet Torun Maden Mühendisleri Odası Başkanı - Dr ![]() - Erdoğan Arkış GAZBİR Başkan Yardımcısı - Ümit Bilek EPDK Grup Başkanı, Doğal Gaz Daire Başkanlığı - Nuh Nadi Bakır TOBB Türkiye Enerji Meclisi Temsilcisi |
![]() |
![]() |
|