![]() |
Farkındalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FarkındalıkTÜM YAZILARIN TEMİZE ÇEKİLMİŞ VE DÜZENLENMİŞ HALİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR; http://oguzhan-korkmaz ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() Farkındalık Uygulamaları a)Kendini İzlemek - Nefesini İzlemek - Bedenini İzlemek - Doğayı ve Çevreyi İzlemek - İnsanları İzlemek b)Düşünceleri İzlemek - Geçmişten Gelen Düşünceleri İzlemek - Geleceğe Dair Hayalleri İzlemek c)Duyguları İzlemek - Öfkeyi İzlemek - Kıskançlığı İzlemek - Korkuyu İzlemek - Sevgiyi İzlemek Farkındalık nereden çıktı? Bir an durun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizi tanımlayın dersem size bana nasıl bir cevap verirsiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En başa dönelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İblis(Şeytan), lanetlenmeden önce, meleklerin hocası mıydı? Evet, meleklerin hocası ve reisi idi ![]() Allah’ın emri ile, bütün melekler, Ademe doğru secde etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cevap tüm dinlerde aynıdır ![]() ![]() Peki Şeytan neden secde etmedi? Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hastalık nerden geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şeytan bir tane değimlidir bunca insanın içine girmeye nasıl yetişiyor? Şeytan bir tane değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şeytan damarlarınızda dolaşır, ondan kurtulmak için oruç tutun" demiştir ![]() Peki şeytan (ego) ne zaman içimize girer? Yeni doğan bir bebek ne kadar saf ve temizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bir kişi değil iki kişi olduğunuzun farkındasınız ![]() Siz gerçekte Allah’ın size nefesinden üflediği özüsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedenimizin içinde karnımızın göbek deliğimizin olduğu hizada(2 parmak üstü) özümüz varlığımız temel çakraya bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh burada değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedir egonun(şeytanın) amacı peki?Bunları neden yapar? Yukarıda da ifade edildiği gibi amacı sizi mutsuz edip yoldan çıkarmaktır ![]() ![]() Farkındalık Sahibi Nasıl olunur? Kısaca değinecek olursak , farkındalık yapılan her işi atılan her adımı “farkında” olarak yapmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürüyorsunuz yolda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakınız, insanların yüzde 98’i hastadır demiştik ![]() ![]() “Bir gün trendeydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında sürekli olarak aklımızdan düşünceler geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Düşünceleri izlemek 2) Bedenimizi İzlemek 3) Duygularımızı izlemek Evet, Hep izlemek ile bitiyor ![]() ![]() ![]() TESLİMİYET yorum egonun işidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nefesini izlemek sürekli uygulayabileceğin bir aktivite fakat neden takıldığını sana söyleyeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kendimden bir örnek vereyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hareketlerimi ve nefesimi sürekli izledikten sonra düşüncelerimi izlemeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() inat ettim hiç müdahele etmeden düşüncelerimi izledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bakın ne oldu =) orda bana saatlerce gösterdiği şeyler artık aklıma gelmedi ![]() ![]() ![]() demek istediğim aslında düşüncelerinizi izlemek BİR ZİHİNSEL TEMİZLİKTİR ![]() ![]() size tüm samimi kalbimle söylüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz =) bakın farkında birisi nasıl tepki veriyor =) ben o dönemde onu üzdüğümü düşündüm ve hatanın bende olduğunu ona gereken ilgiyi göstermediğim için böyle birşey olduğuna inandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() demek istediğim hatayı bir insanın kendinde araması teslimiyetin işaretidir ![]() ![]() Teslimiyet nedir derseniz,teslimiyet hayatın akışına teslim olmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anı kabul ettiğinizde varlık size destek olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra gülümsedim dedimki evet ![]() Kpss yi kazanıp kaymakam