![]() |
Bohçali Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bohçali KebapBohÇali Kebap 1 su b ![]() 2 yumurta alabildiği kadar un tuz iç harcı için: 400 gr kuşbaşı et 1 çorba k ![]() 1 soğan 2 diş sarımsak 2 havuç 1 tutam maydanoz 1 çorba k ![]() tuz,karabiber üzeri için: 1 yumurta sarısı haşhaş tohumu,susam HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın ![]() Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle çırpın ![]() ![]() Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı ![]() Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız tava büyüklüğünde açın ![]() Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı kıvamda pişirin ![]() tekrarlayın ![]() İç harcı için tavaya sıvıyağı alın ![]() ![]() eti alın ![]() ![]() 2 adet rendelanmiş havucu ilave edin ![]() Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın ![]() Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın ![]() ilave edin ve ucunu kapatın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|