Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diyalog, ezanı, hzmuhammediz

Hz.Muhammed'siz &Quot;Diyalog&Quot; Ezanı

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Muhammed'siz &Quot;Diyalog&Quot; Ezanı

Diyalogcu Ezan Böyle Olur!

Belçika'nın Saint-Jean-Baptiste kilisesinde, "Eşhedü Enne Muhammeden Rasulullah"'sız ezan okunuşu skandalı

BELTUD (Belçikalı ve Türklerin Kurduğu Arkadaşlık, Diyalog ve Entegrasyon Derneği) 31 Mart 2012'de Molenbeek'in Saint-Jean-Baptiste kilisesinde sufi gösterisi düzenledi Gösterinin gözdesi Süleyman Erkişi dinleyicilere konser verdi

Bu dernek 7 senedir bu mabette dinlerarası konser düzenleyip farklı görüşlü insanları bir araya getiriyor Bu seneki konuğu sufi konserleri veren Süleyman Erkişi oldu Kilisede ezan okuyan Erkişi, ezanın "Eşhedü Enne Muhammeden Rasulullah" kısmını okumayı unuttu(!) Sonradan açıklamada bulunan Erkişi, o kısmı uykusuzluktan unuttuğunu dile getirdi Uykulu halde ezanın bir kısmını okumayı unutan Erkişi ilerleyen zaman içerisinde söylediği ilahilerinde oldukça iyi performans sergilediği gözlendi

Organizasyonu düzenleyen BELTUD Derneği, Gülen cemaatine yakın bir cemaat olup "Dinlerarası Diyalog"u desteklediği biliniyor Türkçe olimpiyatlarında Türkçe öğrettikleri çocukların en ufak hata yaptıkları görülmezken, diyalogcular tarafından organize edilen Kilisede Ezan programında Peygamberimizin isminin okunmaması oldukça düşündürücüdür Konuyla ilgili yaptığımız araştırma olayın ne derece dehşetli boyutlarda olduğunu gözler önüne sermeye yetiyor İşte o ayrıntılar:

F Gülen'in "Fasıldan Fasıla" kitabından da:

"Herkes kelime-i tevhidi esas alarak çevresine bakışını yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir Hatta kelime-i tevhidin ikinci bölümünü, yani 'Muhammed Allah'ın resulüdür' kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır " demektedirler (Küresel Barışa Doğru-131)

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Şahin, Zaman- 1742000’de yazdığı makalesinde:
"Üç dinden herhangi bir dine inanmak yeterlidir Mühim olan kelime-i tevhid inancıdır HzMuhammed'i kabul ve tasdik etmek ise şart olmayıp bir kemal mertebesidir" diyorlar "Ehli kitap ile amentüde ittifak halindeyiz" İddiasında bulunuyorlar

Nitekim Selçuk Çamcı ve Kudret Ünal’ın birlikte kaleme aldığı, Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin sözlerinden oluşan, hoşgörü ve diyalog adına nasıl tavizlerin verildiğini ve Kur’an ayetlerinin nasıl yanlış yorumlandığı Hoşgörü ve Diyalog İklimi kitabı S241’de Fethullah Gülen:

"Kur'an-ı kerim, Kitap ehline çağrıda bulunulurken, "Ey kitap ehli! Aramızda müşterek olan bir kelimeyi gelin" Nedir o kelime? ‘Allah'tan başkasına ibadet yapmayalım’ Allah'a kul olan başkasına kul olmaktan kurtulur İşte gelin, sizinle bu mevzu üzerinde birleşip bütünleşelim Kur'an devamla, "Allah’ı bırakıp da, bazılarımız bazılarımızı Rab edinmesin" diyor Dikkat edin, bu mesajda, "Muhammedün Rasûlullah yok" diyor

Bu kadar hassas bir konuda böyle çarpıcı bir detay karşımızda dururken ezanın "Eşhedü Enne Muhammeden Rasulullah" kısmının unutulması tepkilere neden oldu

Süleyman Erkişi Hatasından dolayı bir açıklama yaptı:

"Yanlışlıkla eksik okuduğum ezan sebebiyle herkesten özür dilerim Bu sadece insani bir hatadır Aksini en başta ben kabul etmiyorum
Sehven yapılmış bir hata olması sebebiyle, bunun özellikle, telkinle veya başkaca bir sebeple yapılmadığını, kişisel bir unutkanlık Bir insani hata olduğunu tekrarlıyor, bunun söylediğim gibi bilinerek, altında başka hiç bir şey aranmaması gerektiğini belirtmek istiyorum Ezandan efendimizi çıkarmak mümkün değildir, böyle bir düşünce benim hiç bir zaman aklımın ucundan geçmemiştir Daha önce benim konserlerime gelen dostlar bilir ki, tüm konserlerimi Salat-ı ümmiye ile başlatır ve bitiririm İlk defa bir programda ezan okudum, kimse bana şöyle oku demedi İlk olması hasebiyle de maalesef böyle bir hata yapmışım Tekrar özür diliyor, saygı, sevgi ve en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum

Bu hata hakkında bir çok okuyucu yorumu aldık:

-"Bu kadar rastlantı ancak filmlerde olur , unuttum lafı hikayedir",
- "programda gayet zinde görünüyor söylediği ilahilerde de hiç bir uyku belirtisi yok",
- "Artık hutbelerde inneddine indallahil islam (Allah katında din yalnızca İslam'dır) ibaresinin de okumaması bu zihniyetin ürünüdür"
Şeklinde yorumlar ilettiler

(alıntıdır)

Ilımlı islam nedir ? İlluminatiyle ilişkisi nedir ? Diyalogçuların misyonları nelerdir ? Necmettin Erbakan Hoca'dan dinleyin

Yorumlarınızın hiçbirine cevap yazmıycam Sorularınıza ve eleştirilerinize de yanıt vermiycem Vakti geldikçe
kanıtlarıyla yorumsuz paylaşımlar yapmaya devam edeceğiz inşallah

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com