|  | Ekometre |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   EkometreEkometre haftalık ekonomi ve EKONOMİ , İktisat olarak da bilinir, servetin üretimini, bölüşümünü ve tüketimini konu alan toplumsal bilim  İktisat veya ekonomi, üretim, dağıtım, ticaret, tüketim ve hizmet sektörlerini inceleyen bir bilim dalıdır  Dünyada kaynakların sınırlı, insan ihtiyaçlarının sınırsız olması yüzünden, kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur  İktisat, incelediği konulara ve kapsamlara göre dallara ayrılır: politika içerikli, sanayici işadamları ve üst düzey yöneticilerden oluşan bir okur profiline sahip, gazete bayilerinde, büyük finans merkezlerinde satılan ve abonelerine ise kurye ile ulaşan, Siyaset, Arapça kökenli bir kelimedir; horoz eğitimi, horoz talimi anlamına gelmektedir  2002 yılından beri kesintisiz yayınlanan bir ekonomi gazetesidir  Her haftanın pazartesi günü yayınlanır   gazete-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Ekometre maddesinden kopyalanmıştır  Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir  | 
|   | 
|  | 
|  |