![]() |
Freertos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FreertosFreeRTOS pek çok mikrokontrolöre taşınabilen Mikrodenetleyici gömülü cihazlar için tasarlanmış gerçek zamanlı işletim sistemidir ![]() GPL lisansının değiştirilmiş bir şekli altında dağıtılmaktadır ![]() kodların kapalı kalmasını bunun yanında Haber ve bilgiler gönderilirken iletişimde kolaylık sağlamak amacıyla bazen, mesajda kullanılan harf, sözcük ya da sözcük grupları belirli bir kurala göre başka simgelerle değiştirilir ![]() ![]() kernel` in açık kaynak olarak kullanılmasına izin vermektedir buda FreeRTOS` un ticari kullanımını kolaylaştırmaktadır ![]() ![]() ARM Cortex-M3İşletim sistemi çekirdeği kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalpkalbidir ![]() ![]() ARM architecture ARM7 AVRAVR Atmel firmasının üretmiş olduğu 8 bitbitlik RISC mimarisine sahip mikrodenetleyicidir ![]() ![]() ![]() x86 PIC mikrokontrolör PIC18 Renesas H8/S MSP430 HCS12 8052 MicroBlaze Kurulum işlemi her türlü mimari için önceden hazırlanmış konfigurasyon işlemi ile gerçeklştirilebilir ![]() ![]() ![]() Linkler [http://www ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki FreeRTOS maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|