Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, amaç, kalkan, projesi

Altın Kalkan Projesi Amaç

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altın Kalkan Projesi Amaç

Amaç
Projenin ana hatları, Eylül 2002'de Pekin'de "Çin'in Sosyal Güvenliği İçin Bilgi Teknolojisi" adıyla düzenlenen ulusal bir mitingde binlerce polise aktarılmıştır Konuşmanın sahibi Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın teknoloji müdürü ve Altın Kalkan projesinin yöneticilerinden Li Runsen'dır
Uluslararası İnsan Hakları ve Demokratik Kalkınma Merkezi'nden Greg Walton'ın Ekim 2001'de yayımladığı raporda şöyle yazılıydı:

* Eski sansürleme yöntemi yerini daha yoğun ve sıkı bir gözetim öngören Altın Kalkan'a bırakmakta Nihai hedef; ses ve yüz tanıma, kapalı devre televizyon, akıllı kartlar, kredi kayıtları ve İnternet gözetim teknolojilerini içeren devasa bir çevrimiçi veritabanı oluşturmaktırÇin'in Altın Kalkanı: Çin Halk Cumhuriyeti'nde Anonim Şirketler ve Gözetim Teknolojisinin Gelişimi

Temmuz 2007'de yetkeler, Ağustos 2007'de düzenlenmesi planlanan Shanghai İşbirliği Örgütü toplantısı için alınacak güvenlik önlemlerini bahane ederek Büyük Duvar'ın 'takip ve denetim' yöntemlerini sıkılaştırdılar Bu durum birçok e-postanın karışmasına yol açmıştır"Çinli yetkililer e-posta kaosu nedeniyle suçlanıyor" Reuters (18 Temmuz 2007) 2007-08-19 tarihinde erişilmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com