|  | Farkındalık Nedir? |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Farkındalık Nedir?* Farkındalık bir şey yapmaya çalışmak değildir   * İyi bir insan olmaya çalışmak değildir   * Hareketlerine çeki düzen vermeye çalışmak değildir   * Kibar olmaya çalışmak sakin olmaya çalışmak da değildir   Farkındalık sadece ve sadece normal yaşantınıza devam ederken yaptığınız her şeyi izlemeye çalışmanız ve şahit olmanızdır   Hırsızlık yapıyorsanız yaptığınız hırsızlığı izlersiniz  “Şu an hırsızlık yapıyorum”  Cinayet işliyorsanız “Şu an cinayet işliyorum”  Birini seviyorsanız “Şu an birini sevmeye başlıyorum” ya da biriyle tartışıyorsanız “şu an arkadaşımla tartışıyorum” diyebilmektir  Elbette bunu diyebilmek için kendimize sanki dışarda bir kamera varmış da oradan bakıyormuş gibi tepkisiz ve yorumsuz izlemeliyiz  Unutmayın farkındalık uygulamaları ile amacımız ; - Yorum (insanlar veya olaylar hakkında yorum yapmak) - Önyargı (insanları veya olayları yargılamak) - Kendinden ve sevdiklerinden bahsetmek (Sana Sorulmamasına Rağmen ) - Sana sorulmadan konuşmak (Ben burdayım demeye çalışmak , Kendini Kanıtlama çabası) Bu dört olguya suçüstü baskın yapabilmek amacıyla (tam bu olguları yaparken) dışardaki kameradan kendimizi izleyip; - Hop ne yapıyorum ben? Bunu yapayı ben istemedim ki? Deyip bizi kontrol eden mekanizmanın bize neler yaptığına şahit olmak ve her yakaladığımızda enerji toplamaktır  Bu topladığımız enerjiler ile de Kuantum mekanizması sayesinde isteklerimizi gönderip hayatımızın yönetimini tamamen ele almaktır  Burada en önemli husus “BİRŞEY YAPMAYA ÇALIŞMAMAMIZDIR” Hayatımız nasıl devam ediyorsa aynen öyle devam edecek  Rutin bir günümüzü yaşayacağız  Yine sinirleneceğiz yine kavga edeceğiz yine tartışacağız yine önyargılı davranacağız yine insanlarla dalga geçeceğiz yine geçmişten hatıralar gözümüzde canlanacak ve üzüleceğiz  Tek fark bunları kamaraya kaydedermişcesine tarafsız bir gözle dışardan izleyip şahit olacağız  Sonrada kontrolsüz davranışlarımıza şahit olup “GÜLÜMSEYECEĞİZ” ve “YAKALADIM İŞTE FARKINDAYIM KONTROLÜ KAYBETMİŞTİM “ diyeceğiz   Bu şahitlik (tanık olmak) bizim neler yaptığımızı FARKETMEMİZİ sağlayacak  Farkındalık bir oyun gibidir  Sadece kendi yaptığımız hareketleri, düşünceleri duyguları ve ağzımızdan çıkanları izleyip kaç tanesini farkında olarak yapıyoruz kaç tanesini yapmıyoruzu tespit edip puan toplamak gibidir  Yakaladığımızda 1 puan alacağız  Kaçırdığımızda ise “Tüh kaçırdım dersek” 5 puan kaybedeceğiz  Fakat kaçırdığımızda “pişman olmak yerine” sadece “gülümser isek” ve bu kaçırmanın bizim için daha da güzel olduğunu anımsarsak 10 puan alacağız   Evet oyunumuzun kuralları kısaca bunlar  Farkındalığın temel mekanizması pişman olmamaktır  Çünkü bu evrende her şeyi aslında siz düşüncelerinizle ve ağzınızdan çıkanlarla oluşturuyorsunuz  Fakat bu süper gücünüz başka bir