Şiirler-Necip Fazıl Kısakürek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiirler-Necip Fazıl KısakürekŞiir-Kaldırımlar KALDIRIMLAR Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum Yolumun karanlığa karışan noktasında, Şiir-Bu Yağmur BU YAĞMURBu yağmur, bu yağmur bu kıldan ince, Nefesten yumuşak yağan bir yağmur Bu yağmur, bu yağmur bur gün dinince, Aynalar yüzümü tanımaz olur Şiir-Anneme Mektup Anneme MektupBen bu gurbet ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Şiir-Çile Çile Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde ![]() ![]() Şiir-Olmaz mı Olmaz mıYön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı' Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam; Geçip de aynaya, soran olmaz mı' Şiir-Saçların SaçlarınSaçların çırılçıplak omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi İçinde engin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi Şiir-Sakarya Türküsü Sakarya Türküsüİnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya ![]() Şiir-Son Sığınak Son SığınakHayat perdenin arkasında; Hayatın öte yakasında Şu gaflet yükü insana bak; Kendinden varlık cakasında Şiir-Zindandan Mehmed'e MektupZindandan Mehmed'e MektupZindanda iki hece Mehmed'im lafta Baba katiliyle baban bir safta Bir de geri adım,boynunda yafta ![]() ![]() ![]() |
|
|
|