![]() |
Hamit Çine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamit ÇineHamit Çine (d ![]() ![]() ![]() ![]() 1926 Burdur) folklor araştırmacısı, halk müziği derleyicisi ve yorumcusu ![]() ==Yaşamı== Müzik ile ilgili bir aileden gelen Hamit Çine küçük yaştan itibaren bağlama çalmaya başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haydarpaşa Lisesi`ni bitirdikten sonra müzik çalışmalarına Eminönü Halk Evi`nde devam ederken İstanbul Radyosu Topluluğu`na haftada bir gün çalışmak üzere davet edildi ![]() Muzaffer Sarısözen ile tanıştı ve onun daveti üzerine Ankara Radyosu`nda programlara çıktı ![]() ![]() ![]() ==Kitapları== Burdur`dan Damlalar, 1989 Üç Telli Bağlama Metodu ==Derlemeleri==Türk Halk Müziği derlemelerinin bazıları şunlardır:On İkidir Şu Burdur`un Dermeni (Burdur),Ağır Al Yazma Zeybeği (Burdur),Karaağaç Zeybeği (Burdur),Çay Benim Çeşme Benim (Burdur),Avşar Zeybeği (Burdur),Bucak Serenler Zeybeği (Burdur),Kazım Zeybeği (Burdur),Alıverin Tabancamı (Kozağacı-Burdur),İğnem Düştü Yerlere (Burdur),Bahçen Bozuk Değil mi (Burdur),Evlerinin Önü İğde Dalları (Burdur),Devesi Tuzdan Gelir (Burdur),Fatma Gelin (Kozağacı-Burdur),Ayva Dibi Serin Olur (Kozağacı-Burdur),Haydulen (Burdur),Güllük Dağı (Burdur),Dolan Gel Sevdiğim (Burdur),Boğaz Havaları,Akkoyunum Yüz Olsa (Burdur),Yayla Yolları (Burdur),Yar Kayalarda Yaslanır (Burdur),Mavilisin (Burdur),Ben Güzel İdim (Burdur),Süpürgeyi Boyadım (Burdur),Allıdır Gelin (Burdur),Gıcır Gıcır (Burdur),Erik Dalları (Dirmil-Burdur),Yağmur Yağar Şıpır Şıpır (Burdur),Gaz Amat (Burdur),Sıçanın Destanı (Burdur) ==Kaynakça== [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() müzisyen-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Hamit Çine maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|