Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biriyle, masson, röportaj

Masson Biriyle Röportaj...

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Masson Biriyle Röportaj...

Admin: Tamam acele etme hazır olduğunda haber ver röportaj için ayrıca sitemdeki röportajlar kısmına baktın mı nasıl bir röportaj olacağı konusunda fikir edinmen için?

JG: Evet şimdi 2 Dereceden olan kişi ile röportajınızı okuyordum
JG: Hazırım

Admin: tamam Öncelikle sunu sormam gerekiyor İsim ve soyadınızın bas harflerini kullanarak yazabilirmiyim röportajı?

JG: Evet

Admin: tamam Şu şekilde başlayalım isterseniz Masonluk nedir?

JG: Masonluk; bir tasa sekil verip onu parlatıp binanın inşaatında kullanılması için onu hazırlamaktır Hürmasonluk bu operatif Masonluk metaforunda, bu sistemde ve onun ahlakında alegoriler ve sembollerle örtülmüştür İyi kişileri daha iyi kişiler yapmak için vardır

,Admin: Çok güzel bir cevap yanlız sizin yorumlarınızı barındırıyor mu? Sizin için Masonluk nedir?

JG: benim için Masonluk; benim içimdeki ve doğamdaki iyiliği, geliştirip bunu ortaya çıkarmama yardım eden ve gene bunu insanlık iyiliği için harcamamı sağlayan, beni bu sekle getirene öğretilerimi göstermemi sağlayan araçlar ve bilgi şelalesidir Bana bir aile gibi desteği veriyor, hem de çok büyük bir aile, dünyanın her köşesine ulasmiş bir aile

Admin: Masonlar ne yapar?

JG: En yüksek ahlakla yaşar ve ellerini ihtiyacı olanlara uzatırlar ve öncelikle birbirleriyle ahenk içinde mutlu olurlar

Admin: Peki toplantılarda? Masonlar toplantılarında ne yaparlar?

JG: Soru cevap kaynaklı ritüellerde rol alırlar Bu ritüellerin her bir derecesi sizi daha çok uyandırır Kainatın Yüce Mimarına saygı duymayı ve ona hayran olmanızı sağlar

Admin: Şunu söylemem gerekiyor; ödevini iyi yapmışsın Senin derecendeki birçok kişiden daha iyisin

JG Umarım nazik övgülerinize layık olabiliyorumdur

Admin: neden gizlilik?

JG Masonluğun öğretiği doğrular sadece bunu arayanlar içindir Bu nedenle sadece değerli ve bunu alabilecek kişiler öğrenciliğe seçilebilir Bu eğitim herkese göre değildir Bununda ötesinde; Masonluğun öğretileri asla kelimelere dökülemez Kim olursanız olun, fark olmadan, eşit bir şekilde herkes gizli olanları saklar

Admin: tamamda eğer Masonluk iyi bir şey ise neden halka Locaların kapıları kapalı?

JG: Locaların kapıları "her zaman" kapalı değildir Bazen açıktır

Admin: Masonluk bir gizli örgütmüdür?

JG: Masonluk`a illa bir isim takacaksanız buna asla gizli bir örgüt denemez Eğer böyle ise dünyanın en kötü saklanabilmiş gizli örgütü olur Ama Masonluk gizliliklerin olduğu bir topluluktur Bazı değişmez kurallarımız vardır bunlar gizlidir Bununda ötesinde Masonluğun öğretileri; onun bir parçası olmadan öğrenilemez Asla kitaplardan öğrenilemez Bazı gizlilikler kitaplarda yayınlanmış olsa bile

Admin: Neden Ritüel?

JG Ritüel öğrenmenin en inanılmaz, harika yoludur Çocuk iken Tanrı kavramını nasıl öğrendiğimizi bir düşünün Ben Yahudi yim Ben; büyük yaşlı ve üst düzey kişilerin öne arkaya sallanarak dua okumasını, inandıkları Tanrı karşısında büyük bir saygı ve hayranlık ile eğilmesini ve dua ederken kendilerinden geçmelerini görerek öğrendim Birçok farklı dinden, ırktan insanlar gibi Ritüel ile bir şeyi öğrenmek onu unutulmaz hale getirir

Admin: Mason olduğunda kaç yaşındaydın? Şu anda kaç yaşındasın?

JG Şu anda 23 yaşındayım 23 yaşımın doğum gününden sonra Mason oldum Çok uzun bir zaman önce değil Mason oluşum bir yeniden doğma idi diyebilirim

Admin: Neden Mason oldun?

JG Tarih boyu en iyilerin ne mükemmellerin geçtiği yollardan geçmek, Benjamin Franklin, George Washington ve favori müzisyenim Mozart Kardeş gibi olmak istediğim için Masonluğun, benim içimdeki iyi ve hareketsiz, dışarı çıkaramadığım duyguları, faaliyetleri yüz üstüne çıkaracağından emindim Halada inanamıyorum Masonluğa girebildiğime Artik bu harika ve kusursuz insanlara Kardeşlerim diyebileceğim

Admin: Derecen nedir?

