Hoca Bilgin Olursa! :D |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoca Bilgin Olursa! :DHikaye bu ya, Akşehir'e yabancı bir bilgin gelmiş Onu ağırlama görevini de Akşehir'in en yaşlısı ve en bilgin kişisi olarak Nasreddin Hoca'ya vermiş![]() Yenilmiş, içilmiş, gezilmiş sıra Hoca'nın bilginliğini ölçmeye gelmiş Yabancı bilgin, elindeki değnekle yere bir daire, ortasına da bir çizgi çizmiş Hoca,parmağıyla kendine doğru üç, bilgine doğru bir yapmış Bilgin, parmaklarıylasu atar gibi elini aşağıya doğru sallamış, Hoca da yukarıya doğru ![]() ![]() Neysebilgin, Hoca'yı yerlere kadar eğilerek selamlamış ![]() Ülkesine dönen bilgin , herkese Hoca'yı anlata anlata bitiremiyormuş Diyor-muş ki: -Daire çizdim Ekvator'u gösterince, O, dünyanın dörtte üçü su, dörtte birikara, dedi Ben yağmuru sorunca hemen anladı, buharlaşmayı anlattı![]() Tabi Akşehirliler de Hoca'ya yabancı bilginin neler yaptığını sormuşlar: -Hoca, vallahi hiçbir şey anlamadım, demiş Önce kocaman bir sini çizdi![]() Anlayacağınız baklava yiyelim, dedi Tepsiyi ikiye böldü Ben de yoo![]() ![]() yağma yok!Üçü benim, biri senin hakkın, dedim Sonra eliyle fındık fıstık serper gibiyaptı Ben de tamam, dedim Yalnız, parmaklarımı şöyle şöyle oynatarak odun ateşinde pişirmeli, dedim O da hepsini sen ye deyip yerlere kadar önümde eğildi!
|
|
|
|