mekanizma başka tarafından kontrol ediliyor  Eğer bu mekanizmanın FARKINDA olursak ve kontrolü geri alırsak, işte o zaman bu evrende her zaman bizim istediklerimizin olduğuna da şahit oluruz ve isteklerimiz ile hayatımızın hakimi oluruz  Farkındalık uygulamalarına ve eğitimine başlamadan önce çok önemli bir kuralımız var   “BEN BUNLARI BİLİYORUM” dememek  Bu cümle sizi farkındalıktan daha çok uzaklaştıracaktır  Bu kitapta anlatılanlar bilinmesi veya bilinmemesi için yazılmış şeyler değiller  Bu kitap bilim kitabı değil  Sadece bir oyunu ve kurallarını anlatıyor   Siz bunu söylemeden ben “HİÇBİRŞEY BİLMİYORUM” diyerek puanımı alayım  Yoksa “Kendini kanıtlama çabası” devreye girer ve golü yerim  Farkındalık yapılan her işi atılan her adımı aklımıza getireceğimiz her düşünceyi ve duyguyu “farkında” olarak yapmaktır  Yani anda kalmaktır  Mesela çay içiyorsunuz  Sadece çay için  Eylemle bütünleşin  Çay bardağına dokunuyorsunuz elinizle alıyorsunuz yudumluyorsunuz midenize iniyor  İşte farkında olarak çay içtiniz  Farkında olarak yapılan eylemlerde düşünemezsiniz  Sadece anı yaşarsınız  Çay içme anını  İçtiğiniz en güzel çayı içtiniz  Yürüyorsunuz  Farkında değilsiniz ne yaptığınızın  Çünkü farkında olmanız için durmanız gerekir  Ancak durduğunuz zaman yürüdüğünüzü fark edebilirsiniz  Bunu deneyin  Yolda yürürken birden on saniye kadar durun ve bekleyin sonra yürümeye devam edin  Bilinciniz tazelenecektir  Hepimiz aslında içimizde bir öz enerjiye sahibiz  Doğduğumuzdaki saf ve temiz halimiz orada duruyor  Sadece üzerine sonradan yüklenen bilgiler çevresel kalıplar eklenmiş  O temiz ve saf halimizi artık kullanamaz hale gelmişiz  İçimizde bir noktada tüm bilgilerin kayıtlı bulunduğu bir merkezimiz var  O merkez bize zor durumlarımızda halen yardım ediyor  Tabi çok kısıtlı da olsa bunu fark edebiliyoruz  Birçoğumuzun yaşadığı bir örnek var  Arabayla giderken bazen yokuştan ineriz ve karnımız bir tuhaf olur, gıdıklanır gibi bir his yaşarız  İşte o his aslında size destek olan özünüzden gelir  Korku, panik ve heyecan halinde o enerjimiz devreye girer ve yönetimi devralır  Bir katil boğazımıza bıçağı dayadığında hiçbirimiz kredi kartı borcumuzu düşünmeyiz  O esnada oradan kurtulmaya ve o “an” a odaklanırız  O esnada da kontrol bizde değildir  Fakat kontrol o esnada “şeytanda” da değildir  Peki kontrol kimdedir? Bilim insanları buna “süper ego” adını vermişler  Ben buna özümüz ve gerçek benliğimiz diyorum   Kriterlerden uzak, yorumsuz ve yargısızca sadece “ben” e odaklayan bir mekanizma  İşte o mekanizma tüm bilgilere sahip  O esnada aklımıza hiç gelmeyecek bilgileri hatırlayabiliyoruz ve düşünerek başaramayacağımız birçok şeyi başarabiliyoruz  İşte özümüzde kayıtlı olan bu sonsuz bilgi ve güce ulaşmamız için yönetimi geri alıp özümüze yani kendimize geri vermemiz gerekiyor  Peki bu nasıl olacak? Bu bölümde aşamalar halinde