JG Ben bir Çırağım

Admin: Mason olmaya karar verip, ilk adımını attıktan sonra, katılana kadar ne kadar süre geçti?

JG Ayrıntılara gerek yok Büyük Locamıza gidip form istedim Formu verdiler Formu bir yıl boyunca sakladım Sonra araştırma safhasına geçeceğimizi öğrendim Formu gidip vermem gerekiyordu ama ancak postalayacak kadar cesaretim vardı Formu postaladım Formu postaladıktan kısa bir süre sonra benle görüşüldü Büyük Locaya gidip ziyaret ettirildim Sonra evime en yakin küçük Loca ile bağlantım kuruldu ve o günden 4 ay sonra araştırmalar ve görüşmeler bitince ilk giriş törenine alındım

Admin: Yani seni bir dedektif gibi mi araştırdılar?

JG: Evet

Admin: William Morgan`ı Masonlar mı öldürdü?

JG Benim okuduklarıma göre; hiç kimse onun, tam olarak neden ortadan kaybolduğunu bilmiyor Ama kitabı ve hikâyesi büyük tepkiler yarattığı gibi, devlet içinde Anti-Masonik partiler ve yapılar oluşmasını sağladı İnsanlığın ve Kardeşlerinin iyiliği için çalışan bir topluluğa kim zarar vermek ister ki? İnsanlık ve Kardeşleri için çalışan bir topluluk kime zarar vermek ister ki?

Admin: Yani hiç Kötü Mason yok mu? Bütün Masonlar iyi kişiler mi?

JG Masonluk iyi kişileri alır ve daha iyi kişiler yapar Kötü kişileri iyi yapmaya çalışmaz Yapılan testler araştırmalar kişinin iyi olup olmadığını anlamak içindir ve bu testler geçilmeden Masonluk sıfatını kazanamaz Loca içerisinde ve dışında her kelimesine güvenilebilir bir kişi olduğundan tam olarak emin olunur Masonlarda birer insandır ve kendi insani doğalarını bu testlere sunarlar

Admin: Tekris töreni gecesinde neler oldu?

JG Duruma hazırlandırıldım Hayatimi değiştirecek bir tecrübenin beni beklediğini biliyordum Mason olacaktım Çok sıcak bir şekilde, sevgi ve onur ile karşılandım Zamanı geldiğinde herkes bana kardeşim diyordu Bu, ancak hayalimde görebileceğim onura kavuştuğum için; beni bu onura layık gören ve benim için oy veren Kardeşlerime, iyi düşüncelerimi ve iyi faaliyetlerimi göstereceğim

Admin: Tekris töreninde Locanın içinde neler oldu?

JG Öğretildim Belirli yollarla, ders serileri ile Yabancı olmayan ama bu zamana kadar görmemiş olduğum unutulmaz yollarla öğretildim
JG Umarım sıkılmamışsındır Sadece dikkatli olmaya çalışıyorum

Admin: Hayır Tabi ki hayır Ben ayrıca şuanda seni test ediyorum Bir harici ile görüşürken nelere nasıl cevaplar vereceğini görüyorum
Admin: Tamam o zaman Bana detayları ver? Tam olarak törende neler olduğunu, gördüklerinin her birini tek tek anlat

JG Ama sen bunu yayınlayacaksın Nasıl böyle bir şey yapmamı beklersiniz?

Admin: Beni şuanda bir Kardeşin gibi düşünme Bir basın mensubuyum gibi düşün Söylediğin her kelimenin gazetelerde yayınlanacağını düşün Ona göre basınla konuşuyormuş gibi benimle konuş şu anda Onlara vereceğin cevapları ver

JG Törenin detayları ve özellikleri Hiçbir Mason tarafından harici ile paylaşılmaz Üst düzey olan kişi tarafından, itibar sahibi ve saygın bir kişi gibi onurlandırıldım Hayal edebileceğimin çok daha ötesinde idi Sonuçta Masonluk iyi kişileri daha iyi yapan bir topluluk; kotu ne yapacağı düşünülebilir ki? Törende kötü bir şey yapılabilirmi ki; insanları daha iyi insanlar yapmak için çalışan bir topluluk tarafından

Admin: bildiğiniz gibi halk (sizin hariciler dediğiniz kişiler) gerçek ve doğru sırları merak ediyor Nedir bu doğru ve gerçek sırlar?

JG Gerçek sırlar hayatın kendisinde Dersler sadece sizi bunları görmek için daha çok uyandırıyor Önceden de söylediğim gibi dersler; sadece onların parçası olmuş kişiler tarafından öğrenilebilir Bu; Mason olmayanlar eğitilmez anlamına gelmez Haricilerde kendilerini birçok farklı kültürle, filozofi ile dinle eğitebilirler yalnız
Masonluk ile ilgili eğitim sadece yüzeysel olarak bilinebilir

Admin: Masonluk politikaya girmişmidir?

