|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ediyorum, protesto, turkcheleştirenleri, türkçeyi |
![]() |
Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
haticee
|
Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorumTürkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorum Hepimiz internet çağının insanlarıyız, çoğumuz daha hiç mektup bile yazmadı msn chat odaları forumlar hızlı hayatımızın parçaları ![]() ![]() ![]() Hiç mektup okudunuz mu bilmem ama eskilerin yazdıklarını görünce imreniyorum nasıl tane tane bi Türkçe varmış onlarda ![]() şekle sokma varmış ![]() ![]() bakıyoruz ben de dahil kelimeleri eksik yazıyoruz kısaltıyoruz olmayan harfler ekliyoruz sesli harfleri üvey evlattan sayıyor kelimlerimizde kullanmıyoruz ![]() Bu bizim dilimizin bozulduğuna işaret artık reklamlarda bile bu bozuk dil kullanılmaya başlandı Bi bis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu durumu protesto ediyorum ilerde çocuklarımız bizim de anlamayacağımız bir dil kullanacaklar yabancı dil konuşuluyormuş gibi ne diyor bu diye bakacağız ![]() Site olarak artık doğru düzgün yazmya çalışmamızı istiyorum kelimlerimizi dikkatli kullanalım özen gösterelim uyaralım yanlışı dile getirelim ![]() Şu an bile farkettim ki Türkçe'yi tam kullanmıyormuşum elime hep bi eksik harf yazmaya gidiyor(kullanıormuşum gidior gibi) Bu durumdan müzdarip olanlar, dilimizin hali ne olacak diyenler var mı protestoma katılıyormusunuz haklı mıyım sizce de? |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorum |
![]() |
![]() |
#2 |
alper1482
|
![]() Cevap : Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorumHaklısın ve bende düzgün yazmaya özen gösteriyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorumbu paylaşım için teşekkürler haticee, eğer bulursam Türkçe'yi bundan daha kötü yazanlarda gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
b@ron
|
![]() Cevap : Türkçe'yi Turkche'leştirenleri protesto ediyorumGüzel bir konu ya değinmişsiniz ![]() ![]()
|