Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cennetten, kovulma, mevzusu

Cennetten Kovulma Mevzusu?!

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cennetten Kovulma Mevzusu?!

Merhaba arkadaşlarForumdaki ilk mesajım biraz garip olacak ama gerçekten uzun süredir kafamı kurcalayan bi soru sormam gerek
Adem ile Havva'nın cennetten kovulma hikayesini bilmeyeniniz yokturGerek Kuran'da gerekse İncil ve Tevrat'ta geçen bi olayFakat teknik olarak bana biraz garip gelen yanları var
Şöyle ki;İblis(şeytan), Adem'e secde etmiyorAllah İblis'i lanetleyip cennetten kovuyorAdem'i cennete yerleştirip yanına da eş olarak Havva'yı yaratıyorBuraya kadar herşey normalFakat daha sonra Allah (Tanrı,Yaratıcı), cennette yasak bir ağaç yaratıyor ve bundan yemeyin diyorSorun da buradan başlıyorYasağa meyilli insan meyveyi yiyor ve Allah ikisini de cennetten çıkarıp Dünyaya yolluyorAnlamadığım olay şu, Allah (Tanrı) ,cennete yerleştirdiği kulunu neden imtihan etme gereği duyuyor?O ağacı yaratmanın amacı nedir?Herşeyi geçtim, o ağaçtan yasak olanı yiyen Hz Adem ile Hz HavvaPeki bizim suçumuz nedir ki biz de bu sıkıntı ,bela ve musibet yurduna geldik?Onların yaptığı yanlışın,hatanın faturası neden bize de kesildi?Bu adaletsiz dünyada bile insanlar babasının yaptığı suçtan dolayı hapse atılmazken, Allah'ın buradaki amacını anlamış değilim açıkçası
Yorumlarınız ve bilgileriniz benim için büyük önem taşıyorCevaplarınızı bekliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com