Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1201, açıköğretim, haber, müjdeli, öğrencisine

Açıköğretim Öğrencisine Müjdeli Haber! 12.01

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Açıköğretim Öğrencisine Müjdeli Haber! 12.01

Açıköğretim öğrencisine müjdeli haber Başarılı kriterini tutturan öğrenci örgün öğretime geçebilecek

Türkiye'nin en büyük fakültesi, 1 milyon 300 bin öğrencisi ile Açık Öğretim Fakültesi'nde devrim niteliğinde yapılanma çalışması başlatıldı

Açık Öğretim Fakültesi'nde ölçme ve değerlendirme ile sınav sistemi değiştirilecek Önümüzdeki dönemde bitecek yapılandırma sonrasında Açık Öğretim Fakültesi'nde başarılı olan öğrenciler, örgün eğitimde istedikleri bir bölüme yatay geçiş yapabilecek

Ayrıca, başarı kriterlerine ulaşan öğrencilere, örgün eğitimde olduğu gibi burs verilecek Böylelikle, Açık Öğretim Fakültesi, uluslararası normlarda eğitim vermeye başlarken, gençler için artık (sen açık öğretimden geldin) dönemi bitecek

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Davut Aydın, görevine atanmasının ardından ilk kez düzenlediği tanışma toplantısında, Açık Öğretim Fakültesi'nde yeniden yapılandırma çalışmalarına başladıklarını açıkladı

Bu yapılandırma süreci içerisinde, bilgi teknolojilerini ve interneti olabildiğince fazla kullanacaklarının altını çizen Prof Aydın, şöyle konuştu:

"Açık Öğretimde, daha odaklı kitle öğretimine yöneleceğiz Bunları yaparken elbette, kapsamlı değişikliğe ihtiyaç var Ölçme ve değerlendirme ile sınav sistemleri değişecek İşin yasal boyutlarında düzenleme yapılacak Kanun değişiklikleri yapılacak Bu bağlamda, YÖK ve Parlamento birlikte çalışacağız Çünkü artık biliyoruz ki öğrenci sayısıyla 1 milyon 500 bine giden bir süreçteyiz İngiliz, Çin ve Hindistan gibi dünyanın değişik ülkelerindeki gibi açık öğretim üniversitesi normlarını yakalamak istiyoruz Onlarda ne oluyorsa burada aynı sistemi ve teknik yöntemleri, teknolojileri kullanacağız Açık öğretim sistemini çok daha etkin ve verimli hale getirmek istiyoruz"

Kaynak : http://wwwstargazetecom/egitim/aciber-237510htm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com