olmakmı , yoksa güzel bir gelirimin olmasını ve iyi bir evliliğimin olmasını mı ![]() ikinciyi istemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belkide yolda ayağınız takılıp düşüceksiniz size birisi yardım edecek iyimisiniz diye ve sonra onunla bir iş yapacaksınız ve hayatınız değişecek ![]() ![]() Farkındalık Uygulamaları İzlemek aslında tanık olmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1)Düşünceleri İzlemek: Düşüncelerimizi izlerken dikkat etmemiz gereken nokta teslimiyettir ![]() ![]() ![]() Nasıl izleriz? Sessizce oturun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir boks maçı düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve geldiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın sonra ne olacak =) Bağıracaklar size bağıracaklar alakasız yerlere konuyu getirecekler sonra gidecekler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ONLAR BİLMİYORLAR ![]() Siz farkında olun yeter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalığın hiçbir dinle alakası yoktur ![]() ![]() ![]() Sevgilinizle olan ilişkilerinize gelelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın tepkisiz olmazsanız size neler olacağını anlatayım =) telefonu açınca sizi arayacak ve arkadaşlarlaydım bilmemnerdeydim filan falan diycek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "sende geçenlerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonra siz sende zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() böyle gidecek bu ![]() ![]() Kıskançlık egonun en büyük silahıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "benden önce birlikte olduğun çocuk kimdi? , o mu geldi onunla neler yaşadın ![]() ![]() ![]() bu cümleyi duyduysanız ilişki bitmiş ego kazanmış demektir ![]() ![]() ![]() ![]() bitirmezseniz kendini şöyle savunacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iş buralara kadar gelmeden önce TEPKİSİZLİĞİ uygulamanız gerekirdi ![]() Olduğu gibi kabul etmek mevlana dönerken herşeyi olduğu gibi kabul etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlişkilerde olduğu gibi kabul etmek çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir erkekle birlikte bir kızı ele alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birini sevmeniz için onu o olduğu için sevmeniz gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Kız arkadaşınızı değiştirmeye çalışıyorsanız siz aslında onu değil hayalinizdeki kızı seviyorsunuz demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olduğu gibi kabul etmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her insanı olduğu gibi kabul edin ![]() ![]() ![]() ![]() kimse agresif değildir ![]() ![]() yeni doğan bir çocuk agresifmidir? Hepimiz özgürce doğuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık başa dönmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama ego sizin göz renginizi değiştiremez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ego çatışır ![]() ![]() ![]() ![]() gerçek ilişkiler kabullenme ile gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() sen telefonu alırken dış özelliklerini görüyorsun ![]() ![]() ben karşındakinin yardım severliğinden duygusallığından bahsetmedim ![]() sen hafif dalgalı saçlı mavi gözlüsün diyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() toparlamak gerekirse insanın dış görünüşlerini değiştirmeye çalışan birinin karşısındakini değil hayalindekini sevdiğini anlattım ![]() ![]() senin derdin birlikte bir ortama girdiğinde yanında güzel birini gösterip bak ben bununlayım görün millet demektir ![]() ![]() 2)Kendinizi İzlemek , Bedeninizi İzlemek , Hareketlerinizi İzlemek Aynaya bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedir kendini izlemek? Kendini izlemek yunus emrenin deyimiyle kendini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizi izleme egzersizlerini toparlayacak olursak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben söyleyeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birşey olmak istiyorsanız artık özgür değilsinizdir ![]() ![]() ![]() Ben doktor olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() sonra? para kazanacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonra? ÖLECEKSİNİZ ![]() Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur diyor Drucker ![]() ![]() Artık nereye gittiğinizi biliyormusunuz? ÖLÜME gidiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hala liseye gidip derse girermiydiniz? elbette hayır ![]() yapamadığınız şeyleri yapmaya çalışırdınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Olup biten şimdidir ve olması gereken zaten oluyor" (incil , ecclesiastes , 3:15) Şimdiye dönmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden keşke dersinizki? Keşke biraz daha çalışsaydım ![]() ![]() ![]() Pişmanlığın sebebine bakın ![]() ![]() neyi başaramadınız? Okula gitmek nedirki ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini izlemek TEPKİLERİ İZLEMEKTİR ![]() Olaylara nasıl tepkiler veriyorsunuz? Bankada kuyruk var sıraya girdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçtiğiniz çayı izleyin,oturduğunuz sandalyeyi tuşlarına bastığınız kılavyeyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şuan benim yaptığım gibi kelimeler dökülüvericektir özünüzden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DURMAYIN ![]() ![]() ![]() TEPKİLER neden sana bağıranlara cevap vermek zorunda hissedyorsun kendini? çünkü sana öyle öğrettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ego olmadan yaşayamazsın ![]() bizim burdaki amacımız ego şu an zihninizin yüzde 80 ini ele geçirmiş durumda ve sizi o yönetiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bakın insanlar FARKINDALIĞI başarınca cami imamı filan gibi olucağını sanıyorlar ![]() ![]() ![]() "Annene cevap vermek ve ona bağırmak istediğinden emin misin" Evet Hayır birini tıklıyor ve devam ediyorsun ![]() Hadi ama farketmedinizmi artık sinirleneceğinizi yanlış yapacağını önceden görebiliyorsunuz ![]() ![]() Sen istediğin herşeyi yapmakta özgürsün ![]() ![]() ![]() Ben diyorumki "kendinizi bilin" kendiniz olun ![]() ![]() ![]() ![]() Eminim yukarıdaki windows penceresi gözünüzün önüne geldiğinde hayırı seçeceksiniz ![]() ![]() Hasta olan insanların size tepki vermesine aldırış etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Merkezlenme Çok önemli bir kavrama geldik ![]() ![]() İnsan iki çeşit kalkana sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ergenlik çağına geldiğimizde egomuz şeytan tarafından ele geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() farkındalık ise egomuzun şeytan tarafından ele geçirildiğini farketmemizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() if arkadşlarınla taksime gitmezsen = rezil olursun if ailene karşı gelmezsen=rezil olursun === taksime git - ailene karşı gel === işte şeytanın bize yaptığı ![]() biz bu olayı farkettiğimiz anda yani bu yazıyı okuduğunuz anda if komutları yoğunlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() peki bu okadar kolaymı? değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() düşüncelerimizi izleriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() işte "Merkezlenme" bu noktada çok işimize yarayacak ![]() ![]() Baknız size insanın 2 mekanizmadan oluştuğunu anlattım ![]() ![]() ![]() ![]() evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birisi sizi öldürmek için kovalıyor elinde bıçak var sizi yakaladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lunaparka gitmişsinizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir çok ünlü bestekarın en iyi bestelerini uyşturucu kullanrak yaptığı bilinmektedir ![]() ![]() ![]() gondola bindiğinizde çığlık atmak istersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bazen arabayla giderken yokuştan inerkende karnınız bir tuhaf olur ![]() ![]() ![]() ![]() eğer varlık yönetimi devralmazsa ne olur? akli dengenizi kaybedersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() merkezlenme işte bu karnınızdaki gıdıklanmayı sürekli olarak yapmanız ve o enerjiyle yaşamaya alışmanızdır ![]() ![]() peki bir düşünün siz bir ressamsınız diyelim ![]() van gogh olursunuz =) ya müzikle uğraşırken devreye sokarsanız? bethooven olursunuz ya fizile uğraşırken? einstein yada edison merkezlenme nasıl