![]() |
Masumiyet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MasumiyetMasumiyet Neydi masumiyet? Herkeste var olabilir miydi acaba bu kutsal özellik? Masumiyeti nerede aramalıyım, kimde aramak doğru olur? Yürekte miydi masumiyet, yoksa yüzlerde mi, ya da davranışlar mıydı masumiyeti taşıyan? ![]() ![]() Gözümü her çevirdiğim yerde onu aradım ![]() Minik bir çocuğun gözlerindeki parıltı ve çaresizlik miydi masumiyet; yoksa yine o çocuğun hırçınlığında da arayabilir miydim onu? Şüphesiz her bebek masum ve günahsız doğuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ya da yalnız ve terkedilmiş bir insan? Kendi yaptığı hatalardan dolayı bu duruma düşmüş bir insan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir anne-baba evladı onları ezip geçtiğinde ne kadar yara alır, empati kurup anlamaya çalışıyorum ama düşüncelerim ve hislerim tahmin kutusuna takılıp kalıyorlar ![]() Ya da sevdiği erkek tarafından gururu ezilen, bir gün gelip te istenmeyen konuma düşen kadını düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() Elinde ekonomik özgürlüğüne kadar herşeyi olan kadına aldığı yaralara rağmen bu ağır yükü sırtlanıp ta yuvasını kurtarma çabasını veren ne? Vefa ya da sadakat mi? Peki yaptığımız onca zulme rağmen, O’nu resmen inkar etmemize, kötülememize, ya da gerektiği gibi inanmamamıza, günde şükür için bir saatimizi ayıramamıza ve aslında O’na ait olan herşeyi haksızca sahiplenip sömürmemize karşın bir tevbeyle bizi Rabbimiz niçin affediyor? Tabir-i caizse bağrına basıyor ve kullarını sevmeye devam ediyor? Şüphesiz, O en şefkatli, en merhametli, en çok bağışlayan, en yücedir ![]() İsmini henüz bilmiyorum ama kendinde bu karakteri geliştiren bir kimse kendini bu dünyada saf, sözümona enayi görse de Allah katında yüceldikçe yüceliyor şüphesiz! Lütfen şunu bir düşünün: Allah meleklere Adem’e secde etmesini (haşa) boşuna emretmedi!! Ve düşünün ![]() ![]() ![]() Hayata bu felsefeyle yaklaşabilseydik gerçekten huzurlu bir dünyada yaşayabilirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok zor ve ağır bir anda başkasına değil kendimize verdik önceliği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece kendimizi, hayatımızı, sevdiklerimizi, sevincimizi, en önemlisi desteğimizi kaybettik ![]() ![]() Yalnız yaşadıklarından ders alıp özgürlüğü, hayata başka yerlerde, başkalarıyla yaşamakta gören değil de sıkıntılarının varlığıyla, onları saklamaya çalışmadan, yaşamayı kabul eden kimse kazandı! |
![]() |
![]() |
|