![]() |
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Üniversitesi İletişim FakültesiGazetecilik, Radyo-Sinema-Televizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerini bünyesinde barındıran fakülte Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü`nde bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihçesi 1948`de Şehzadebaşı`nda Müderris Yahya Fehmi Tuna tarafından ilk gazetecilik okulu, İstanbul Gazetecilik Okulu adıyla orta dereceli bir eğitim kurumu olarak açılmıştır ![]() Yahya F ![]() ![]() 1966-1967 eğitim - öğretim yılında özel teşebbüs olarak kurulan İstanbul Özel Gazetecilik Okulu 1971 yılında devletleştirilerek İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi`ne İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu adıyla bağlandı ![]() ![]() 20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Basın - Yayın Yüksekokulu olarak adı değiştirildi ve Marmara Üniversitesi`ne bağlandı ![]() Fakültemiz, 11/07/1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 03/07/1992 tarihli 3837 sayılı yasa ile Basın Yayın Yüksekokulu`ndan İletişim Fakültesi`ne dönüştürülmüştür ![]() ![]() [http://iletisim ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|