Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakültesi, iletişim, marmara, üniversitesi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Gazetecilik, Radyo-Sinema-Televizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerini bünyesinde barındıran fakülte Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü`nde bulunmaktadır Şu anki dekanlığını ProfDrMelda CİNMAN (Şimşek) yapmaktadır

Tarihçesi
1948`de Şehzadebaşı`nda Müderris Yahya Fehmi Tuna tarafından ilk gazetecilik okulu, İstanbul Gazetecilik Okulu adıyla orta dereceli bir eğitim kurumu olarak açılmıştır

Yahya F Tuna`nın kurduğu bu okul, 1966-1967 yılında Fındıkzade`deki binasına taşınarak bugünkü İletişim Fakültemizin nüvesini teşkil etmiştir

1966-1967 eğitim - öğretim yılında özel teşebbüs olarak kurulan İstanbul Özel Gazetecilik Okulu 1971 yılında devletleştirilerek İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi`ne İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu adıyla bağlandı 1973 yılında öğretim süresi 4 yıla çıkarıldı

20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Basın - Yayın Yüksekokulu olarak adı değiştirildi ve Marmara Üniversitesi`ne bağlandı

Fakültemiz, 11/07/1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 03/07/1992 tarihli 3837 sayılı yasa ile Basın Yayın Yüksekokulu`ndan İletişim Fakültesi`ne dönüştürülmüştür Yükseköğretim Kurulunun 24/06/1993 tarihli toplantısında aldığı kararla Bölümler ve Ana Bilim Dalları şu andaki şekli ile teşekkül etmiştir

[http://iletisimmarmaraedutr Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi web sitesi]

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com