|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gilgamesh, gılgamış, parşömenleri or or kumran, qumranmetinleri or or, ölüdeniz |
![]() |
Ölüdeniz Parşömenleri//Kumran (Qumran)Metinleri// Gılgamış (Gilgamesh) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüdeniz Parşömenleri//Kumran (Qumran)Metinleri// Gılgamış (Gilgamesh)KUMRAN (QUMRAN) METİNLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YARATILIŞ ÇAĞLARI 4Q180 Tanrı tarafından yaratılan çağların yorumu;bütün olayların, geçmişin ve geleceğin belirlendiği çağların yorumu ![]() yaratmadan önce,çağdan çağa ![]() ![]() ![]() ![]() tabletler üzerine işlendi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Nuh'tan İbrahim'e kadar yaşamış olan adamların sırasıdır;ta ki İbrahim'in oğlu,İshak,olana kadar;on yıl haftası ![]() Bu yorum;adamların kızlarına gelen Azazel ve meleklerle ilgilidir;kızlar onlara dev doğurdular ![]() ![]() ![]() ![]() kötülüğün varisi olmalarına neden oldu ![]() ![]() ![]() ve cemaatin yargısı ![]() ---------------------------------------------------------------------- HANOK'UN KİTABI 4Q201 1 ![]() ![]() ![]() Shemihazah, onların başıydı; Arataqoph, ikincisi; Ramtael, üçüncüsü; Kokhabel ,dördüncüsü; ![]() ![]() ![]() Ramael,altıncısı; Daniel,yedincisi; Ziqiel,sekizincisi; Baraqel,dokuzuncusu; Asael,onuncusu; Hermoni,onbirincisi; Matarel,onikincisi; Ananel,onüçüncüsü; Stawel,ondördüncüsü; Shamshiel,onbeşincisi; Shahriel,onaltıncısı; Tummiel,onyedincisi; Turiel,onsekizincisi; Yomiel,ondokuzuncusu; Yehaddiel,yirmincisi ![]() Bunlar,onlar(ın)*, şeflerinin önderleridir ![]() Bütün bunlar,seçtikleri arasından kendilerine eş seçtiler, onların yanına gitmeye başladılar ve onlarla kendilerini kirlettiler ![]() öğretmek için ![]() ![]() ![]() hamile kalıp devleri doğurdular ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------------- DEVLER KİTABI 4Q530 ![]() ![]() ![]() ![]() Ohiyah onlara Gilgamesh'in kendisine söylediklerini anlattı ve Hobabis haykırdı ve onunla ilgili yargı açıklandı ![]() Kötü olan,prensleri lanetledi;ancak Devler sevindiler,O tekrar lanetlendi ve bunu kabul etti ![]() ve gözlerinden uyku kaçtı ![]() ![]() ![]() babaları Shemihazah'ın yanına vardılar ![]() bir hikaye anlattı Nephilin: ![]() ![]() ![]() gerçekleştiğini gördüm ![]() ![]() Bahçıvanlar,bahçedeki her bir ağacı suluyorlardı ![]() ![]() ![]() kökler dışarı çıktı ![]() ![]() ta ki gökyüzünden ateş dilleri ininceye dek ![]() ![]() ![]() ![]() yangın,meyve bahçesindeki bütün ağaçları sardı ![]() Ancak yangın,yıkılan bir ağaca ve topraktaki filizlerine dokunmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devler, bu düşü açıklayamadılar ![]() ![]() ![]() ![]() Hanok'a ,yorumcu katibe anlatacaksın ve o da bize bu rüyayı yorumlayacak ![]() Daha sonra kardeşi Ohiyah,devlere şöyle dedi: Bu gece ben de rüyamda bir mucize gördüm ![]() tahtlar kuruldu ve Yüce Olan oraya oturdu ![]() ![]() Binlercesi ![]() ![]() ![]() ![]() yargı ![]() ![]() ![]() ![]() yöneticilere hükmeder ![]() ![]() Dehşete kapılan devler Mahawai'yi çağıdılar;o,Nephlin'in(?) cemaatine geldi ![]() Devler,onu Hanok'a gönderdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() onun sesini duydun ve ona rüyaları yorumlamasını ancak bu şekilde bizim rahata kavuşacağımızı söyle ![]() ------------------------------------------------------------------------------------- DEVLER KİTABI 4Q531 ![]() ![]() ![]() ve gücümün dinçliğiyle bütün bedenlere karşı durdum ve onlara savaş açtım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karşıtlarım,göklerin melekleri cennettedirler ve kutsal yerlerdir onların meskenleri ve ben ![]() ![]() ![]() ![]() Yabanıl hayvanların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anlattı:Rüyam beni bunalttı ve gördüğüm görü yüzünden uyku gözlerimden kaçtı ![]() biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dipnot: Bu değerli bilgilerle tanışmama vesile olan Sayın Özdoğan Arifoğluna teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|