Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohçali, kebap

Bohçali Kebap

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçali Kebap



BohÇali Kebap

1 su b süt
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz


iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba k dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k un
tuz,karabiber


üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu,susam


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle
çırpınÜzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun
Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı
Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız
tava büyüklüğünde açın
Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı
kıvamda pişirinBezeleri bitene kadar bu işlemi
tekrarlayın
İç harcı için tavaya sıvıyağı alınÜzerine 400 grkuşbaşı
eti alınÜzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin
2 adet rendelanmiş havucu ilave edin
Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın
Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alınÜzerine etli iç malzemeyi
ilave edin ve ucunu kapatınÜzerine haşhaş tohumu veya susam serpin
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.