gülgüzeli
|
Tek Gerçek Sevgilim'e (Mektup)
Tek gerçek sevgilim
Yine Bir Ses Çağırıyor Uzaklardan 
Bu hayattan senden önce gitmeyeceğim Bir kez daha söz veriyorum sana Ama sözümü tutamazsam da affet olur mu? Ve ruhumla yanında olacağımı unutma Sakın ola ki hayatı bırakma Eğer sözümü tutamazsam bu hayatı benim yerime de yaşa olur mu? Sakın ama sakın  Senin mutlu olmandan başka hiçbir şey istemiyorum bu hayattan Ben olmazsam bile güleceksin,gülmelisin Ben seni hep izleyeceğim Eğer tutamazsam sözümü Aşıklar Tepesi'nde,Kepez'de,Radar'da,Kordon'da,Yeni Kordon'da,İskender'de,evde,İzmit'te,seninle yanyana olduğumuz her yerde ruhumdan esintiler olacak ve ben seni hep Yeni Kordon'da, o sabahladığımız yerde bekleyeceğim,oraya her gelişinde seni izleyecek,saçlarını okşayacağım Esen rüzgarın dudaklarına her değişinde anla ki ben dokunuyor olacağım
En yüce sevgiyi sende tattım Kimse senin gibi sevmedi beni Kimse,hem de hiç kimse  Beni bırakma diyen hiç bir can sen gibi değildi Sen gibi sıcak,sen gibi titrek,ürkek  Hepsi gitti, çünkü kimse sen gibi değildi,sen gibi sevmedi Hiç kimse bana sakın benden önce ölme demedi Korkmadı Kimse benim için korkmadı Hatta yakama yapışan Azrail'in duyulan sesine inanmadı kimse  Dostlarım bile  Senden başka kimse  Sezer'im,annem,kızım ve senden başka kimse   
Biliyorum,şimdi çok kızıyorsun bana,niye doktora gitmiyorum diye Ama biliyorsun artık nefret ediyorum hastanelerden,hep aynı senaryoyu görmekten,oynamaktan Biliyorsun nefesim yettiği kadar direnmeyi seçiyorum hep Yanındaki direnişlerim gibi Ölüme rest çekiyorum artık,anlasın,sensiz gitmeyeceğim hiç bir yere Ama biliyorum ki ben ne kadar anlatsam da, o ne kadar anlasa da, hastaneye gitsem de gitmesem de birgün gelecek ve beni alıp gidecek Muhtemel o anlardan birindeyim, Azrail'i kovmak üzereyim  Ama ola ki beceremezsem  
Uzaklardan sesler duyuyorum yine, yine titriyor ellerim,bedenim Kızıyorsun bana şimdi Neden odamda değilim? Çünkü penceresiz bir odanın karanlığında öyle bunalıyorum ki  Nefes yok  Hep kullanılmış nefesler  Bunalıyorum  Hayatla bağım kalmıyor sanki ve daha çok duyuyorum o uzaklardaki sesi
Şimdi herşeyden ve herkesten önce üç kişi var aklımda, beynime şimşekler gibi çakılan,şakaklarımı sızlatan Annem, Sezer'im ve sen  Ben gidersem eğer,tutamazam sözümü bırakma yaşamı ne olur? Onlar da,sen de önce Allah'a sonra sana emanetsiniz her zaman Yaşayamadıklarımı yaşamalısınız,gülemediklerime gülmeli  Ben çok severim gülümsemeyi bilirsin Ve senin gülme(ler)ini çok severim Gülünce gözlerindeki yıldızları severim Ben gidersem benim için daha çok parlasın o yıldızlar Benim için gülmelisin
Nefesimdeki kesiklikten,dişlerimdeki sızlayıştan bacaklarımdaki titremeye kadar her çırpınışta sana tek haykırışımdır:Ben varmışım gibi yaşa  Unut, diyemem ki unutamazsın  Sil diyemem ki,silemezsin  Birgün herkes unutur beni de bir sen yaşarsın içinde bir Sezer'im,geçen her saniyede O yüzden yaşa, ben varmışım gibi sarıl hayata Hatta sev,evlen,çocuğun olsun  Benim için yapabileceğin en güzel şey bu
Yıldızların göz kırpışında,denizin dalgasında,mavinin her tonunda,yağmurun her yağışında ben olacağım  Senin çevrende hep bir "Mavi Melek" olacak eğer hakettiyse melekliği Haketmediyse bile yalvarıyor Yaradan'a Her kır çiçeğinde açmak için  Her ağlayan geline damla,her kardelene ışık olmak için  Her zaman seninle olmak için
Şimdi uyuyorsun sen tüm masumluğun yüzüne vurmuş yine,görüyor gibiyim Uzanıyor ellerim saçlarına,yanaklarını öpüyor gibiyim  İyi geceler tek gerçek sevgilim  Titriyor ellerim  
Gidersem Affet! 
Ve,benim için sarıl hayata 
Sevgilerin en yücesi  Benim için gülümse dünyaya  
Hoşçakal
Raziye Y KAYA
03:03
07/10/2008