olucak peki? o kadar kolayki bumuydu diyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birde kendinize farklı kamera açılarından bakmaya çalışın yukardan aşağıdan arkadan ![]() ![]() ![]() İRADE Allah'ın sıfatları vardır ![]() ![]() Zati sıfatlar ; Sadece Allah Teala’nın zatına mahsus olan, yaratıklarından herhangi birine verilmesi caiz ve mümkün olmayan sıfatlardır ![]() vucud,kıdem,beka,vahdaniyet, Muhalefetün li'l-havadis,Kıyam bi-nefsihî Subuti Sıfatlar ise; Allah'ın hangi nitelik ve özelliklere sahip olduğunu anlatan sıfatlardır ![]() ![]() Zati sıfatlar Allah'ın insanlara üflediği ruhunda bulunmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Sorunuza gelelim ![]() ![]() İrade, Allah'ın sübûtî sıfatlarından biridir, Allah'ın dilemesi demektir ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanların da iradeleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın iradesi tekvini ve teşrii olmak üzere iki kısma ayrılır ![]() Tekvini irade ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşrii irade ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran-ı Kerim'de Allah'ın bu sıfatını ifade eden pek çok âyet vardır ![]() "Allah, dilediğine hesapsız rızık verir" (Bakara, 2/212), "Allah, mülkü dilediğine verir" (Bakara, 2/247) "Allah dilediğini bağışlar" (Bakara, 2/284) "Hikmeti dilediğine verir" (Bakara, 2/269), "Dilediğini yaratır" ( Mâide, 5/17), "Dilediğini hidayete erdirir" (Yunus, 10/25), Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi ![]() Hidayette olmak ve insanları hidayete davetin önemi büyüktür ![]() ![]() (İman edip iyi işler yapan, hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç, insanlar zarardadır ![]() (Sizin içinizde, insanları hayra, [edillei şer’iyeye=dört delile uymaya] davet eden ve iyiliği emredip kötülükten [Dört delile muhalefetten] men eden bir cemaat bulunsun ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: (Tahsilsiz ilme, rehbersiz hidayete kavuşmak isteyen, boş şeylerden yüz çevirsin!) [İ ![]() (İbadetlerini ihlas ile yapanlara müjdeler olsun! Bunlar hidayet yıldızlarıdır ![]() O zaman farkındalık nedir ? Hidayete erme yoludur ![]() "Ölmeden önce ölmektir" Hz ![]() Farkındalık ölmeden önce ölmektir ![]() Farkındalık nedir bilirmisin? "Kendini Bilmektir" Sen kendini bilmezsen okuman bir işe yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Farkındalık |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalık"Yaptığın herşeyi farkında olarak yap" Yürüyorsan sadece yürüdüğünü bil ![]() ![]() ![]() Yapamayacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ele geçirilen ego aynen şu cümlelerdir; "bazen kafamda düşünceler kuruyorum, sanki birileriyle konuşuyormuşum gibi hatta konuştuğumu düşünüyorum "işte ben ona böyle diyorum o bana böyle diyor sonra ben ona böyle diyorum" vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bunu anlaman bile çok güzel bir gelişme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bu yayının frekansını bozmak için ne yapmalıyız? Farkındalık uygulamalarını yapmalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık için zamana ihtiyacınız yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Doğum - aileden öğrenilen konuşma - ailenin sana kızarak öğrettiği ahlak ve toplum kuralları - okulda sana öğretilen pozitif bilimler - iş hayatı - para kazamak - evlenmek - çocuk yapmak - çocuklarını da aynı zincire sokmak ve ölüm" işte sorun bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sorun dünya yaratıldığından beri süregelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu olumsuzların giderilmesi amacıyla "din" adı verilen kalıplar oluşturularak insanlar düzene sokulmaya çalışılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Varlık nedir? Yaratıcı,tao,zen,tanrı,rab,sınırsız güç,sonsuz güç,Allah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslamiyet Allah kelimesini seçmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "De ki; O Allah, bir tektir ![]() ![]() ![]() ![]() bu kadar mı güzel anlatılır "varlık" ![]() ![]() Şimdi eksiksiz ve hiçbirşeye muhtaç olmayan bir sınırsız gücün size şeytan FM den gelen egosal hayalleri sunamayacağınımı sanıyorsunuz? Hayallerin hepsi egodur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Geçmişi ve geleceği yakıp atın" nasıl mı yakıcaksınız? Farkındalık uygulamalarıyla; İzleyerek ![]() ![]() Nefesinizi izleyin,Burnunuzdan mavi hava enerji ışınları doluyor içinize gülümsüyorsunuz ve nefes verince dışarı çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "biz adem'i kendi suretimizde yarattık, içine kendi nefesimizden (ruhumuzdan) üfledik ![]() nefesin ne kadar önemli olduğunu her nefesinizi kaçırdığınızda aslında farkındalığı kaçırdığınızı anladınızmı? neden mevleviler sufiler "NEY" çalıyor ? neyden ses çıkarmak aylar sürer ![]() ![]() ![]() Nefes ruhun ihtiyacı olan enerjiyi günceller ![]() ![]() Nefesini izlediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu soldan yaklaşmadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir örnekle açıklayalım; Bir zen ustası yolda bir arkadaşıyla yürüyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duyguları kontol etmek onları izlemekten geçer ![]() ![]() Nefesini izle,kendini izle,düşüncelerini izle,duygularını izle ![]() Nefesini izlemek diğer izlemelerin hepsinde gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurandada belirtildiği gibi "dünya oyun ve eğlence alanından ibarettir" Bu oyunun bir amacı var ![]() ![]() ![]() Teslimiyet , Kader ve Kuantum Kader nedir biliyormusun? Kuantum olasılıklarının salt toplamıdır ![]() Allah (yaratıcı , varlık) bütün kuantum olasılıklarının sonunu ve yolunu bilir ![]() ![]() Öncelikle TESLİMİYET kavramından başlayalım ![]() ![]() ![]() En zor olan kısmı budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki teslimiyet nasıl olacak? Teslimiyet size karşı yönlendirilen egonuzda olumsuz ve tepki verilmesi gerekli görülen (yukarda verdiğim iki örnekteki gibi) duyguların karşısında bir ağaç gibi tepkisiz ve dingin durmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teslimiyet kavramını biraz daha ileriye taşıyalım ![]() ![]() ![]() Olaylara karşı teslimiyete geçersiniz ![]() ![]() Güne başladınız uyandınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teslmiyet neydi? Eğer otobüs sıkışık ve trafik varsa bunun bir sebebi vardır ![]() ![]() ![]() Öyleyse kuantum yolunuzu bilmediğinizi kabul edip sadece "başıma gelen şeyler kuantum olumlama yöntemiyle istediğim arzumun evren ve yaratıcı tarafından bana sunulan olaylar zinciri" olduğuna inanmak zorundasınız ![]() Şu an bilgisayarınızın başındasınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasılmı? Bardağı sola çekmem 3 saniye sürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte kuantum budur ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman attığımız her adımın farkında olmalı ağzımıdan çıkan her düşüncenin fakrında olmalıyız ![]() ![]() Olumlama isteklerimizi farkındalık sahibi olarak yaratıcıya sunmaktır ![]() ![]() ![]() Teşrii irade yaratıcının bize ruhundan üflediği 7 özelliği arasında bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne istiyorsun? son model bir arabamı? evet yaz bir kağıda hatta fotoğrafını koy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnanmıyormusun sonsuz güç sahibi yaratıcının senin isteğini yerine getirmeyeceğine? arabayı istedin ve o istek iletildi ![]() ![]() ![]() o halde sakın isyan etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() olayların akışına TESLİM olun ![]() ![]() ![]() "Başınıza gelen her olay (iyi veya kötü) sizi yaratıcıdan istediğiniz arzunuza götürüyordur" bazen alakasız birşey olur kızarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece dingin bir şekilde olaylara teslim oluruz ![]() Teslim olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Muhammed! Sen onlara dünya hayatının misalini ver ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 1) 5000 kez yazılarımı okuyanlara teşekkür ederim ![]() ![]() Bütün bu soruların cevaplarını aslında yukarıdaki yazılarımda anlattım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insan olarak dünyaya neden geldik? Yaratıcı bizi neden yarattı? Amaç nedir? Yaratıcı (Allah , Rab,Tao ,Zen,Sınırsız Güç , Varlık , Baba ![]() ![]() ![]() ![]() (Burada biz , ululuk belirrtiği gibi tasavvufta biriz biz hepimiz O'yuz anlamını da barındırıyor) Bilgisayar programı gibi olaya bakarsanız meleklerin çipine farklı bir program yazılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra yaratıcı "insan" adını vereceği başka bir türü yaratacağını söylemiş ve yönetim kurulunu yani melekleri toplamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle düşünün bir firmada müdürsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yer yüzünde bozgunculuk çıkaracak ve sana isyan edecek kulları neden yaratıyorsun ki , zaten biz seni her zaman överek tesbih ediyoruz (Kuran -ı Kerim) " Yaratıcı da cevap olarak aynen şöyle diyor; "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" Daha sonra yine aynı surede anlatılan olayın devamında , Adem meleklerin önüne çıkarılıyor ve yaratıcı meleklere birşeyler söylüyor şimdi bunları size tekrar soracağım ve bunları ezberleyip bana tekrar söyleyeceksiniz diyor ![]() ![]() ![]() Meleklerin arasındaki şeytan bunu ezberleyip tıpkı adem gibi cevap verebildiği için secde etmiyor ve ben ateştenim o ise topraktan diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Artık sen lanetlendin" Şeytan ise; "Allah'ım o zaman bana kıyamete kadar zaman ver ![]() ![]() ![]() Yaratıcı ise; "Ben onlara kefilim onlara elçiler peygamberler göndereceğim ve gerçeği bulmalarını sağlayacağım ![]() ![]() ![]() Şeytan ise yılan kılığına girerek ademin yanına gider ve ilk insanı yoldan çıkarmak için seferber olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adem şeytana kanarak o elmayı yer ve zehirlenir ![]() O ZEHİRİN ADI İSE "EGO" DUR ![]() "Elmalar ne güzel onlardan yiyebilirsin,Elmayı kopar" Adem elmayı sahiplenmiştir ![]() ![]() ![]() Yunus bir gün kırda dolaşırken sarı bir çiçek görür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ego, yani diğer anlamıyla sahiplenmek zehrin ta kendisidir ![]() ![]() Yunus çiçeği koparamaz ve cenneti yaşar hayattayken ve oyunu kazanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebeple peygamberler ve dinler gönderilir kalıplar oluşturulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 1) Tüm Düşüncelerimize bulaşaşan bir virüsün varlığından bahsettik ![]() Artık bir mekanizmanın varlığından haberdarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki hata nedir doğru nedir? Cevap basittir ![]() ![]() ![]() ![]() Eski uygarlıklarda seks yapmanın ibadet sayıldığı dönemler olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangisi doğrudur? Size hangisi öğretildiyse ![]() O halde hata diye birşeyin varlığı sözkonusu olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demekki doğrular ve yanlışlar bize toplum tarafından öğretilmektedir ![]() ![]() ![]() Bu durum , virüsün daha da belirgin hale gelmesine sebep olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayardan bir dosyayı silmek bir saniye sürüyor ![]() ![]() ![]() Ama bazen farkedersiniz birden durup dururken internet sayfaları açılır bilgisayar yavaşlar ve kontrolü kaybedersiniz ve bilgisayar bozulur ![]() ![]() ![]() ![]() Peki biz ne yapacağız? Antivirüs programı mı kullanacağız Format mı atacağız? İkiside ![]() Bu virüs programının adı FARKINDALIKTIR ![]() İnsan beyni tüm zihinsel ve duygusal faaliyetlerin kontrol merkezidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FARKINDALIK UYGULAMALARI NELERDİR ? ANTİVİRÜS NASIL ÇALIŞACAK? Farkındalık uygulamaları 3 tanedir ![]() 1)Düşünceleri İzlemek 2)Kendini (Bedenini) izlemek 3)Duyguları İzlemek İzlemek ile gerçekleşecek bir temizleme işlemine başlıyoruz ![]() ![]() ![]() UYGULAMA (Her gün düzenli olarak 1-2 ay kadar) 1)Düşünceleri izlemek: Etkili temizlik için , Sırt üstü uzanın gözlerinizi kapatın ve düşüncelerin filim şeridi halinde geçmesine şahit olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu egzersizi yolda yürürken düşünürsenizde yapın sürekli yapın ![]() ![]() 2)Kendini İzlemek (Bedenini İzlemek) : Yunus Emrenin Kendini bilmek dediği durumdur ![]() Uygulama; * Sabah kalktığınızda sinirli olursunuz ve gergin olurunuz genellikle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Gece