|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bunların, gerekli, için, ilk, ilkyardım, kullanımı, malzemeler, yardım |
![]() |
İlkyardım İlk Yardım İçin Gerekli Malzemeler Ve Bunların Kullanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlkyardım İlk Yardım İçin Gerekli Malzemeler Ve Bunların Kullanımıİlk yardım için gerekli malzemeler ve bunların kullanımı 1) Büyük sargı bezi Yara üzerine konulan pansuman malzemelerinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() ![]() ![]() 2 ) Üçgen sargı Yaralı organı sarmak amacıyla kullanılır ![]() 3) Steril gazlı bez Yaralarda pansuman malzemesi olarak kullanılır ![]() ![]() 4) Hidrofil pamuk Yara üzerine pansuman malzemesi olarak steril gazlı bezin üstünü, ayrıca kırıklarda tespit malzemelerinin altını beslemede kullanılır ![]() ![]() 5) Flaster Yara üzerine konulan pansuman malzemesinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() 6) Yara bandı Küçük yaraların üstünü kapatmak ve yarayı dış etkenlerden korumada kullanılır ![]() ![]() 7) Turnike Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılır ![]() 8) Çengelli iğne Sargı bezinin tutturulması amacıyla kulllanılır ![]() 9) Makas Sargı ve pansuman malzemelerinin kesilmesinde kullanılır ![]() 10) Plastik örtü Yaralının altına sermek ya da şoktaki hastanın üzerine örtmek için kullanılır ![]() 11) İlk yardım kitabı Çeşitli ilk yardım uygulamalarının (suni tenefüs vb ![]() ![]() 12) Buz torbası Yaralı veya da hastanın eğer ateşi varsa ateşini düşürmek için kullanılır ![]() ![]() 13) Vücut termometresi Kişinin vücut sıcaklığını kontrol eder ve bu kontrole göre kişinin yaşayıp yaşamıyacağı anlaşılır ![]() 14) Acil telefon numaraları listesi ambulans 112 -- itfaiye 110 -- polis 155 -- jandarma 156 Boğucu sargı (turnike) kullanımı Sağlık Bakanlığı'nın İlk yardım yönetmeliği uyarınca yasaklanmıştır ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|