Padişah Ve Kayserili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Padişah Ve KayseriliPadişahın biri, - Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim! demiş Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;- Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü ![]() - Bunun neresi yalan? ![]() Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru Kaptı mı götürür tabii!![]() ![]() - Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar! ![]() ![]() - Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!![]() ![]() - Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım Altı ay sonra geri döndü!- Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir![]() Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş Ama bir gün bir Kayserili gelmiş;- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın Şimdi geri almaya geldim Yalandır dersen ödülümü ver Yalan değil dersen borcunu öde!![]()
|
|
|
|