Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pakistan

Pakistan - Pakistan

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pakistan - Pakistan

Pakistan - Pakistan[/b]

Bolu da ki evimde o sabah uyandýgýmda, bugun ise gitmek yok dedim kendi kendimeYataktan firlayip, dogruca salona gittim, perdeleri actim, daglar karsimda, tum ihtisamlariyla oyle duruyorlardi, uzun uzun seyrettim, ardindan bir kahve yaptim, balkona ciktim, mevsimlerden yazdi, ve ofise telefon edip bugun ofise gelmiyorum, kendime izin verdim dedim Olagan bir telefon konusmasi oldugu icin pek sasmadilar Ardindan guzel bir kaset koydum, sanirim klasik birseylerdi Uzerinden uzun zaman gectigi icin, simdi animsayamiyorum hangi kaseti koydugumuSonra, gunlerdir aklimi celen konuya dondum, gidip haritalarimi, dergilerimi aldim, salonun ortasina, halinin uzerine bir guzel kuruldum, evet artik karar vermek zamani gelmisti Sirtcantami alip uzaklara, cok uzaklara gidecektim Daglarin doruklarina degil, etekleri olacakti bu seferOfisteki arkadaslarima Papua Yeni Gine ye gidecegim diye, gunlerdir espri yapiyordum Aklimda olan ise Himalayalari gidip gormekti Ingilizcem cok kotuydu, ya ailem ne diyecek diye dusundum Ama olsun artik karar vermistim Sirtcantami alacak ve otobus, ucak, ne olursa olsun Himalayalari gormeye gidecektimYuregim rahatladi karar vermenin huzuru vardi Oncelikle, yarin ofise gidecek ve istifayi basacaktim Sonra, evimi Ankaraya tasiyacak ve otobuse binip uzaklara dogru yola koyulacaktimPasaportum, cekmecelerden birinde bombos, hic islem gormemis, oylece duruyorduHerseyi planladim ve hemen uygulamaya koydumVizeler alinmis, dostlarla vedalasmis, ve otobuse kurulmustum bile Tum bu isler bir ay sure almisti Artik otobusteydim ve bilinmezlige dogru gidiyordum Yuregim heyecanli, aklim karisik, elimde fotograf makinem, aklimda ise yillardir gormeyi istedigim dunya catisi verdiGun dogmus, Agri daglari tum ihtisamlariyla belirmisti Uzun uzun seyrettim, Buyuk ve Kucuk Agri tam karsimda duruyordu Otobus yavasca Dogubeyazit garajina girdi ve tek sirt cantali ben, otobusten saskin bakislar arsinda indim Birkac is adami ile birlikte sinir kapisina dogru bir taksiye bindim Gokyuzu piril pirildi ve ben gumrugun acilmasini bekliyor, bir yandan da basima baglayacagim esarbi cantamdan cikarmaya ugrasiyordum Uzun bir etek, uzun kolu bir gomlek ve bu yolculuk icin diktirdigim cok cepli yelegimle, yazin bu sicaginda terlemeye baslamistim bile Gumruk acilmis, Ýran sinir kapisindan gecmistim Yanimda kocaman bir kamyon belirdi, Ingiliz bir grup da Himalayalara dogru yola koyulmuslardi Ýngiliz bayanlar uzun siyah elbiseler giymis, baslarina siyah basortuler takmislardi Bense surekli, kiyafetimin sorun cikarip cikarmayacagi endisesiyle cevreme bakip duruyordumSinirdan yavas yavas asagidaki kasabaya dogru yuruyordum, yanimdaki takim elbiseli adam bana birseyler anlatiyordu, ben ise hala uzaklara bakmakla mesguldum Adini simdi animsamadigim o adam, Karachiye gidip, mal alacak ve donup Istanbulda Ortakoyde satacakmis Bir anda yol arkadasim oluverdi, Onun azericesi, urducasi vardi, bense az bir ingilizce ile yola cikmistim Elimde sozluk, surekli kelimelere bakip duruyordum Kasabaya varmis, bir araba kiralamis ve Tebrize dogru, yol arkadasimla beraber yola koyulmustum bile Bana tenbihlendigi gibi, verilen hic bir seyi yemiyor, sadece yanimda getirdigim biskuvitleri atistiriyordum Yaklasik iki saatlik bir araba yolculugundan sonra Tebrize varmistik Tebriz kirmizi toprak demekmis, seneler sonra Hassan Sabah ve Hayyami anlatan bir kitapdan ogrendim Tebriz, kirmizi topraklarin icinde bir kent Ve hic anlayamadigim bir dille konusup duran insanlar Arabasini kiraladigimiz sofor Tebriz den Tahrana bu saatlerde bir ucak oldugunu soyledi, ve bizi sehir icinde tur attirip dogruca hava alanina goturdu Ona kalsa bu gece bizi Tebrizde misafir edecekti Ama ben biran evvel Tahrana varmak istiyordum
Ucaga binip, Tahrana dogru yol aliyor olmak bir kez daha heyecanlandirdi beni Ucakta surekli birseyler anons ediyorliyordu ve ben hic bir ise anlayamiyordum, sonunda hostes gelip basortunuzu cikarmayiniz dedigini, yolarkadasim tercume ettiginde, bana ne demek istedigini anladim Ucak, Tahrana vardiginda diger yanimda oturan Iranli bey, Humeyni nin mezarini eli ile gosterdi Gunes kizarmis ve aksam olmak uzereydi
devam edecek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com