bunu nasıl başaracağımızı anlatacağız  Aslında sürekli olarak aklımızdan düşünceler geçiyor  Hepsi gereksiz ve boş  Bütün enerjimizi bu gereksiz düşünce emiyor  Zihnimizin neredeyse yüzde sekseni bu düşüncelerle dolu  Bu yüzden yaptığımız işlerde dikkatimiz dağılıyor  Sınavlarda başarılı olamıyoruz  Okuduğumuzu anlamakta güçlük çekiyoruz hatalar yapıyoruz  Bu gereksiz düşüncelerden arındığınızı düşünün  Tertemiz bir zihniniz var artık  Bir kez okuduğunuzu anlıyorsunuz  Dikkatiniz dağılmıyor  Neye elinizi atsanız başarıyorsunuz  İçimizdeki bir virüs sanki bizim işlem hacmimizin yüzde seksenini ele geçirmiş ve bizim kullanmamıza izin vermiyor ve o yüzde seksenlik kısmı bize sürekli olarak geçmişten anılar ve gelecekten hayaller yaratmak için kullanıyor   Bu süreçte yapmamız gereken şeyleri ele alırsak; 1) Kendimizi İzlemek 2) Düşünceleri izlemek 3) Duygularımızı izlemek İzlemek aslında tanık olmaktır  Aslında her şey bir mucizedir  Fakat yaşamın bu döngüsüne sıradan olaylarmış gibi bakıp fark etmediğimiz için bu mucizeleri görmekte zorlanıyoruz  İzleme uygulamalarının hepsinde amacımızı enerji toplamak ve biriktirmek  Ne mi yapacağız bu topladığımız enerjileri? Kuantum bölümünde harcayacağız  İsteklerimizi ve geleceğimizi şekillendirirken kullanacağız  İleri de bu enerjimizi nasıl harcayacağımızı ve paylaşacağımızı detaylıca anlatacağız  Farkındalık uygulamaları bölümümüzde önce enerjiyi toplamayı başarıyoruz  Tüm uygulamalar otomatikleştiğinde ki bu durum 2-3 ay kadar zaman alabilir işte o zaman enerjimiz dolacak ve bize dolduğuna dair bir sinyal gönderecektir  Bu sinyale “merkezlenme” diyoruz  Bu konuya da ilerde detaylıca değineceğiz  Farkındalık, dini bir öğreti değildir  Fakat dinler farkındalığa geniş yer vermiştir  Farkındalık, sadece bir telkin yönetimidir  Aslında tüm dinler ve inanışlar farkındalığa işaret etmiştir fakat günümüzde dinlerin bu misyonu yerine daha çok ibadet esasları dikkate alınarak bu önemli noktaları unutulmaya başlamıştır  Burada kutsal kitaplardan yaptığımız alıntılar sadece bu konunun aslında yeni bir konu olmadığını göstermek içindir   wishdropper | 
|   | 
|  | 
|  | Farkındalık Nedir? |  | 
|  08-21-2012 | #2 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Farkındalık Nedir?bir daha kitabımdan buraya alıntı yapmayacağım bu son arkadaşlar  lütfen bir süre abi sen sinirlendin gerginsin farkındalık azaldımı demeyin  çünkü komik duruma düşüyorsunuz  farkındalığın iyi bir insan olmakla ilgisi olmadığını 100 kere anlattım  Hala iyi insan evliya imam filan olacağını sananlar var  Ya sadece izlemek bu kadar  Niye buna kutsallık yüklüyorsunuz anlamadım  Tamam mevlana da anlatmış dinlerde anlatmış olabilir  Ama bu durumu değiştirmez  Bu bir oyun gibi  Bu kadar   Aydınlanma başka birşey  Ben farkındalığı anlatıyorum burada  Aydınlanmayı tekkelerde anltıyorlar  | 
|   | 
|  | 
|  |