Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elektrodinamiği, kuvantum

Kuvantum Elektrodinamiği

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuvantum Elektrodinamiği

Kuvantum elektrodinamiği (KED), yüklü atomaltı parçacıklar arasındaki

elektromanyetik ilişkiyi inceleyen görelikli bir Elektrik kuvveti, yüklü iki parçacığın birbirini ittiği (yükleri aynı işaretli ise) ya da bibrirlerini çektiği (yükleri zıt işaretli ise) kuvvettir

kuvantum kuramıdır Kuantum

1940 yıllardan itibaren,

kuvantum mekaniğinin Kuvantum mekaniği teorik fiziğin, klasik mekanik ve klasik elektromanyetiğin atom ve atomaltı boyutlarında yerine geçerek deneysel fizikte bolca uygulama alanı bulmuş temel dallarından biridir

elektromanyetik alanına girmesi sonucu ortaya çıkmıştır

Elektrik kuvveti, yüklü iki parçacığın birbirini ittiği (yükleri aynı işaretli ise) ya da bibrirlerini çektiği (yükleri zıt işaretli ise) kuvvettir

Fotonların, kütlesi bulunmayan ışık parçacıkları olarak açıklanmasında, kuvantum elektrodinamiğinin ortaya çıkışı önemli bir rol oynar Kuramın genel kabulune ilişkin halen sürmekte olan sorunular olmakla birlikte, kuram pek çok önemli sorunu çözümlemektedir

Foton, elektromanyetik alanın en temel birimidir (quant), ışık taneciğidir Işık hızıyla hareket eder Sonsuz ömrü vardır Durgun kütlesi sıfır olarak kabul edilir (2005 yılındaki son verilere göre kütlesinin üst limiti m

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com