Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, farkındalık, ilişki, namaz

Namaz Ve Farkındalık Arasındaki İlişki

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namaz kılarken biliyoruz ki hiçbir şey düşünmemek ve sadece namaza odaklanmak gerekiyor Bana göre; Oğuzhan Korkmaz'ın başlattığı farkındalık akımı, yüce dinimizin namaz sırasında gösterdiği bu hassasiyeti destekler nitelikte Ben en azından böyle düşünüyorum Doğrusu bu güne kadar da Oğuzhan Bey'den dinimize aykırı bir yazı, vs görmedim Bu yüzden yazılarının sürekli takipçisiyim

Farkındalık konusunu namaza ben böyle bağdaştırdım Doğru mu düşünüyorum veya eklemek istedikleriniz var mıdır merakla bekliyorum cevaplarınızı Beni en çok etkileyen HzAli (ra)'nin ayağındaki oku namaz sırasında çıkarmaları olmuştu Düşüncemi destekleyici olarak gördüğüm bir ayeti paylaşıyorum:

(Namazlarını huşû ile [Kalbleri Allah korkusuyla dolu, tadil-i erkâna uyarak] kılan müminler, muhakkak felah buldu [Kurtuluşa erdi, zafere kavuştu]) [Müminun 1, 2] (1/85)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Arapça harflerinde elif,dal ,mim harflerinin kıyam,rüku ve secde duruşunu temsil ettiğini ve bu harflerin biraraya geldiğinde "Adem" ismini oluşturduğunu biliyor musunuz =) Bu din gerçekten mucizelerle dolu,tabi görmesini bilene

Birde namaz tüm evrenle uyumlu bir ibadettir aslında Ezanlar okunduktan sonraki vakitte kılınan namazlar gezegenlerin enerjisiyle de uyumlu saatlerdirNamaz mevsimlerle,ayla,güneşle vsuyumludurBir ağaç misali ayakta durursun ,bir insan gibi diz çökersin ve de bir taş gibi secdeye kapanırsın Bir taş gibi zikredersin Onu bazen,bazen insan gibi ,bazen ağaç gibi

"Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah'ı tesbih etmiştir O, Aziz'dir, Hakîm'dir" (Hadîd, 57/1 )

"Yedi gök, arz ve bunların içinde bulunanlar, O'nu tesbih ederler O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiç bir şey yoktur, ama siz onların tesbihlerini anlamazsınız O, Halîm'dir, çok bağışlayandır" (İsrâ, 17/44)

Farkındalıkla ilgili olarak namaz kılarken "kendinizi dışarıdan izleyin",elif harfine bürünmenizi (bir ağaç gibi ayakta duruşunuzu),dal harfine bürünmenizi (insan gibi eğilmenizi) ve mim harfine bürünmenizi ( bir taş gibi secdeye kapanmanızı )

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Dharma Nickli Üyeden Alıntı

Arapça harflerinde elif,dal ,mim harflerinin kıyam,rüku ve secde duruşunu temsil ettiğini ve bu harflerin biraraya geldiğinde "Adem" ismini oluşturduğunu biliyor musunuz =) Bu din gerçekten mucizelerle dolu,tabi görmesini bilene

Birde namaz tüm evrenle uyumlu bir ibadettir aslında Ezanlar okunduktan sonraki vakitte kılınan namazlar gezegenlerin enerjisiyle de uyumlu saatlerdirNamaz mevsimlerle,ayla,güneşle vsuyumludurBir ağaç misali ayakta durursun ,bir insan gibi diz çökersin ve de bir taş gibi secdeye kapanırsın Bir taş gibi zikredersin Onu bazen,bazen insan gibi ,bazen ağaç gibi

"Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah'ı tesbih etmiştir O, Aziz'dir, Hakîm'dir" (Hadîd, 57/1 )

"Yedi gök, arz ve bunların içinde bulunanlar, O'nu tesbih ederler O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiç bir şey yoktur, ama siz onların tesbihlerini anlamazsınız O, Halîm'dir, çok bağışlayandır" (İsrâ, 17/44)

Farkındalıkla ilgili olarak namaz kılarken "kendinizi dışarıdan izleyin",elif harfine bürünmenizi (bir ağaç gibi ayakta duruşunuzu),dal harfine bürünmenizi (insan gibi eğilmenizi) ve mim harfine bürünmenizi ( bir taş gibi secdeye kapanmanızı )

Bunu ilk defa görüyorum çok teşekkürlerCidden şaşırtıcı doğrusuMuhteşem

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com