![]() |
Kuvantum Elektrodinamiği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuvantum ElektrodinamiğiKuvantum elektrodinamiği (KED), yüklü atomaltı parçacıklar arasındaki elektromanyetik ilişkiyi inceleyen görelikli bir Elektrik kuvveti, yüklü iki parçacığın birbirini ittiği (yükleri aynı işaretli ise) ya da bibrirlerini çektiği (yükleri zıt işaretli ise) kuvvettir ![]() ![]() ![]() ![]() kuvantum kuramıdır ![]() 1940 yıllardan itibaren, kuvantum mekaniğinin Kuvantum mekaniği teorik fiziğin, klasik mekanik ve klasik elektromanyetiğin atom ve atomaltı boyutlarında yerine geçerek deneysel fizikte bolca uygulama alanı bulmuş temel dallarından biridir ![]() elektromanyetik alanına girmesi sonucu ortaya çıkmıştır ![]() Elektrik kuvveti, yüklü iki parçacığın birbirini ittiği (yükleri aynı işaretli ise) ya da bibrirlerini çektiği (yükleri zıt işaretli ise) kuvvettir ![]() ![]() ![]() ![]() Fotonların, kütlesi bulunmayan ışık parçacıkları olarak açıklanmasında, kuvantum elektrodinamiğinin ortaya çıkışı önemli bir rol oynar ![]() ![]() Foton, elektromanyetik alanın en temel birimidir (quant), ışık taneciğidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|