![]() |
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisiİstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, (İDGSA), bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ismiyle eğitimine devam eden yüksek öğretim kurumunun 1928 - 1982 yılları arasındaki unvanıdır ![]() Osman Hamdi Bey tarafından Osman Hamdi Bey, (30 Aralık 1842-24 Şubat 1910) Osmanlı ve batı kültürleriyle eğitilerek yetişmiş bir teknik ve siyaset adamı olan Sadrazam İbrahim Edhem Paşa'nın en büyük oğludur ![]() ![]() 1882`de 1882 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla kurulan ve ülkedeki ilk sanat ve mimarlık yüksek okulu olan eğitim kurumu 1928`de Güzel Sanatlar Akademisi adını aldı ![]() 1969`da 1172 sayılı Devlet Güzel Sanatlar Akademileri Kanunu`nun kabul edilmesiyle birlikte bilimsel özerkliğe kavuştu ![]() 1980 yılındaki askeri darbe sonrası 1982`de çıkan kanunla akademilerin üniversiteye dönüşmesi ve kurulan YÖK`e bağlanması kararı ile kurum adını YÖK Yükseköğretim Kurulu Mimar Sinan Üniversitesi olarak değiştirdi ![]() Adres: :Mimar Sinan Üniversitesi :Meclis-i Mebusan Cad ![]() :80040 Fındıklı - İstanbul Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|