Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çerezci, ebru

Ebru Çerezci

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebru Çerezci

1971 yılında İzmir 'de doğdu TED Ankara Kolleji' nden mezun olduktan sonra ODTU Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nü bitirdi Özel sektörde tasarım ve üretim bölümlerinde yönetici olarak çalıştıktan sonra Sanat Yönetimi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı Her zaman sanatla yakından ilgilenen Çerezci, özellikle Anadolu El Sanatları ve Osmanlı El Sanatları üzerinde yoğunlaştı Daha sonra sanat ve yönetim alanında eğitim almış bir Endüstri Ürünleri Tasarımcısı olarak ortağı ile birlikte Hiref'i kurdu Tasarımda eğitimin gerekliliğine inanan Çerezci Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde ''Tasarım Yönetimi'' dersi vermektedir Ebru Çerezci Hiref için tasarladığı kolleksiyonunda "Çağdaşın yanında tarih, tarihin yanında çağdaş" temasını esas almıştır Tasarımcı olarak Anadolu ve Osmamlı El sanatları üzerine yoğun çalışmalar yapan Çerezci aynı zamanda çağdaş tasarım dünyasını da çok yakından takip etmektedir Tüm bu çalışmalarının yanısira Ebru Çerezci "El Sanatları ve Tasarım" konularında Milliyet Sanat Dergisi'nde yazmaktadır

Kaynak: kimkimdirgentr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com