![]() |
'Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk''Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk' Richard Gott, Amerika'daki ünlü Princeton Üniversitesi'nin saygın fizik profesörlerinden biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Richard Gott'un 'Time Travel in Einstein's Universe-Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk' adlı kitabı olmasaydı benim bilimkurgunun büyük ustası Robert Heinlein'ın 1959'da yazdığı 'All You Zombies-Siz Zombiler' adlı öyküsünden haberim olmayacaktı ![]() Öykünün özetini aktarmaya çalışayım: Bir adam bara gelir ve barmenle sohbet etmeye başlar ve kendisini 'Evlenmemiş anne' olarak tanımlar ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi bir kız çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve doğumdan hemen sonra bir yetimhanenin önüne bırakılmıştır ![]() ![]() ![]() Doğum çok ama çok zorlu geçmiş, sonunda bir kızı olmuştur ![]() ![]() O hastanede iyileşmeyi beklerken bebeği hastaneden çalınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öykü barmeni çok etkiler ![]() ![]() ![]() ![]() Barmen adamı orada bırakıp 9 aydan biraz fazla ileriye gider ve hastanede doğmuş olan kız çocuğunu çalar, sonra o bebeği 18 yıl önceye götürüp bir yetimhanenin önüne bırakır ![]() ![]() Adam o sırada bir genç kızla birlikte olmuştur ![]() ![]() Aslında adam, kendi kendisinin hem annesi, hem babasıdır ![]() ![]() Öykünün sonunda barmen, vücudundaki sezaryen izine bakar ve 'Ben nereden geldiğimi biliyorum ama peki ya siz Zombiler, siz nerden geliyorsunuz' der, öykü biter ![]() Evet, görüyorsunuz, zamanda yolculuk fikri bile insan fantezi dünyasını canlandıran ve bir sürü imkânlar yaratan bir fikir ![]() Kaynak: İsmet Berkan |
![]() |
![]() |
|