uyuduğumuzda düşüncelerimizin durduğunu sanırız ama şeytan malum uyumaz ![]() ![]() ![]() * Yolda yürürken kendinize dışardan bir başkasının gözünden bakmaya çalışıın ![]() ![]() ![]() 3)Duyguları İzlemek: En son ve zor olan aşamadır ![]() ![]() Uygulama; * Birisi sizi sinirlendidiğinde yada kızdığında yada bağırdığında anında duygularımı izliyorum deyip tepkisizlik moduna geçmelisini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfke , kıskançlık ve korku 3 ana duygudur ![]() ![]() Yukarda anlatılan 3 virüs temizleme uygulamasını aynı anda 2 ay yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Sakın PİŞMAN olmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duygularla arkadaş olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amacımız düşünceleri izleyerek onların enerjisini toplamak , kendimizi izleyerek kendi enerjimizi dizginlemek,duyguları izleyerek o enerjileride toplamak ve tek bir noktada birleştirip bombayı patlatmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sizde o farkındalığın enerjisiyle neyi istiyorsanız özgürce yaparsınız ![]() o enerjileri izlediğinizde şeytanın virüsü o enerjiden beslenemediği için kontrol size geçecek ve o enerjiyi şeytan yerine siz alacaksınız ve böylece farkındalık sağlanmış olacak ![]() yargılamayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "vay be şuna bak nekadar egoist" cümlesindeki egoyla benim anlattığım şey aynı anlamla değil ben id anlamına gelen egoyu anlatıyorum ![]() ![]() ![]() izleyin düşüncelerinizi ve duygularınızı onlar canlılar ![]() ![]() ![]() ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 2) Farkındalığın ne olduğunu ve nasıl yapılacağını anladık ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık egzersizlerine mümkün olduğunca dikkat ediyoruz ve her hareketimize 1-2 ay süreyle uyarlıyoruz ve bir süre sonra virüslü olan tepkiler ve duygular temizlenip yeni sistem yazılıyor ve farkındalık bitiyor ![]() Peki farkındalık sahibi birisi olarak neler yapabiliriz ya da yapmalıyız? Artık düşüncelerimizi kendimiz yönetmeyi anladık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki hayal kurmak şeytan fm in işidir dedik ![]() ![]() ![]() İşte artık şeytan fm den kurtulduğumuz için çok daha samimi bir şekilde İSTEYECEĞİZ hemde istediklerimizi HAYAL OLARAK değil GERÇEKTEN İSTEYECEĞİZ ![]() Nasıl mı? KUANTUM DÜŞÜNME Ruhun ne olduğunu ne için yaratıldığımız herşeyin sanal bir gerçeklik olduğunu anladık ![]() ![]() Cennet ve cehennem şu an yaşadığımız hayatta ![]() CENNET HER İSTEDİĞİMİZİN GERÇEK OLMASIDIR ![]() Artık cennettesiniz ![]() ![]() ![]() Unutmayın sonsuz kudret sahibi yaratıcıdan 1 bardak su istemekle 1 milyon dolar istemek arasında bir fark yoktur ![]() "o halde size sunduğumuz nimetlerden dilediğiniz kadar faydalanın" (kuran ı kerim) Kuantum sürekli duyduğumuz bir kelime ![]() ![]() Kuantum tıpkı radyo dalgaları gibidir ![]() ![]() Artık şeytam fm yoksa biz varız ![]() ![]() Düşünceler bir dalga boyu olarak tıpkı telvizyon ve radyo yayını gibi evrene yayılır ![]() ![]() eee büyüklerimiz boşuna mu okunmuş su içirirler bize ![]() ![]() evet düşüncelerimizle suyu etkileyebiliyorsak sizce bu etkiyi sağlayan dalglalar (kendi radyo istasyonumuzdan yaydığımız) başka nelere etki ediyordur? Herşeye ![]() ![]() ![]() Zaten bunun böyle olduğunu tüm reiki ustaları bilir ![]() ![]() ![]() Öyleyse düşünceler ne kadar önem kazanıyor değil mi? Her düşüncemize dikakt etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reiki de basit bir yöntem vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte farkındalıkla çıktığımız yola kuantum olumlama ile devam ediyoruz ![]() ![]() ![]() "Ben insanlara faydalı işler yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğaçlama bir cümle yazdım bile =) sizlerde bu şekil cümleleri kullanarak kontrol etmekte zorlandığınız DUYGULARINIZA maruz kaldığınızda onlardan cümlelerle kurtulabilirsiniz ![]() "Ders çalışmayı seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hayatımızın her aşamasında uygulayabiliriz "sevgilimle bir bütünüz birbirimizi tamamlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() artık