Sultan Lokumu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Lokumu TarifiMalzemeler 1 kg süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1/2 paket margarin(125gr) 1 paket vanilya, 1 kâse ceviz, 1 kâse Hindistan cevizi Hazırlanışı Margarin ile unu kavurun, üzerine sütü ve şekeri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın Sonra tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin Muhallebi pişince 1 paket vanilya ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın![]() Fırın tepsisini ıslatın, muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta dökün Biraz soğuyunca buzdolabına koyun Muhallebiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin![]() Tatlıyı 20 eşit kareye bölün Bir tabağa hindistan cevizi dökün, üzerine spatula yardımıyla çıkardığınız muhallebiyi koyun Hindistan cevizine bulanan muhallebinin içine ceviz koyduktan sonra rulo yapıp servis tabağına alın![]() Not: muhallebiyi uzun süre dolapta bekletirseniz sertleştiği için muhallebiyi kaldırmak daha kolay oluyor ![]() Muhallebiyi tepside içine malzeme koyup rulo yaptıktan sonrada hindistan cevizine bulayabilirsiniz… |
|
|
|