![]() |
Dört Kardeştiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört KardeştilerDÖRT KARDEŞTİLER Romanın Konusu: Anneleri ve babaları öldükten sonra hayatta kalmaya çalışan dört kardeşin yaşadıkları ![]() Romanın Ana fikri: Hayatta tutunulacak ip kalmadıkça yani bir büyük olmadıkça hayat çok zorlaşır ![]() Romanın Yazarı: Gülten DAYIOĞLU Romanın Özeti: Anneleri ölen dört kardeş dedeleri ile birlikte eski bir evde yaşıyorlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardeşlerin babaları köy koruyucusuydu bu yüzden eve çok az uğrar ![]() ![]() Komşuları Nihal Hanım da onları çok sever onlara yardım yapardır ![]() Bu Dört kardeşin başlarından geçen birçok olay vardır ![]() Bir gün karşı köyün çobanları keçilerini bizimkilerin köyünün ormanına sürmüşlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babaları ölünce ailenin geçimi Feten’e düşer ![]() ![]() ![]() Daha sonra dedeleri de ölünce başlarında bir büyük kalamaz komşuları Nihal Hanım ve Ali Bey de onlara elinden geldikleri kadar yardım etmektedirler ![]() Feten okumamıştır çünkü Yaşar’a bakmak zorundadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köy muhtarı dedelerinin de öldüğünü duyunca hem birkaç hafta komutanın kendisine bana iki evlatlık bulabilir misin demesine hem de çocukların büyüklerin gözetmeninde olmasını isteyerek Döndü ve Habibe yi zorla evden alır ve götürür ![]() Feten çok üzülür ama birkaç ay sonra acısını yüreğine gömer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu seferde Feten’i zorla evden alır ![]() ![]() Feten geldiği evde çok eziyet çeker ![]() ![]() ![]() Feten otobüse biner sevinçle içinden şunları geçirir: “Geliyorum Yaşarım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|