JG: Masonluk bir topluluktur Birçok üyesi iyi bilinen politikacılardır Bu politikacılar dünyaya şekil vermiş kişilerdir Yalnız Masonluk politika yapmaz, öğretmez Politikaya girmediği gibi politika ile ilgilide konuşmaz Her Locada politika ve din konuşulması yasaktır Hatta bazı Localarda spor konuşulmasının bile yasak olduğunu duydum

Admin: Masonluktan çıkmak için bir nedenin var mı?

JG Anlayamadım Daha çok açıklarmısınız?

Admin: Herhangi bir neden için Masonluğu bırakır ya da Masonluktan vazgeçermisin?
Admin: Ya da şöyle sorayım, Ne seni Masonluktan vazgeçirir?

JG Asla hiçbir şekilde Masonluğu bırakmam Masonluk benim ailem Değer biçilemeyecek dersler ve sırlar öğrendim ve bunlarla da gurur duyuyorum

Admin: Masonlar dünyayı kontrol mü ediyor?

JG: Halkın çok geniş bir kitlesinin inandığı; yalnız çok yalnış olan bir konseptir bu Hayır, Masonlar dünyayı kontrol etmiyor Sonra halkın aklına gelen soruda şöyle oluyor "o zaman neden gizlilik var?" bu şekilde de bizim yüzyıllardır devam eden kusursuz topluluğumuza tepki verebiliyorlar Masonlar birbirleri ile genellikle daha iyi olmanın yollarını konuşurlar Nasıl daha iyi bir işçi olabilirim, nasıl daha iyi bir baba olabilirim, nasıl daha iyi bir koca olabilirim? Bunların haricinde Localarından toplantılarında topladıkları milyonlarca dolarları ihtiyacı olanlar için harcarlar

Admin: Peki Tabi ki benim daha birçok sorum var ama sanırım artık uyuman gerekiyordur

JG: Hayır devam edebilirsiniz

Admin: Emin misiniz? Ben bugün tatil olduğum için sizi de ayakta tutmak istemem

JG: Biraz daha konuşabiliriz zaten eğer saçmalamaya başlarsam anlarsınız uykumun geldiğini

Admin: O hiçbir zaman olmaz çünkü siz bir Masonsunuz Ne zaman ve ne konuşmanız gerektiğini çok iyi bilirsiniz

JG: Duyduğum en güzel iltifatlardan biriydi Teşekkürler kardeşim

Admin: Peki şimdi biraz zor sorular soralım Neden kadınlar locaya alınmaz?

JG: Masonluk eski; Avrupa da ki ve orta doğuda ki katedralleri yapan taş ustalarından gelmektedir Spekülatif Masonluk bu, operatif Masonluğu, geometriyi, metaforlar olarak öğretir Eski zamanlarda Kadınlar Masonluğa alınmadığı için geleneklerden gelerek İngiltere Büyük Locası ile devam eden bir kural haline gelmiştir Diğer hemen hemen bütün Localar da İngiltere Büyük locası ile aynı kurallar ve sistem ile çalışır Ne yazık ki bu durum, Anti-Masonik yapılar tarafından bize "cinsiyet ayrımı" yapılıyor gibi suçlamalar gelmesine yol acıyor Oysa ki, 1900 lu yıllarda ortaya çıkan insan hakları bildirgesindeki maddeleri çok öncelerden beri uygulayanlar gene Masonlar dır

Admin: Peki ateistler? iyi ateist yok mu çok iyi bir Mason olabilecek?

JG: Masonluk; insanin etkilendiği hayatın bilimidir Yüce bir gücün varlığına inanma doğruluğu, dünyanın oluşumunu düşünmeye başladığınızda ortaya çıkar Bizlerin "köşe taşı" dediği budur İlk başlangıçtır Bazı Ateistler elbette iyi insanlar olabilir yalnız Yüce Bir Yaradanın varlığına inanmadan, onun mühendisliğiyle yaratılmış dünyayı; yeterince anlamak imkansız olacaktır Her Mason`un içinde Yüce Yaradana inanç vardır

Admin: Neden smokin giyiyorsunuz? Bu kadar saygının nedeni nedir?

JG: Mason Localarında insanların statüleri farklı olabilir Bazı üyeler orta sınıf bazıları devlet çalışanları ve bazıları çok istisna üst düzey kişiler olabilirler Ama bu çatı altında herkes eşittir Aynı yüzeyde toplanırlar Kimse birbirinden üstün değildir Herkes ayni eşitlik bilinci ile ayni tarz giyinir ve buna inanır

Admin: Tamam bukadar yeterli sanırım bunları tercüme etmek saatlerimi alacak

JG: Nasıl yani? Türkçe ye mi?

Admin: Evet Bütün röportajları yayınlamadan önce diğer dillere çeviriyorum

JG: Sizinle konuşmak çok güzeldi Kardeşim

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com