![]() |
Güzel Bir Felsefik Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Bir Felsefik HikayeGüzel bir hikaye Birkaç yüzyıl önce Papa bütün Yahudilerin Roma'yı terk etmeleri gerektiğine karar verir ![]() gelir ![]() üzerine, Papa ile Yahudi toplumundan önde gelen birisiyle karşılıklı dini bir müzakere yapmalarını önerir ![]() Yahudiler kazanırsa kalacaklar, Papa kazanırsa gidecekler ![]() çaresiz kabul eder ve temsilci olarak Moiz'i seçerler ![]() aynı dili konuşamaması nedeniyle müzakere de konuşmak yerine sadece işaret dilinin kullanılmasını teklif ederler ![]() Papa kabul eder ![]() yerlerini alırlar ve karşılıklı olarak bir süre bakıştıktan sonra Papa elini kaldırarak üç parmağını gösterir ![]() Buna karşılık Moiz tek parmağını kaldırır ![]() Papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir ![]() Moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek oturduğu yeri gösterir ![]() Papa yanındaki çantadan bir parça ekmek ve şarap çıkartınca Moiz de bir elma çıkartır ![]() Bunun üzerine Papa ayağa kalkarak : "Ben pes ediyorum, Yahudiler kalabilirler" der ![]() Müzakere sonrasında Papa'nın etrafına toplanan kardinaller Papa'ya ne olduğunu sorduklarında Papa; - Ben önce 3 parmağımı gösterip Kutsal Üçlüyü işaret ettim ![]() Buna karşılık o bana tek parmağını gösterip her iki dinin de tek tanrıyı tanıdığını soyledi ![]() Ben parmaklarımı sallayıp başımın etrafında çevirerek tanrının bizim etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret ederek tanrının onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti ![]() Ben kutsal ekmek ve şarap çıkartıp tanrının bizim günahlarımızı bağışladığını göstermek istediğim zaman da hemen bir elma çıkartıp bana ilk günahı hatırlattı ![]() Herifin her şeye bir cevabı var ![]() Aynı sırada Yahudi cemaati de Moiz'in etrafını sarmış ona nasıl başardığını soruyorlardı ![]() - Önce bana 3 parmağını gösterip 3 gün içinde burayı terk etmemizi istedi ![]() Ben de ona bir tekimizin bile ayrılmayacağımızı söyledim ![]() şehrin Yahudilerden temizleneceğini söyledi ![]() olduğumuz yerde kalacağımızı söyledim ![]() - Sonra ne oldu? diye kalabalık heyecanla sordu ![]() - Valla,sonrasını ben de pek anlamadım ![]() yemeğini çıkarttı ![]() ![]() Hepsi bu! ![]() ![]() ![]() İNSANLARIN NE KONUŞTUĞU DEĞİL NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR ![]() BİRİ İLE KONUŞ, YA DA ANLAŞILMIYORSAN SUS Kİ, KONUŞTUĞUN KİŞİYE BİR DE KENDİNİ ANLATMAK ZORUNDA KALMAYASIN! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|