![]() |
Fıkra Arşivi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkra ArşiviTrakya'dan Trakya'dan yaslı bir amca eseginin üzerinde karayolunda seyretmektedir ![]() Bunu gören trafik polisleri amcaya takilmak isterler ve durdururlar ![]() Polis: - Be amca, necin dakman golani? (Golan:Emniyet kemeri) Amca:- Dakmam be iste! Polis:- E bak gordun mu, simdi ceza keseceyik ![]() Amca: - Kes bakalim ne keseceysan da gidecem, acele isim var ![]() Polis: - Peki amca, cezayi sana mi yazalim yogsam esege mi? ![]() ![]() Amca: - Polis: - Yani cezayi sana yazarsak 5 milyon ödeycen, esege 3 milyon ödeycen ![]() Amca:- Bana kes o zaman ![]() Polis: - Neden sana keseyoz amca? Amca: - Onun sicili temiz ossun trafik polisi yapcez onu! Kaza Bir araba, yaşlı Temel'e çarpar ![]() Temel karşılık verir: -Ben de 80 yıldur yüreyrum! Bil Bakalım Şakacı pilot iniş yaparken, kuleye her seferinde : -bilin bakalım ben kimim? der ![]() ![]() -Bilin bakalım ben kimim? der ![]() ![]() -Bil bakalım pist nerde? GERİ GETİRİYOR SANMIŞ ![]() ![]() Sürücü dikiz aynasında kendisini izleyen polisi görünce kaçabileceğini düşünüp basmış gaza ![]() Ancak polisi atlatamayacağını anlayınca, pes edip çekmiş kenara ![]() Polis arabasından inmiş ![]() - "Bana bak, çok yorgunum, üstelik keyfim de kaçık ![]() Kısa bir ara ve sürücü: - "Karım geçen ay bir polisle kaçtı ![]() ![]() Nesil Farkı Hali vakti yerinde bir ailenin genç kızı eve geldiğinde, annesini ayna karşısında yeni kürküne hayran hayran bakarken bulur ![]() Çevreci genç kız sinirli bir sesle: - Anne! Sen şu üstündekini giyip gösteriş yapacaksın diye, zavallı, savunmasız, masum bir yaratığın ne acılar çektiğini biliyor musun? Annesi: - Müge! Sen baban hakkında ne biçim konuşuyorsun bakiyim! ![]() ![]() Kaynana Bir kari-koca cok kotu bir kaza gecirirler ![]() Kadinin yuzu tamamen yanar ![]() ![]() Fakat kocasindan alinacak deri popo bolgesinden alinacaktir ![]() ![]() Adam bu bilginin karisina soylenmemesini ister cunku moralinin bozulacagindan cekinmektedir ![]() Ameliyat tamamlandiktan sonra kadin eskisinden de guzel gorunur ![]() Her goren bu muhtesen guzellik karsisinda hayrete dusmektedir ![]() Birgun kadin kocasi ile basbasa kaldiginda ; - "Hayatim cok tesekkur ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Tesekkure gerek yok hayatim ![]() ![]() ![]() Sıfırdan yüze Üç adam barda oturmuş konuşuyorlarmış ![]() Birincisi demiş ki, - "Karıma öyle bir hediye aldım ki, 6 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor ![]() Diğerleri anlamamışlar ![]() - "Ne aldın?" diye sormuşlar ![]() - "Beyaz bir Porsche aldım ![]() ![]() ![]() İkinci adam demiş ki, - "Ben de geçen doğum gününde karıma 4 saniyede 0'dan 100'e çıkan bişey almıştım ![]() Hemen anlamışlar tabii ki: - "Heey, yoksa Ferrari mi aldın?" Adam gülümsemiş: - "Evet, kıpkırmızı bir Ferrari aldım ![]() çok yakıştı ![]() ![]() Bu sefer üçüncü adama sormuşlar: - "Peki sen ne aldın karına?" Adam demiş ki: - "Ben öyle bişey aldım ki; sadece 2 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor ![]() Adamlar şaşırmışlar: - "Atıyosun!" demişler, - "Öyle bir araba olmaz ki?!" - "Araba aldığımı kim söyledi" demiş adam ![]() - "ne aldın peki?" - "BASKÜL" Güle güle anne Süper markette alışveriş yapmakta olan genç adam,kendisini takip etmekte olan bir hanımı farkeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam şöyle cevap verir: -Bunu duyduğuma çok üzüldüm ![]() -Evet yavrum az sonra eşyalarımı alıp çıkarken, ne olur bana güle güle anne diye seslene bilir misin? Tabiki der, genç adam ![]() ![]() -Bu nasıl olur, alt tarafı üç parça eşya aldım, der ![]() Kasiyer gayet sakin cevap verir: "Anneniz hesabını sizin ödeyeceğinizi söyledi" Melon Şapka Adam melon sapkasinin üzerinden kafasinin kasimaya çalisan bir baska adam görmüs ve yanina giderek:- Afedersiniz, siz Laz misiniz? - Evet, neden sordun? - Sapkanizin üzerinden kafanizi kasimaya çalisiyordunuz da ![]() - Ne olmus yani?! Sen kiçin kasininca pantalonunu mu çikariyorsun? Kim Sağır Adam doktora gider:-Doktor bey, galiba karımda işitme kaybı başladı ![]() -Eve gittiğiniz zaman, karınızın arkasında, biraz uzakta durun ![]() ![]() ![]() ![]() Adam eve döner ![]() -Hanım, akşam ne yiyoruz? Kadın cevap vermez ![]() -Hanım, akşam ne yiyoruz? Kadın yine cevap vermez ![]() -Hanım, akşam ne yiyoruz? Karısı cevap verir: - 3 seferdir köfte diyorum ya! ![]() ![]() ![]() ben yokken Bir Fransız, bir Amerikalı, bir Alman ve bir Türk, deniz kazası sonucunda ıssız bir adaya düşmüşlerdi ![]() ![]() Amerikalı atıldı: - Ben yokken bütün medya gelmiş, beni arıyordur mutlaka ![]() Alman: - Ben yokken patronum, yeni projeler için beni aramıştır mutlaka Ve Türk: - Ben yokken kimbilir ne zamlar, ne vergiler gelmiştir! uçak İngiliz, alman, fransız ve temel uçakta seyahat ederken yardımı pilot gelip'uçak ın 1 moturu arızalandı birini atmamız gerek der ![]() ![]() sonra pilot tekrar gelir diğer motor da arızalandı der ![]() -'yaşasın almanya der ve kendini atar pilot tekrar gelir diğer motorda arızalandı der ve temel ayağa kalkar - Yaşasın türkiye der ve ingilizi tutar aşağıya atar ![]() Çocukların Duası Bir kaç kişi yanlarına ilkokul çocuklarını alıp kıra yağmur duasına çıktılar ![]() ![]() "Yağmur duasına götürüyoruz ![]() ![]() ![]() "Çocukların duası kabul olsaydı, dünya yüzünde bir öğretmen bile kalmazdı!" dedi ![]() Hepsi Bu Kadar Mı? Küçük Aylin'e teyzesi bir milyon lira vermişti ![]() ![]() ![]() Aylin cevap vermedi ![]() ![]() -Baban bana para verdiği zaman ben ne diyorum? Birden gözleri parlayan Aylin: -Hepsi bu kadar mı? diye atıldı ![]() Matematik Hristiyan ülkelerden birinde yaşayan çocuk hep matematikten sıfır almaktadır ![]() ![]() ![]() Çocuk cevap verir: - Artı işaretine çivilerle çakılmış adamı görünce durumun ciddiyetini anladım ![]() |
![]() |
![]() |
|