![]() |
Mantı!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı!!(4 kisilik) Malzemeler: Hamuru icin: 3 su bardagi un 1 adet yumurta 1 kahve fincani su 1 cay kasigi tuz Ici icin: 250-300 gr kiyma 1 adet ince kiyilmis sogan 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmis tuz, karabiber Uzeri icin: 1/2 kg yogurt 2 dis sarimsak, ezilmis 5 yemek kasigi siviyag (ya da tereyagi) 1 yemek kasigi biber salcasi 1 cay kasigi pul biber Haslamak icin: 8 bardak su, 2 cay kasigi tuz Yapilisi 1) Tencereye un elenir, ortasi acilir, kalan malzemeler eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Kiymaya ince dogranmis sogan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yogurulur ![]() 3) Hamur 3 parcaya ayrilir, unlanarak bicak sirti kalinliginda acilir ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Her birine yeterince ic malzemeden koyulup istenen sekillerde kapatilir ![]() 5) 8 bardak su tencerede kaynatilir, 2 cay kasigi tuz atilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) Tavaya yag konulur, eritilir ![]() ![]() 7) Servis tabagina once mantilar, ustune sarimsakli yogurt ve en uste de salcali yagdan dokulur ![]() ![]() Afiyet olsun tekrar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|