isteklerinizi söylemeniz yeterli ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben sevgi dolu bir ilişkiyi hakediyorum ![]() ![]() ![]() bir sevgili isteyen birisi böyle cümle kurmalı ![]() aradığım insan şöyle şöyle böyle böyle dememelisiniz ![]() ![]() Unutmayın herşey ŞİMDİ oluyor ![]() "Ben arabayı seviyorum ![]() ![]() araba istedim bile ![]() ![]() arabam yok dikkat edin ![]() ![]() ![]() istediğiniz her şeyi yaşamalısınız ![]() ![]() benim arabam yok,benim sevgilim yok,param yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sadece isteyin ![]() ![]() Farkındalık uygulamaları hakkında; 1) Uzanın yatağa yada oturun biryere ve gözlerinizi kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Önce dikkatlice açık gözle bir nesneye bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Duygularınız size tuhaf bir his verir ![]() ![]() ![]() "NOLUYOR BUNU BENMİ YAPIYORUM NASIL OLUYOR" Sonra tekrar size düşünceler sanki mantıklı açıklamaymış gibi o duyguya sebep veren geçmişten yada gelecekten olayı düşünce olarak verecektir ![]() ![]() ![]() ![]() 4)En zor kontrol edilen duygu "ÖFKE" dir ![]() ![]() ![]() ![]() - NEFESİNİZİ İZLEYİN VE ORDAN UZAKLAŞIN , DIŞARI ÇIKIN TEK BAŞINIZA ALAKASIZ BİRYERE GİDİN BAĞIRIP ÇAĞIRIN İÇİNDEKİNİ KUSUN AMA KİMSE GÖRMESİN ![]() - NEFESİNİZİ İZLEYİN VE TEPKİSİZ OLUN VE BEKLEYİN ![]() Tam 24 sayfanın özetini yaptım size ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ENERJİSEL BOYUT ÜZERİNE Artık büyük bir yol katettik ![]() ![]() ![]() ![]() NASIL? Şimdi tüm bildiklerinize farklı bir açıdan bakmanın ve gerçekleri algılamanın zamanı geldi ![]() Kainat 7 boyuttan oluşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler insanlar olarak 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atillanın liderliğindeki Avrupa Hunları'nın neden barbar olarak anlıldığını biliyormuydunuz? Asya hun devleti gelişmişlik olarak avupa medeniyetinden yaklaşık 500 yıl ilerdeydi ![]() ![]() ![]() Avrupa halkı ise halen çanak çömlek yapııyor ve ateş yakıp hayvan avlıyorlardı mızraklarla ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bilinç dediğimiz şey nedir? Nasıl artıyor? Öncelikle enerji kavramına değinelim ![]() ![]() ![]() Bu enerjiye "özvarlık" denilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özvarlık enerjisi sonsuz ve sınırsız olan sürekli yenilenen bir enerji kaynağıdır (kuranı kerimde NUR denilmektedir) ![]() ![]() ![]() ![]() Özvarlığın tezahür ettiği (kuranı kerimde nefesinden üflediği denilir) boyutların içinde yaşayan onun tezahür ettiği enerjiden varolmuş RUHLAR vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ruh bu boyutlar yaratılmadan önce yaratılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra İlk insan yaratılır ve 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özvarlık ilk insanı yaratırken ona bir beden verir ![]() ![]() ![]() İblis (Şeytan) , hem bir melek hemde bir cin olarak bir çok üstün özelliğe sahip olmuş ve bu karışım adeta + ve - dengesinin ilk örneğini oluşturmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() İlk insanın (Adem) yaratılışında önüne çıkarılan yönetici meleklerin arasında İbliste vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra meleklerin önünde çeşitli bilgiler söylenir ve meleklerle bilrikte Ademede ezberlemeleri söylenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerisi malumdur hikayenin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herşey enerjiden varolmuştur dedik ![]() ![]() ![]() ![]() Her nesne atomdan meydana gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte burada hayatın büyük bir gerçeği karşımıza çıkıyor bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astral seyahatte görüntü nasıl oluyor? Astral seyahat (Astral Projeksiyon) paraleller arasında ya da üst ve alt boyutlar arasındaki başka paraleler ile geici bir yansıma boyutu (astral boyut) yaratılarak oluşturulur ![]() Astral boyutta bilinç henüz oluşturulmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wishdropper Oğuzhan Korkmaz (Tüm yazılar bana aittir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|