|  | Portekiz Mutfak |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Portekiz MutfakMutfak Portekiz mutfağı, pirinç, patates, ekmek, et, deniz ürünleri ve balık kullanılan çeşitli tariflerle zengin bir mutfaktır  Portekizlilerin özellikle Morina balığından yapılmış yemekleri çok sevdikleri ve Portekiz'de bacalhau denen bu yemeklerin yılın her günü için farklı olmak üzere 365 değişik şekilde pişirildiği söylenir  Pasteis de Bacalhau, Bacalhau Yayınevi : * Bras ve Bacalhau Yayınevi : * Gomes de Sa en popüler tariflerdir  Diğer balık yemekleri arasında ızgara sardalya ve Caldeirada sayılabilir  Eski ve ağır tariflere dayanan pasta ve hamur işleri ülke çapında yaygındır  Lizbon'un Pasteis de Nata ve Aveiro'nun Ovos-Moles gibi tatlı ve kekleri çok revaçtadır  Portekiz'in kendine özgü fast-food tarzı yemeği ise Porto'nun Francesinha 'sıdır  Diğer yemekler arasında et ve sosis parçaları ile kuru fasulyeden yapılan ve beyaz pirinçten yapılan pilav ile servis edilen Feijoada ile et, pirinç, patates ve diğer sebzelerin haşlanmasıyla yapılan Cozido Yayınevi : * Portuguesa ve Espetadas bulunur  Portekiz şarapları Romalılar zamanından beri ülke sınırları dışına gönderilir  Romalılar Portekiz'i şarap ve eğlence tanrısı Baküs ile özdeş tutarlardı  Günümüzde şarapseverler tarafından çok iyi tanınan birçok şarap çeşidi, uluslararası ödüller kazanmıştır  Tanınmış birçok Portekiz şarabı dünyanın en iyi şarapları arasında sayılır: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do DYayınevi : £o, Vinho da Bairrada ve tatlı Porto Şarabı, Madeira şarabı ile Setubal'ın Moscatel şarabı ile Favaios (Douro)  Dünya çapında yaygın olarak pazarlanan Porto şarabını Vinho Verde izler  Artan uluslararası talebe cevap verecek şekilde Vinho Verde ihracatı artış göstermektedir  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |