Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
farkındalık

Farkındalık

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Farkındalık

TÜM YAZILARIN TEMİZE ÇEKİLMİŞ VE DÜZENLENMİŞ HALİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR;

http://oguzhan-korkmaztumblrcom

http://wwwspatyomcom/showthreadphp?t=23535

Farkındalık Uygulamaları

a)Kendini İzlemek

- Nefesini İzlemek

- Bedenini İzlemek

- Doğayı ve Çevreyi İzlemek

- İnsanları İzlemek

b)Düşünceleri İzlemek

- Geçmişten Gelen Düşünceleri İzlemek

- Geleceğe Dair Hayalleri İzlemek

c)Duyguları İzlemek

- Öfkeyi İzlemek

- Kıskançlığı İzlemek

- Korkuyu İzlemek

- Sevgiyi İzlemek

Farkındalık nereden çıktı?

Bir an durunVe ben ne yapıyorum deyinCevap veremeyeceksinizÇünkü şimdiki zamanda sorulan soruların cevabı yokturAnda kalınca insan tepkisiz ve dingindirİnsanoğlunun %98 i bir hastalık yaşamaktadır ve hiçbiri bunu fark etmezBu hastalığın adı “düşünmek” tedavisi ise “Farkındalık” tır

Kendinizi tanımlayın dersem size bana nasıl bir cevap verirsiniz? özelliklerinde yı seven şeklinde başlarsınızHepsi yalanSiz aslında tahmin ettiğiniz kişi değilsinizBu anlattıklarınız egoEgo nedir pekiBunca sıklıkta duyduğunuz bir kelimeEgo,düşünebilme kabilitenin merkezidirbeynimizde bir merkezdir bir çiptironu yöneten bir varlık vardır bir güç bir enerji (şeytan) dolayısıyle bizim yönetimimizden çıkmış başka bir varlık tarafından yönetilen bir olgu olur yani nefistir,şeytandır,bilinaçltıdırKısaca sizi yöneten ikinci bir varlıktırEvet o bir varlıktırO bir canlıdırO canlı ruhsal boyutta yaşarArtık ego denilince "şeytan tarafından yönetilen ego" yu anlamak gerekir

En başa dönelimDünyanın yaratılışına kadar başaAllah (Varlık,tao,sınırsız güç,öz,bilinç) melekleriyle birlikte insanoğlundan önce yarattığı başka varlıklarıyla ilgilenmekteydiBir gün insanı yarattı

İblis(Şeytan), lanetlenmeden önce, meleklerin hocası mıydı?

Evet, meleklerin hocası ve reisi idi İslam âlimleri

Allah’ın emri ile, bütün melekler, Ademe doğru secde etti Meleklerin hocası olan İblis, emri dinlemedi, secde etmedi İblis, meleklerle beraber idi Ateşten yaratılan cinler taifesinden idi Melekler ise, nurdan yaratıldı İblis’in önceki adı Azazil idi Cennetin bekçilerindendi Dünya seması meleklerinin reisi idi Dünya, semasının ve yerin sultanıydı Meleklerden ilimde üstün idi Gök ile yeryüzü arasını idare ediyordu, bunun için kendini büyük gördü Bu hâli onu Allah’a isyana sürükledi Allah da onu, rahmetinden uzaklaştırdı

Bu cevap tüm dinlerde aynıdırincilde kuranda tevratta da aynen anlatılmaktadır

Peki Şeytan neden secde etmedi?

Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti (Melekler): "A! Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" DediBu meleklerin arasında şeytanda vardırMelekler sadece söyleneni yapabilen hatasız robotlar gibidirlerDüşünemezlerYorum kabiliyetleri yok denecek kadar azdırFakat melekler dışındaki varlıklar düşünebilme kabiliyetine sahiptirCinlerden olan Şeytan da düşünebilmektedirTıpkı bizim gibiFakat onun zekası ve üstünlükleri sıradan bir insana göre çok fazladırAma şöyle bir gerçeklik varKuranda da belirtildiği gibi “insanlar yaratılanların en üstünüdür” bunun sebebi ise insanlara Yaratıcı kendi nefesinden üflemiş kendinden bir tezahür koymuşturYani Hallacı Mansur(bir evliyadır) “Ben Hakkım“ dediğinde idam edilmeden önce bu gerçeği anladığını ve gözüm açık gitmeyecek ben artık sırrı çözdüm diyerek ölmüştürPeki bu sır nedirVarlığın ta kendisidirİçimizdeki özümüzdürAdem yaratıldığında düşünebilme ve seçim yapabilme kabiliyetine sahiptiDüşündü ve artık tedavisi yalnızca “farkındalık” olan hastalığa yakalandı

Bu hastalık nerden geliyorKim bu egoCevabı basit Şeytanın ta kendisiÇünkü o görevini yapıyorKurandada anlatıldığı gibi şeytan lanetlendi ve “bende senin (benden daha üstün olarak) yarattığın bu insanlığı senin yolundan çıkaracağım kıyamete kadar vakit ver dediVe Allah’ta izin verdi ama insanoğluna kefil olduAslında tüm dinler bu gerçeği anlatmaktadırFakat birçok din zamanla değiştirilip farklı yerlere çekildiği için günümüze kadar tam olarak ulaşamamıştırİslamiyet bile bugün bir çok değişiklikle karşıkarışaydırBunun en basiti kapanmaktırPeygamber zamanında insanlar kapalı değildiSıradan geleneksel örtülerindeydiBir başka örnek olarak eskiden kadınlar ve erkekler camide birlikte namaz kılardı bugün kılmıyor gibiAma elimizde orijinal bir kitap varDeğişmemişDiğer dinlere mensup insanlar içinde incilden bazı örnekler verdimİncildede birçok yerde farkındalığa işaretler vardırHatta genel olarak bakıldığında İncil farkındalığa daha çok yer vermiştirTevrattada bir çok ayet vardırBugun Siyonistlerin farkındalığı keşfettiği için dünyaya Yahudilerin hükmettiği söylenir

Bu şeytan bir tane değimlidir bunca insanın içine girmeye nasıl yetişiyor?

Şeytan bir tane değildirOnun çocukları vardırçocuklarınında çocuklarıBu zincire göre peygamberin anlattığı bilgiler ışığında yüzbinlerce şeytan olduğu bilinmektedirAyrıca şeytan girdiği bir insanı diğer insanı da yoldan çıkarmak için kullanırŞeytan damarlarımızda dolaşan kan gibidirElektrik kablolarının içindeki elektrik gibidirKendimiz gibi düşünmeyelimBir çeşit enerjidirPeygamber efendimiz;

"Şeytan damarlarınızda dolaşır, ondan kurtulmak için oruç tutun" demiştir

Peki şeytan (ego) ne zaman içimize girer?

Yeni doğan bir bebek ne kadar saf ve temizdirfarketmişsinizdirDüşünmezözgürdü rbir bardağı yere atıp kırar sonrada gülerŞeytan insanlara ergenlik çağına girmeye başladıklarında girer10 yaşındaki erkek çocukları sürekli olarak “anne kafamdan düşünceler geçiyor” şeklinde tepkiler vermiştir

Artık bir kişi değil iki kişi olduğunuzun farkındasınızPeki gerçekte siz kimsiniz?

Siz gerçekte Allah’ın size nefesinden üflediği özüsünüzİnsan bedenini düşünürseniz Ruh ve beden olarak iki kısımdan oluşurbeden sadece et parçasıdırHiçbir işlevi yokturHer şeyi ruh yaparÇünkü ruh gerekli olan enerjinin kaynağıdırBu enerji kalkanı olan ruh bedenimize çakralardan çivi gibi çakılmıştır7 büyük çarka ve yardımcı çakralar sayesinde sinir sistemi gerekli olan enerjiyi sağlar ve hormonlarla birlikte duyular oluşur

Bedenimizin içinde karnımızın göbek deliğimizin olduğu hizada(2 parmak üstü) özümüz varlığımız temel çakraya bağlıdırAma ego tüm enerjiyi emerek özün faaliyetlerini devre dışı bırakır ve kontrolü ele geçirirEgo sanki sizmişsiniz gibi hareket eder ve siz bunu fark etmezsinizSizin yerinize düşünür notlar alır geçmişi ve geleceği hafızanıza kaydeder ilerde size acı olarar geri döndürürSize hayaller kurdururVe onlar gerçek olmayınca sizi üzer

Ruh burada değildirİnsanların ruhları dünyadan önce yaratılmıştırRuhlar başka bir boyuttan buraya enerjiyi projekte ederAstral projeksiyondada astral beden kullanılırRuh zaten burada değildir

Nedir egonun(şeytanın) amacı peki?Bunları neden yapar?

Yukarıda da ifade edildiği gibi amacı sizi mutsuz edip yoldan çıkarmaktırÇünkü o bu iddaayla yaratıcının huzurundan ayrılmıştır ve kıyamete kadar vakit almıştır

Farkındalık Sahibi Nasıl olunur?

Kısaca değinecek olursak , farkındalık yapılan her işi atılan her adımı “farkında” olarak yapmaktırYani anda kalmaktırMesela çay içiyorsunuzSadece çay içinEylemle bütünleşinÇay bardağına dokunuyorsunuz elinizle alıyorsunuz yudumluyorsunuz midenize iniyorİşte farkında olarak çay içtinizFarkında olarak yapılan eylemlerde düşünemezsinizSadece anı yaşarsınızÇay içme anınıİçtiğiniz en güzel çayı içtiniz

Yürüyorsunuz yoldaFarkında değilsiniz ne yaptığınızınÇünkü farkında olmanız için durmanız gerekirAncak durduğunuz zaman yürüdüğünüzü fark edebilirsinizBunu deneyinYolda yürürken birden 15 saniye kadar durun ve bekleyin sonra yürümeye devam edinbilinciniz tazelenecektir

Bakınız, insanların yüzde 98’i hastadır demiştikBunu bir örnekle açıklayalım

“Bir gün trendeydimTıklım tıklım doluydu tren ve arka tarafta 3-4 boş koltuk vardı ama kimse oturmuyordu merak ettimGittiğimde orada yaşlı bir kadın vardı ve 3 sıra etrafına kimse oturmamıştıSebebi ise kadın bağıra bağıra yanındaki boş koltukla konuşuyorduOnunla tartışır gibiydiKadın dikkatimi çektiTesadüfen aynı durakta indik ve kadını izledim sonra kaybettimYolda yürürken de konuşuyorduSonra lavaboya girdim ve aynaya baktımDedim yazık kadına delirmişSonra yan lavabodaki adam bana dönüp buyur bana mı delirmiş dedin dediO anda gülümsedimMeğer farkında olmadan sesli düşünmüşümAnladım ki aslında benim o kadından bir farkım yokHepimiz o kadın gibiyizTek fark biz içimizden düşünüyoruz o sesli düşünüyor” (Eckhart Tolle – Var olmanın Gücü)

Aslında sürekli olarak aklımızdan düşünceler geçiyorHepsi gereksiz hepsi boşVe bütün enerjimizi bu gereksiz düşünce emiyorZihnimizin neredeyse yüzde 80 i bu düşüncelerle doluBu yüzden yaptığımız işlerde dikkatimiz dağılıyorSınavlarda başarılı olamıyoruz Okuduğumuzu anlamakta güçlük çekiyoruz hatalar yapıyoruz vs Bu gereksiz düşüncelerden arındığınızı düşününTertemiz bir zihniniz var artıkBomboşBir kez okuduğunuzu anlıyorsunuz Dikkatiniz dağılmıyorNeye elinizi atsanız başarıyorsunuzİşte hastalık ve tedavisi bundan ibaret Tedavi sürecinde yapmanız gereken şeyleri ele alırsak;

1) Düşünceleri izlemek

2) Bedenimizi İzlemek

3) Duygularımızı izlemek

Evet, Hep izlemek ile bitiyorNeden izlemekBir aynaya baktığınızı düşünün arkada bir hırsız var evinize girmişEğer hırsız sizin onu aynadan gördüğünüzü fark ederse kaçacaktır yakalanmamak için

TESLİMİYET

yorum egonun işidirsana doğru kelimeyi söyleyeyimkitapların hepsini okuduğunda son konuda anlatılıyor bu sorduklarındoğru kelimiye TESLİMİYETteslim olman gerekiyorher eyleme her duyguyasen sanki ölmüşsün orda yoksun ruhunla ordasın sadecemanzara için cevap buyduteslimiyet dinginliktirağaçlar dingindirosho'nun örneğiyle cevap vereyim bir ağaç o kadar dingin ve tepkisizdirki sararn bir yaprağın bir ağaçtan düşüşünü izlerken ağacın ne kadar tepkisiz olduğunu görebilirsinizbir ağaç gibi orada varolman gerekiyortepkisiz ama orada olmalısın tam olarak

nefesini izlemek sürekli uygulayabileceğin bir aktivite fakat neden takıldığını sana söyleyeyimmerkezlenemedin henüzen üstte ilk mesajda içimizde bütün psişik güçlerimizi kontrol eden bir güç olduğunu ve onun hep bizimle varolduğunu söyledimeğer merkezlenebilirsen o karnındaki çekilmeyi keşfedersen nefesini izlemek yerine artık 2 aşama olan kendini izlemeye geçeceksinkendini izlemek şudurbazı arkadaşların psiball diye anlattığı gerçekte bizim özümüz yani saf benlik , varlık olan enerjiyle bir bağlantı kurarsınızbu bağlantıyı kurmak için sadece farkındalığın ne olduğunu bilmek yeterlidirzaten farkındalık başarılacak birşey değildirHerkes zaten farkında aslında sadece unutmuş ve egodan düşüne düşüne unutmuş oradan düşünmeyioradan düşünmek istediğinizde yani özünüzden (ilham,yaratıcılık) göbeğinizde bir gıdıklanma olur 10 saniye sonrao gıdıklanma özünüzün devreye girdiğinin habercisidirartık düşünürken egodan değil özünüzden düşünüyorsunuzdurve özünüzden düşündüğünüzde tanrısal yaratıcılık devreye girer ve kafanızdaki sorunun doğru cevabı verilir size

kendimden bir örnek vereyimfarkındalığa ilk başladığımda sürekli nefesimi izledim ve hareketlerimi izledimkulağım kaşınıyor elimi kaldırdım kulağıma götürdüm saçımı düzelttim ayağımı bir adım öne attım oturdum gibi delirecek gibi oluyor insan ilk baştafakat bir süre bir kez izlediğin bir şeyi bir kez daha izlemenize gerek kalmıyorbilgisayar programı gibi düşünün sadece bir kez tanıtıyorsunuz o izlediğinizi sonra otomatik tanınıyorotomatik olarak izliyorsunuz zaten

hareketlerimi ve nefesimi sürekli izledikten sonra düşüncelerimi izlemeye başladımtabi nefesimi izlemeyi henüz o zaman otomatikleştirememiştim düşüncelerimi izlerken heh işte yakaldım seni diyordum egoya ve aynen senin dediğin gibi bir anda yokoluyordubu doğru birşey gibi görünüyor aslındaama tam olarak doğru değilmiş bende ilerde anladımdoğru olan tepkisizlikbakın ne oldu

inat ettim hiç müdahele etmeden düşüncelerimi izledim4 saat sürdüardı arkası kesilmedio kadar komiktiki size anlatamam 4 saat boyunca onu çaktırmadan izledim müdahele etmedenilkokulda hoşlandığım kızdan ünviersitede çektiğim kopyaya taksimde içip kustuğum günlere kadar ne kadar alakasız şey varsa hepsini arka arkadaya sıraladı sıraladı acı çektirmeye çalıştı banakız arkadaşımın beni aldattığını düşündürdü onu kanıtlamaya çalıştı ailemle ilgili şeyler binlercetam 4 saatve en sonunda gülme krizine girdim artık bu komediye dayanamadım

bakın ne oldu =)

orda bana saatlerce gösterdiği şeyler artık aklıma gelmedihalen de gelmiyor ve kıyamete kadar o acılar silindiçünkü benim onun numarasını yemediğimi anladı ve artık onları düşündüremiyor bana

demek istediğim aslında düşüncelerinizi izlemek BİR ZİHİNSEL TEMİZLİKTİRzihnim temizlendi

size tüm samimi kalbimle söylüyorum6 ay önce kız arkadaşımın benimleyken (ki yakında evlenmeyi düşünüyoruz 2 yıl oldu) bir ara tartıştığımız dönemde bir başkasıyla mesajlaşmaya başladığını öğrendimtamam onu hipnoz edip öğrendimsonra ağladı beni aldattınmı dedimama daha sonradan öğrendimki mesajlaşmışlar sonra benle tekrar barışınca onunla bir daha görüşmek istemediğini söylemiş

siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz =)

bakın farkında birisi nasıl tepki veriyor =)

ben o dönemde onu üzdüğümü düşündüm ve hatanın bende olduğunu ona gereken ilgiyi göstermediğim için böyle birşey olduğuna inandımanında ego devreye girdi =) seni aldattı saçmalama ayrılmalısın ondan dediinanın sözlerimden yaş geldi o kadar kötü oldumki telefon açtım küfür edicektim tam nefesimi izledim ve dedimki bana mesaj atma özür dileme şu an iyi değilim sonra seni arayacağım dedimama kendimi zor tuttumsonra düşüncelerimi izledim sırf o aptal düşünceler temizlensin diyeve başardımbakın şu an size bunları yazarken bile gülüyorumen ufak acı duymuyorumçünkü hafızamdan o acı silindiçünkü ego beni burdan avlamayı denedi ama başaramadısonra onu aradım ve senden ayrılmayacağım seni çok seviyorum dedimve hatalarımı düşündümanladımki gerçektende onu ihmal etmişim bir süre haftada 2 kez aradığım oldu bazen bir kezşimdi her gün arıyorum 10 dakikada olsahaftada bir kez yanına gidiyorum ve çok mutluyuz

demek istediğim hatayı bir insanın kendinde araması teslimiyetin işaretidir Eğer siz başınıza gelen her kötü olayın , aslında ileride başınıza gelecek iyi bir olaya işaret ettiğine inanırsanız farkındalığı büyük çapta başlamışsınız demektir

Teslimiyet nedir derseniz,teslimiyet hayatın akışına teslim olmaktırBaşınıza gelen herşeyin aslında ileride gelecek bir şeyle bağlantısı olduğuna inanmalısınızBasit bir örnekle açıklayacak olursak koştunuz ama otobüsü kaçırdınızSakın sinirlenmeyinÖyle olması gerekiyordurBelkide o otobüse binseydiniz otobüsten indiğinizde karşıya geçerken size araba çarpacaktıBir sonraki otobüse bindiniz ve gideceğiniz yere gittinizTeslmiyet ANI KABULETMEKTİR

Anı kabul ettiğinizde varlık size destek olurYaratıcılığınız (ilham) devreye girerİstedğiniz (quantum olumlama kurallarına uygun olarak) herşey size bir süreç içerisinde verilirAma siz bu süreci anlayamazsınızBirde bakmışınız olmuşBen kendimden örnek vereyimGeçen yıl 11 ayımı kpss a sınavına hazırlanarak gerçirdimherşeyi çok iyi öğrendim denemelere girdim dershaneye gittimbir önceki yıl 80 yapmıştım bu yıl hedefim 90 yapmaktı ve kesin diyordum artıkSonra sınava girdim ve sınav çok iyi geçti gibi geldi banaSonuçlar bir geldi 73 almışımdaha önceki yıl kitabı bile açmadan 80 almıştımAilem çok üzüldü tepki verdi bana nasıl olur dediBen gülümsedimEğer dedim bu sınavı kazanamadıysam başıma ilerde daha güzel ve olumlama ile istediğim birşey gelecek dedimVe geldideİnanın kaymakam olsam bu kadar sevinmezdimçok başarılı bir ithalat işi kurdumBir anda aklıma geliverdive inanın kimsenin göeremeyeceği ve düşünemeyeceği yüksek kar bırakan bir iş

Sonra gülümsedim dedimki evetBen ne istemiştim?

Kpss yi kazanıp kaymakam olmakmı , yoksa güzel bir gelirimin olmasını ve iyi bir evliliğimin olmasını mı

ikinciyi istemiştimdemekki sınavı kazanarak mutlu olmayacaktımbu yol benim yolumduAma Gaybı yani geleceği Allah'tan (varlık,tao,rab,öz,bilinç,sınırsız güç neye inanıyorsanız onu söyleyin) başkası bilemezBu yüzden düşünmek ne işe yararki

Belkide yolda ayağınız takılıp düşüceksiniz size birisi yardım edecek iyimisiniz diye ve sonra onunla bir iş yapacaksınız ve hayatınız değişecekEğer herşeyin mümkün olduğuna inanıyorsanız TESLMİYETEDE inanın

Farkındalık Uygulamaları

İzlemek aslında tanık olmaktırAslında herşey bir mücizedirFakat siz yaşamın bu döngüsüne sıradan olaylarmış gibi bakıp farketmediğiniz için bu mucizeleri göremezsinizYuarıda kendimden örnekler vererek teslimiyetin tam olarak ne olduğunu izah etmeye çalıştımHiçbirşey düşünmemekten kastımızı,düşünceleri izlemenin ne olduğunuPeki düzenli bir şekilde neler yapabilirizi yazmak istersek

1)Düşünceleri İzlemek: Düşüncelerimizi izlerken dikkat etmemiz gereken nokta teslimiyettirDüşüncelerimizin bize ait olmadığını etrafımızı çevreleyen bir varlık tarafından bize fısıldandığını izlemektirİzleyince onlar silinir ve bir kez daha o düşünceler aklımızdna geçmez

Nasıl izleriz? Sessizce oturundik bir şekildegözlerinizi kapatın (isterseniz uzanabilirsinizde)nefesinize odaklanıntıpkı meditasyondaki gibiburnunuzdan mavi hava giriyor bir ışık hüzmesi gibi bedeninize doluyor sonra çıkıyorbunu bir dakika kadar yaptığınızda ego hemen devreye girecektirbirden saçma sapan bir düşünce gelecektir etrafınızao düşünce inanamayacağınız kadar alakasız bir düşünce olacaktırnefesinizi izlemeye devam edino düşünceyi ego süze yolladığında görecektirki siz acı çekmediniz tepkisiz kaldınız,hemen bir sonrakini yollayacktır bir anda düşünce değişecektirbir sonraki böyle gidercektirbuo anda aklınızdan geçenleri sildinizbir daha aklınıza siz istemediğiniz sürece gelmeyecekÇünkü artık kontrol sizdegeçmişi düşünmeyi sadece siz istediğinizde başaracaksınızSilinen düşünceler değil onların size hissettirdiği duygular olacaktırMesela o anda eski sevgilinizle ayrılmanız geliyorsa aklınıza ilk etapta ego sizi haklı çıkarmaya çalışan şeyler gösterirbaktınız siz tepki vermiyorsunuz onunla yaşadığınız güzel günleri gösterirki canınız yansın gözleriniz dolsunhala tepki vermezseniz konuyu değiştirir

Bir boks maçı düşününBir taraf diğerine sürekli vuruyorRakibi ise heykel gibi duruyorVuran taraf ne yaparVurmayı keser ve dururHey kardeşim vursana bana manyakmısın derBaktı hala vurmuyor sinirlenir saçma sapan hareketler yapar ve maç biterİşte size ego her vurduğunda tepkisizce durmalısınızBunu tüm hayatınıze uyarlayın

Eve geldinizDışarıda bir sürü şey oldu moraliniz bozuk diyelimYada yorgunsunuz sinirlisinizAnneniz babanız geldi nerdesin sen saat kaç manyakmısın diye başladıSize vurmaya başladıHemen pozisyonunuzu alın sakın cevap vermeyin Tepkisizlik

Bakın sonra ne olacak =)

Bağıracaklar size bağıracaklar alakasız yerlere konuyu getirecekler sonra gideceklerTam 10 dakika sonra anneniz gelip size güzel şeyler söylemeye başlayacakPişmanlık çektirecek egosu onaKarnın açmı bari diyecekne yaptın anlat bari diyecek ve size sarılacak

ONLAR BİLMİYORLARBİLSELER YAPARLARMIYDI!

Siz farkında olun yeterOnlar bilmiyorlarBöyle düşünmelisinizHata yaptıklarının farkında değillerBu bir hastalık onlar hastalarOnları tedavi etmeye çalışmayınOnlara sen hastasın demeyinSAKIN AMA SAKIN AİLENİZE VEYA HOCANIZA VEYA EGOSU YILLARCA DOLUP TAŞMIŞ SİZDEN YAŞÇA BÜYÜK BİRİNE bunları anlatmayınBirşey söylemek zorunda değilsinizBu bireysel bir ibadettir

Farkındalığın hiçbir dinle alakası yokturTamamen psikolojik birşeydirAma bütün dinler ve inanışlar farkındalık hakkında bilgi vermişlerdir

Sevgilinizle olan ilişkilerinize gelelimOnunla konuşmalarınızı izleyinEvet o hatalı davranıyor size göreÇünkü egonuz her zaman sizi haklı çıkartırAslında kimin hatalı davrandığı önemli değilÖnemli olan tepkisizlikSevgilinizi aradınız telefonu açmadı2 sat olduHaber de vermediHemen ego dereye girecektirNerde acaba yoksa geçen gün gördüğüm çocukta varmıki yanında şeklinde darbeler geliyor suratınızaTepkisizlik

Bakın tepkisiz olmazsanız size neler olacağını anlatayım =)

telefonu açınca sizi arayacak ve arkadaşlarlaydım bilmemnerdeydim filan falan diyceksizde diyeceksiniki insan bi haber verir kim arkadaşların sonra o diyecekki işte arkadaşlarsonra siz bağıracaksınızsonra oda aynen şu cümleyi kuracak;

"sende geçenlerde yapmıştın sende yapıyorsun "

sonra siz sende zaten yapmıştın asıl sen yapıyorsun

böyle gidecek busonra kazanan kim olucak ? Ego

Kıskançlık egonun en büyük silahıdırKıskanırsınızAma farkında bile olmadanKimdi o telefondaki,dün yanında biri vardı gider sonra egonun en öldürücü darbesi gelir ve hayatınızı mahveder ;

"benden önce birlikte olduğun çocuk kimdi? , o mu geldi onunla neler yaşadın"

bu cümleyi duyduysanız ilişki bitmiş ego kazanmış demektirİlişkinizi bitirinartık yapabilcek birşey yoksadece acı çekiceksiniz

bitirmezseniz kendini şöyle savunacaksınızben seni çok sevdiğim için oldu bunlarbırak baştan adam gibi başlayalım filan falanhepsi hikayeegonuz size onun eski sevgilisiyle birlilkte olduğunu eski sevgilisini sizden daha çok sevdiğine inandırdı bileyılalrda geçse eninde sonunda ayrılırsınız

iş buralara kadar gelmeden önce TEPKİSİZLİĞİ uygulamanız gerekirdi

Olduğu gibi kabul etmek

mevlana dönerken herşeyi olduğu gibi kabul etmiştirisa peygamberde klasik çarmaha gerilme pozisyonunda teslimiyeti gösterirHerşey duarağan ve dinginbir uyum içinde olduğu gibi kabul ettiğinizde kuşların cıvıltısını havanın temiz kokusunu hatta ışıkların gülümsemesini görürsünüzdaha önce hiç dikkatinzi çekmeyen bir tabelaya bakıp gülümseyebilirsinizyaşlı bir teyzeye küçük bir çocuğa bir kediye bakıp huzur hissedersinizAna teslim oldunuz işte

İlişkilerde olduğu gibi kabul etmek çok önemlidirDuygusal ilişkilerde başarısızlığın temel sebebi olduğu gibi kabul edememektirBazen sohbet ederken birisi gelip anlatıyorKız arkadaşım böyle böyle yaptı kavga ettik diyorBirincisi özel hayatınız olmalı ve kimseye ilişkilerinizi anlatmamalısınızSiz varlığın bir parçasısınızBirilerine birşeyler anlatmak zorunda değilsinizBirilerine birşey kanıtlama egosunun altında gizlidir bunlar

Bir erkekle birlikte bir kızı ele alalımErkek ona diyorki saçını şöyle yapsana , konuşurken şöyle konuşmasana , biraz kısa giyinmişsin ne gerek vardıgibi sıralamaya başlarErkeğin egosu kızı yumruklamaya başlamıştırEvet o erkek o kızı sevmiyorHepsi yalan =)

Birini sevmeniz için onu o olduğu için sevmeniz gerekirOlduğu gibi kabul etmenizBir cep telefonu almaya gidiyorsunuz özelliklerine bakıp alıyorsunuzSonra o cep telefonuna diyebilirmisiniz kameran daha iyi çeksin ? O telefonu o özelliklerde olduğu için aldınız

Kız arkadaşınızı değiştirmeye çalışıyorsanız siz aslında onu değil hayalinizdeki kızı seviyorsunuz demektirÇünkü sizin hayalinizdeki kız sarışın düz saçlı vucudu güzel bir kızdırEğer siz kız arkadaşınıza spora git zayıfla diyorsanız onu sevemezsinizkiO zaten öyleMadem onu beğenmiyorsunuz onun eksikleri var neden onunlasınız

Olduğu gibi kabul etmelisinizVe o size bu tepkiyi verirse bunların bilincinde olup "sen olduğun gibi güzelsin seni böyle olduğun için seviyorum" demelisinizo sizin sevgilinizdirne eksik ne fazlatam olması gerektiği gibidireğer olduğu gibi kabul ederseniz ego yenilirçünkü elinde kozu kalmazEğer siz birine saçını söyle yap diyorsanız siz saçı öyle olan birini hayalinizde istiyorsunuzdurEğer siz ona zayıfla diyorsanız onu değil zayıf birini beğeniyorsunuz demektir

Her insanı olduğu gibi kabul edinO öyledirNe eksik ne fazlaTam olması gerektiği gibi

kimse agresif değildirego onları öyle yapar

yeni doğan bir çocuk agresifmidir?

Hepimiz özgürce doğuyoruzBen oğuzhan olarak doğuyorumBen kimim peki? doğduğumda kişiliğimmi vardı? ben varlığın yansımasıydımSonra ne oldu ailem ve çevrem bana kendi özelliklerini öğretip yüklediler ve ben özgürlükten çıkıp başkalarının bana öğrettiği şeylerin karışımı oldumBen artık ben değilimÇevremdekilerin hepsinden birazım artık

Farkındalık başa dönmektirEgo sana bu sonradan öğretilen kriterlerin salt toplamıdırEgo bir kişiliktirHerkes kendini egonun öğrettiği kişilik sanırBen agresifim diyorsa birisi onun egosu onu öyle yönetiyodurO da egosunun farkında olmadığı için kendini öyle birisi olarak tanımlıyordur

Ama ego sizin göz renginizi değiştiremezSizin fiziksel özellikleriniz sizin özünüzdürbebekkende aynısınızdırölene kadar aynı olacaktırsiz şu anda bebekliğinizden sonra değişen herşeyi temizleyip yoketmelisinizgeçmiş ve geleceği

ego çatışırkendini hatalı görmek istemezego sahiplenmek isterego hep kendini haklı çıkartır karşısındakini ise haksız

gerçek ilişkiler kabullenme ile gerçekleşirbirilerini öyle kabul etmelisinizben dış görünüşten bahsettimsen bana egodan bahsediyorsun

sen telefonu alırken dış özelliklerini görüyorsunben de zaten karşındakinin saçından fiziğinden bahsettimonları gözünle görmüyormusun birlikte olurken?

ben karşındakinin yardım severliğinden duygusallığından bahsetmedim

sen hafif dalgalı saçlı mavi gözlüsün diyelimbu değişmeyecekdoğduğundan beri öylesinseninle birlikte olan birisi sana lens taksan gözlerin daha güzel görünür diyorsa o seni sevmiyordureğer sen lens takıyorsan sen kendini sevmiyorsundur

toparlamak gerekirse insanın dış görünüşlerini değiştirmeye çalışan birinin karşısındakini değil hayalindekini sevdiğini anlattımEğer sen yeşil gözlü birini hayal ediyorsan neden kahverengi gözlü biriyle olursunki? evet olabilirsin ama bunu belirtiyorsan saçların şöyle olsa daha güzel olurdu diyorsan sen onunla egon için birliktesin demektir

senin derdin birlikte bir ortama girdiğinde yanında güzel birini gösterip bak ben bununlayım görün millet demektirbu sevgi değildir

2)Kendinizi İzlemek , Bedeninizi İzlemek , Hareketlerinizi İzlemek

Aynaya bakınSinirlendiğiniz zaman yada içinizde bir üzüntü olduğu zaman hemen koşup aynaya bakınBaktığınızda yüzünüzde pis bir gülüş pis bir ifade göreceksinizO gülüş size ait değilŞeytan içinizde ve sizi kontrol ediyorBunu kesinlikle göreceksinizAynadaki görüntünüzden korkacaksınızSizi ego ne hale getiriyor daha net göreceksiniz

Nedir kendini izlemek? Kendini izlemek yunus emrenin deyimiyle kendini bilmektirKendinizi bilmeniz için önce kendinizi tanımalısınızYazının en üstünde ilk mesajlarımda bu başlıkta yaratılış sürecini ve hastalığın ne olduğunu anlattımHastalığı biliyorsanız artık kendinizi bilmeye başlamışsınız demektirÇünkü bir kez çukura düştünüz zaten bir daha aynı çukura düşmezsinizDüşüncelerinizin size ait olmadığını biliyorsanız büyük ilerleme katetmişsinizdir

Kendinizi izleme egzersizlerini toparlayacak olursakUyandığınız anda kendinizi izleme başlarUyandınızDikkat edin bırakın bakalım ne yapacaksınız?Bir uyur gezer gibi rutin olarak gündelik faaliyetleri yapacaksınızyüzünüzü yıkayıp kahvaltı edeceksinizsonra ya okula yada işe gideceksinizpeki bu yaptığınız eylemleri neden yaptığınızı biliyormusunuz? Daha doğrusu ne yapmaya çalıştığınızın farkındamısınız?

Ben söyleyeyimFarkında olmadan SÜRÜYE KATILDINIZ bileSürü egosuna yenilen insanlar topluluğudurSürünün ortak bir amacı vardırBu amaç kapitalizm de kendini bulurAmaç biliçsiz olarak içinizdedirİlerde olmak

Birşey olmak istiyorsanız artık özgür değilsinizdirSiz zaten aratılanların en şereflisisinizNasıl bir kalıba girmek istediğinizi seçiyorsunuz şu anda

Ben doktor olacağımOkula gidiyorumDerslerime çalışıyorumSonra öss yi kazanacağım sonra üniversiteyi okuyacağım sonra doktor olacağım

sonra?

para kazanacağımevleneceğim zengin olacağım

sonra?

ÖLECEKSİNİZ

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur diyor DruckerKendisini tanımam ama farkındalığı bildiği apaçık ortada

Artık nereye gittiğinizi biliyormusunuz?

ÖLÜME gidiyorsunuzFarkında olunÖlüm tıpkı doğum gibi bir gerçektirFakat siz sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarsınızKısacık ömrünüzü mahvedersinizSize birisi bir ay sonra öleceğinizi çok hasta olduğunuz söyleseydi ne yapardınız?

hala liseye gidip derse girermiydiniz?

elbette hayırne yapardınız? bir düşünün?

yapamadığınız şeyleri yapmaya çalışırdınızbelki korkudan dua ederdinizbelki ağlardınızego hala devredeöleceğinizi bilmenize rağmendemekki egodan ölümlede kurtulamazsınız

"Olup biten şimdidir ve olması gereken zaten oluyor" (incil , ecclesiastes , 3:15)

Şimdiye dönmelisinizAnın tadını çıkarmalısınızKaçırdığınız her anın suçlusu egodurPişman olmayın üzülmeyinSizin bir kabahatiniz yokkiEgo sizi üzmek için pişman ederKeşkeile başlayan bir cümle kurduğunuzda bilinki ego devreye girmiştir bile

Neden keşke dersinizki?

Keşke biraz daha çalışsaydım boğaziçini kazansaydım

Pişmanlığın sebebine bakınEgo sizi ilk önce boğaziçine gitmelisin diye doldurdu şimdide başaramadığınız için aynı yerden sizi bir kez daha vuruyorBaşaramamak?

neyi başaramadınız?

Okula gitmek nedirkiSize kitapalr verirler onları okursunuz sonrada sınavda onları sorarlarBu kadar basit ve saçma birşeyimi kafanıza takıyorsunuzKendinizi izleyin

Kendini izlemek TEPKİLERİ İZLEMEKTİR

Olaylara nasıl tepkiler veriyorsunuz?

Bankada kuyruk var sıraya girdinizHemen yüzünüz asılırNeden içinizde bir sııntı oluştu sizceHemen izleyin içiniziSebebi yokki sıkılmanızın saçmalık buSıra varsa var size neSiz anı yaşamaktan kaçtınızO an sırada bekleme anınızEtraftaki insanlara bakın banka kuyruğunda hepsinin yüzü asık hepsi stresli ne için stres yapıyorlar? onlar ölümü unutmuşlar bileOnlar yolun sonunu bilmiyorlar gittikleriSiz biliyorsanız yolun sonunu üzülmek için hiçbir sebep olmadığınıda bilin

İçtiğiniz çayı izleyin,oturduğunuz sandalyeyi tuşlarına bastığınız kılavyeyibaktığınız monitörüherşeyi izleyinyaptığınız olaylarla bütünleşinsadece yaptığınızı yapınforuma bir yazı yazın sadecebaşka hiçbirşey düşünmedenhiçbir kritere takılmadan insanlara birşey kanıtlama çabası gütmeden

Şuan benim yaptığım gibi kelimeler dökülüvericektir özünüzdenBu yazdıklarımın hepsini sizde yazabilirsinizYeterki farkında olunBenim hiçbir insandan farkım yokeksikliğimde yokHepimiz aynıyız ve eşitiz

DURMAYINODANIZDA SAKLADIĞINIZ SİZE HEDİYE GELEN KIRMIZI KALP ŞEKLİNDEKİ KOKULU KÜÇÜK MUMLARI YAKINBEKLEMEYİN

TEPKİLER

neden sana bağıranlara cevap vermek zorunda hissedyorsun kendini? çünkü sana öyle öğrettilersenin programına çocukken ailen ve çevrendekiler ekledi bunusana sana bağırana çiçek ver diye öğretselerdi öyle yapacaktınçünkü o program egonun kendisiegoyu ancak bu programa karşı gelerek , tam tersini yaparak yenebilrsin

ego olmadan yaşayamazsın

bizim burdaki amacımız ego şu an zihninizin yüzde 80 ini ele geçirmiş durumda ve sizi o yönetiyorsadece bilinçle yaşanmazegonun bu yüzde 80 ini yüzde 10 lara indirirsen yani kontrolü sen ele geçirirsen o zaman egoyu sen yönetirsinamacımız yönetimi ele geçirmekegoyu sen yönettiğinde onunla faydalı şeylerde yapabilirsin

bakın insanlar FARKINDALIĞI başarınca cami imamı filan gibi olucağını sanıyorlaralakası yokbana bakın ne kadarda ukalayım =) hiçbirşey olmuyor siz yine aynı siz oluyorsunuzsadece birşey mi düşünceksiniz önünüze windows penceresi çıkıyor aynen şöyle;

"Annene cevap vermek ve ona bağırmak istediğinden emin misin"

Evet Hayır

birini tıklıyor ve devam ediyorsun

Hadi ama farketmedinizmi artık sinirleneceğinizi yanlış yapacağını önceden görebiliyorsunuzEskiden göremiyordunuz yaptıktan sonra iş işten geçtikten sonra özür diliyerek tedavi edeceğinizi sanıyordunuz

Sen istediğin herşeyi yapmakta özgürsünİstersen tepki verirsin kızarsınAma bu tepkiyi ego istediği için değil SEN istediğin için verirsin

Ben diyorumki "kendinizi bilin" kendiniz olunİsterseniz yine küfür edin yine kızınAma siz yapınBir başkası sizi yönetmesin

Eminim yukarıdaki windows penceresi gözünüzün önüne geldiğinde hayırı seçeceksinizÇünkü onlar bilmiyorlar,bilseler yaparlarmıydı diyeceksiniz

Hasta olan insanların size tepki vermesine aldırış etmeyinBir ağaç gibi dimdik ve dingin olunBoksör gibi tepkisizce durunRakibinizi dövdüğünüzde değil tepki vermediğinizde yenersiniz

Merkezlenme

Çok önemli bir kavrama geldikŞimdiye kadarki yeri özetlemek istedim

İnsan iki çeşit kalkana sahiptirbirisi içimizdeki bilinçtirBu bilinç bizim enerjimizdirBu sınırsız gücün yani yaratıcının bize nefesinden üflediği parçasıdırBiz o enerjiyi kullanarak istersek telekinezi yaparız istersek astral seyahat yaparız istersek reiki yaparızo enerji sonsuzdur ve saftırAma o enerjiyi kullanmanın bir kuralı vardırÖnce o enerjiye ulaşmak gerekirBu enerjinin etrafında bir engel vardırO engel egodurEgo kötü birşey değildir aslındaİki kısımdan meydana gelirizBilgisayar gibi düşününÖzümüz harddisk tirEgo ise ram dirram olmadan bilgisayar çalışmazram in içinde önbellek kayıtlıdırönbelleğimizin yani egomuzun içinde bir program kayıtlıdırprogramla dili bilen arkadaşlar anlayacaklardır if ve echo komutlarıyla yazılmış bir programdırbu ram biz doğduğumuzda boşturçok kısıtlıdırsadece ağlamayı ve gülmeyi bilir0 ve 1 dirsonra bizim ram imize ailemiz ve çevremizdekiler kendi doğrularını yüklerlersana şeker verirler sen susarsınartık if birisi sana şeker verirse = gülümse komutu egoya yüklenmiştirsonra if okula gitmezsen = kötü bir çocuk olursun yüklenir bu böyle devam edersonra çevremiz okullar öğretmenler kendi doğrularıyla egoyu doldururtaki ergenlik çağına kadar bir sorun yoktur

ergenlik çağına geldiğimizde egomuz şeytan tarafından ele geçirilirartık kontrol bizde değildirşeytan bir virüs gibi egomuzu kafasına göre değiştirmeye başlarartık ailemize asi gelen cevap veren tepki veren küfür eden sinirlenen bireyler oluruzsiz 3 yaşında bir çocuğun ciddi bir şekilde kızdığını göremezsinizama 10 yaşında bir çocuk çok cidid şekilde size tepki verirçünkü o artık hastalığa yakalanmıştır

farkındalık ise egomuzun şeytan tarafından ele geçirildiğini farketmemizdirfarkındalık aslında kelime anlamı olarak "herşeyi farkında olarak yapmaktır"eğer egomuzu bizim değilde şeytanın yönettiğini anlarsak şeytan bize tepkiler vericektirhemen komut yazmaya başlarbu komutlar geçmişten gelir yada gelecek üzerine hayallerdir

if arkadşlarınla taksime gitmezsen = rezil olursun

if ailene karşı gelmezsen=rezil olursun

=== taksime git - ailene karşı gel ===

işte şeytanın bize yaptığı

biz bu olayı farkettiğimiz anda yani bu yazıyı okuduğunuz anda if komutları yoğunlaşır şeytan artık bir müdahelenin farkındadır ve özünüzden beslenerek emdiği gücünüzü kaybetmemek için hayatınızda hiç yaşamadığınız kadar sizi sinirli ve tepkili biri yaparbu onun son savunmalarıdırartık 2 aylık ömrü kalmıştırözümüze ulaştığımızda varlığın gücü onu yakacak ve egomuzun tekrardan çocukluğumuzdaki gibi sahibi biz olacağız

peki bu okadar kolaymı?

değilbize şeytanın if le yazdırdığı ne kadar komut varsa onları yani düşünceleri izleyip şeytanın gözünün için baka baka onları izlememiz sonrada onların yokolmasını beklememiz gerekirbu yola yükseliş yolu denilmektediryükseliş yoluna giren birisi yalnız kalma eğlimine girerinsanlardan uzaklaşmak isterçenesi düşebilir çünküsaçmalayabilir bunları güzel şeyler herşeyin yolunda olduğunu gösteriyoryüzümüzde sivilceler çıkabilir o çıkan sivilceler içimizdeki gereksiz düşüncelerin dışa atıldığının bedensel göstergesidirbedenimiz ruhumuz tüm varlığımız hızlı bir seferberliğe girmiştiregonun bize sonradan eklediği tüm komutları temizlemeye çalışırbilinç yani yaratıcı artık yanımızdadırçünkü onu bulmuşuzdurzaten amaç budurbütün dinlerin amacı budurkuranda anlatılan din günü budurartık kendi harddiskimizi kullanmaya hafiften başlarızzekamız açılırderslerimiz düzelmeye başlaryaratcılığımız artmaya başlarbu süreç devam ettiği sürece hiç pişman olmamamız gerekirunutmayın şeytan en ağır darbeleri sona saklamıştır

düşüncelerimizi izlerizeğer müdahele ederek düşünce yokolurşeytan o düşünceyi saklar sonra tekrar koz olarak kullanırbu yüzden izlememiz gerekirgünde 2-3 saat izleyintemizlenin temizlenintemizlendikçe gülümseyeceksinizkendinizdeki değişimi farkedeceksiniz

işte "Merkezlenme" bu noktada çok işimize yarayacakMerkezlenme içimizdeki özümüzden temizlenme aşamasında yardım almaktır

Baknız size insanın 2 mekanizmadan oluştuğunu anlattımbirincisi ego ikincisi varlıkego olmadan yaşayamayız dedimrami olmayan bir bilgisayar gibi oluruzpeki ego tamamen yokolabilirmi?

evetsadece ölüm tehditi,korku panik ve aşırı heyecan durumlarında varlık bize destek olmak için egoyu tamamen saf dışı bırakır düşünce kabiliyetimizi 0 a indirir ve bizim yerimize düşünürbu geçici bir durumdurtehlike geçince eski haline dönerpeki nasıl bir tehlike?örnek vereyim

birisi sizi öldürmek için kovalıyor elinde bıçak var sizi yakaladıbıçağı boğazınıza dayadıartık ego yokolursiz eski sevgilinizi düşünemezsiniz o andayada yarın yatıracağınız kredi kartı faturanızıo anda varlık devreye girer ve size en mantıklı hamleyi sizin yerinize yaptırır ve en gerekli cümleleri kurar

lunaparka gitmişsinizdirgondol vardır kamikaze yadaadrenalin dolu şeyleradrenalin egoyu yokederbu yüzden bağımlılık yaparuyuşturucu kullanan insanların bağımlı olma sebebi budurdirek harddiskten düşünürlerego yok olur

bir çok ünlü bestekarın en iyi bestelerini uyşturucu kullanrak yaptığı bilinmektedirtabiki uyuşturucu kullanmak geçici bir farkındalık yaratırkontrolsüz bir farkındalık ve düşüşünde ego geri dönünce acısını sizden fena çıkartır

gondola bindiğinizde çığlık atmak istersinizo anda yine eski sevgilinizi düşünemezsinizsadece korkarsınız heyecanlanırsınızbirden karnınızda bir gıdıklanma hissedersinizgöbek deliğinizin ordakarnınız tuhaflaşırişte o tuhaflaşma sizin enerjinizsize burdayım diyoro enerji sonsuza kadar sizinle olacak o gerçek sizsinizo sizin harddiskinizonun içinde tüm bilgiler kayıtlıdırsiz sadece hatırlarsınızkimse yenibirşey öğrenmez sadece hatırlarçünkü içimizdeki yaratıcının parçası herşeyi bilmektedir zaten

bazen arabayla giderken yokuştan inerkende karnınız bir tuhaf olurheyecan sebebiyle ego yok edilip geçici olarak varlık devreye girer ve karnınızdaki çakradan size sinyal gönderirsinir sisteminizi kullanarak yönetimi ele geçirirsonra normale döner

eğer varlık yönetimi devralmazsa ne olur?

akli dengenizi kaybedersinizçünkü komutu yazılmamıştır egoda o olayınego if komutuyla yazmadığı şeyleri yapamazgondola 5 6 kez bindiğinizde artık korkmazsınızvarlık egoya sizin yerinize if le başlayan komut yazarak o hareketi tanıtırbugün hastanede yatanların büyük bir kısmının delirme sebebi budurbu delirme türüne otizm denilmektedirsinir sistemi enerji desteği alamadığı için felç geçirir

merkezlenme işte bu karnınızdaki gıdıklanmayı sürekli olarak yapmanız ve o enerjiyle yaşamaya alışmanızdıro enerji siz istemediğinizde sadece belli durumlarda devreye girer

peki bir düşünün siz bir ressamsınız diyelimya o enerjiyi resim çizerken devreye sokarsanız ne olur?

van gogh olursunuz =)

ya müzikle uğraşırken devreye sokarsanız?

bethooven olursunuz

ya fizile uğraşırken?

einstein yada edison

merkezlenme nasıl olucak peki?

o kadar kolayki bumuydu diyeceksiniznefesinizi bir süre izleyinyavaşlatınsonra nefes alın mavi hava doluyor içimize sonra verdikten sonra nefesi tekrar almadan bekleyin 2-3 saniye hava tamamen boşalsınkarnınız gıdıklandı bile =) bunu sürekli yapın

birde kendinize farklı kamera açılarından bakmaya çalışın yukardan aşağıdan arkadanhissetmeniz yeterliastral seyahatteki ters düşünme gibi

İRADE

Allah'ın sıfatları vardırZati ve subuti sıfatlar olarak ikiye ayrılır

Zati sıfatlar ; Sadece Allah Teala’nın zatına mahsus olan, yaratıklarından herhangi birine verilmesi caiz ve mümkün olmayan sıfatlardır Zatî sıfatlar şunlardır:

vucud,kıdem,beka,vahdaniyet, Muhalefetün li'l-havadis,Kıyam bi-nefsihî

Subuti Sıfatlar ise; Allah'ın hangi nitelik ve özelliklere sahip olduğunu anlatan sıfatlardır Bunlar; hayat, ilim, semî', basar, irade, kudret, kelam ve tekvîn olmak üzere sekiz tanedir

Zati sıfatlar Allah'ın insanlara üflediği ruhunda bulunmazYani içimizdeki yaratıcının parçasından bize vermediği sıfatlardırSadece yaratıcıya aittirAma subuti sıfatlar bize verilmiştir

Sorunuza gelelimİrade

İrade, Allah'ın sübûtî sıfatlarından biridir, Allah'ın dilemesi demektir İrade, bir şeyin olup olmamasını, şöyle veya böyle olmasını dilemek ve dilediği gibi yapmaktır Dünyada var olan her şey Allah'ın dilemesi ile var olmuştur, O'nun dilediği zaman da yok olacaktır O'nun dilediği olur dilemediği olmaz

İnsanların da iradeleri vardır Ancak Allah'ın iradesi ile insanların iradeleri tamamen farklıdır İnsan her istediğini ve dilediğini yapamaz Allah ise her istediğini ve dilediğini yapar İnsanlara irade gücünü veren Allah'tır, Allah'ın iradesi ise kendindendir İnsanın istediği şeyin olması için çalışıp ve çaba sarf etmesi, aynı zamanda insanın istediğinin olmasına Allah'ın izin vermesi ve yardım etmesi de gerekir Allah istemedikçe insanların istedikleri olmaz

Allah'ın iradesi tekvini ve teşrii olmak üzere iki kısma ayrılır

Tekvini irade Bu irade, Allah'ın yaratması ile ilgilidir Bu iradeyi hiçbir sebep ve şart geçemez, yani bu irade bir sebep ve şarta bağlı değildir Allah neyi dilerse o olur, O'nun dilemediği bir şeyin olması mümkün değildir Kainatta olup biten olayların hepsi Allah'ın dilemesi ile olmaktadır Allah dilemeden, izin vermeden hiçbir şey meydana gelmez; sözgelimi Allah izin vermeden peygamber mucize gösteremez, kimse ölemez, kimse başarı elde edemez, kimse kimseye zarar vermez, bitkiler bitemez, ağaçlar meyve veremez, kainatın düzeni devam edemez

Teşrii irade Allah'ın bu iradesi sebep ve şarta bağlı olup insanların iradeleri ile birlikte cereyan eder Bu irade, insanların işlerini yürütmeleri ve fiillerini yapmaları için onlara güç ve izin verme anlamındadır İnsan bir iş yapmak, bir davranışta bulunmak isterse Allah o insana izin ve güç verir İstek insandan olduğu için sorumluluk insana aittir Allah'ın bu iradesi Allah'ın rızasını gerektirmez İnsanın istediği şeye Allah izin verir fakat insanın bu yaptığından razı olmayabilir Bu anlamda Allah'ın teşrîî iradesinin meydana gelmesi zorunlu değildir Allah insanlardan bir şey yapmalarını, bir şeyden kaçınmalarını ister, yani insana bir şeyi emreder veya yasak eder, fakat insanların, bu emir ve yasaklara uyup uymamaları kendi isteklerine bırakılmıştır

Kuran-ı Kerim'de Allah'ın bu sıfatını ifade eden pek çok âyet vardır Bunlardan bir kaçının meali şöyledir:

"Allah, dilediğine hesapsız rızık verir" (Bakara, 2/212),

"Allah, mülkü dilediğine verir" (Bakara, 2/247)

"Allah dilediğini bağışlar" (Bakara, 2/284)

"Hikmeti dilediğine verir" (Bakara, 2/269),

"Dilediğini yaratır" ( Mâide, 5/17),

"Dilediğini hidayete erdirir" (Yunus, 10/25),

Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi zorlayacaksın? (Yusuf Suresi , 99)

Hidayette olmak ve insanları hidayete davetin önemi büyüktür Emr-i ma’ruf ve nehy-i münker farzdır Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İman edip iyi işler yapan, hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç, insanlar zarardadır) [Asr 2,3]

(Sizin içinizde, insanları hayra, [edillei şer’iyeye=dört delile uymaya] davet eden ve iyiliği emredip kötülükten [Dört delile muhalefetten] men eden bir cemaat bulunsun İşte Onlar, kurtuluşa erenlerdir) [Al-i İmran 104]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(Tahsilsiz ilme, rehbersiz hidayete kavuşmak isteyen, boş şeylerden yüz çevirsin!) [İ Gazali]

(İbadetlerini ihlas ile yapanlara müjdeler olsun! Bunlar hidayet yıldızlarıdır) [Ebu Nuaym]

O zaman farkındalık nedir ?

Hidayete erme yoludurHidayete ermenin yolu nedir biliyormusun?

"Ölmeden önce ölmektir" HzMuhammed

Farkındalık ölmeden önce ölmektir

Farkındalık nedir bilirmisin?

"Kendini Bilmektir"

Sen kendini bilmezsen okuman bir işe yaramazÖnce farkındalık olmalıVakit kaybetmek demişsinBak sana sadece bir cümle kuracağım sadece bu cümleyi yap yeter

Alıntı Yaparak Cevapla

Farkındalık

Eski 08-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Farkındalık

"Yaptığın herşeyi farkında olarak yap"

Yürüyorsan sadece yürüdüğünü bilÇay içiyorsan sadece çay içUyuyorsan sadece uyu

YapamayacaksınAklına düşünceler gelecek geçmişten veya hayaller gelecek gelecektenİşte egomuzu ele geçiren şeytan budurAklımıza gelen o düşüncelerOnlar bize dışardan geliyor farketmişsinBiz düşünmüyoruz aslındaSanki bir radyo yayını var biz istemsiz olarak o radyoyu dinliyoruz

Ele geçirilen ego aynen şu cümlelerdir;

"bazen kafamda düşünceler kuruyorum, sanki birileriyle konuşuyormuşum gibi hatta konuştuğumu düşünüyorum "işte ben ona böyle diyorum o bana böyle diyor sonra ben ona böyle diyorum" vs tarzında Kimilerine söylemek istediklerimi ama söyleyemediklerimi zihnimde kurup kendi kendime söylüyorum Kimi zaman "dur!" diyorum, "başladın gene kendinle konuşmaya!" ve çoğunlukla da bu düşüncelerin farkındayım Sonradan hatırlayamasamda düşündükten sonra, zihnimde konuştuktan sonra hatrımda kalıyor, sadece belli bir müddet sonra siliniyor"

İşte bunu anlaman bile çok güzel bir gelişmeArtık farkındalığın ne olduğunu biliyorsunFarkındalık bunu farketmek ve şeytan FM den yayın yapan radyoyu çözmekİşte evrenin sırrı buinsanoğlunun savaşlar yapmasının birbirini öldürmesinin kavga etmesinin mutsuz olmasının HASTA olmasının hepsinin sebebi bu radyo yayını

Peki bu yayının frekansını bozmak için ne yapmalıyız?

Farkındalık uygulamalarını yapmalıyızBu uygulamalar Eckhart Tolle - Şimdinin Gücü uygulama kitabı 'nda anlatılmıştır100 sayfa ince bir kitaptırAyrıca okumanızı tavsiye ederimBen kısaca bu başlıkta yazdım bunlarıHepsi izlemekle bitiyor

Farkındalık için zamana ihtiyacınız yokzaten zaman kavramı farkındalığınızı bozuyorZaman diye birşey yokturSiz yarın işe gideceksinizdirİşe gitmenizin sebebi para kazanmaktırpara kazanmanızın sebebi egonun size sunduğu hayallerden birini gerçekleştirmektirBuna sürü psikolojisi de denilmektedirHer insan kapitalist rejimde bu şekilde yaşarBu döngü sizin "farkında" olmadan yaptığınız bir oalylar silsiledirBu zincir şöyledir;

"Doğum - aileden öğrenilen konuşma - ailenin sana kızarak öğrettiği ahlak ve toplum kuralları - okulda sana öğretilen pozitif bilimler - iş hayatı - para kazamak - evlenmek - çocuk yapmak - çocuklarını da aynı zincire sokmak ve ölüm"

işte sorun bubunları neden yaptığınızı bilmemenizHatta bırakın bilmemeyi hiç düşünmemenizBu zincir size "KENDİNİZİ" unuttuyorKainatın en üstün yaratıkları olduğunuzu meleklerin önünüzde secde ettiğini herşeyi unutturuyor

Bu sorun dünya yaratıldığından beri süregelmiştirBu zincirde hep "MUTSUZLUK,CİNAYETLER,KAVGALAR,HIRSIZLIK VB OLMUŞTUR"

Bu olumsuzların giderilmesi amacıyla "din" adı verilen kalıplar oluşturularak insanlar düzene sokulmaya çalışılmıştırBütün dinler bu başlıkta anlattıklarımı içermektedirAma uygulamaları farklıdır isimleri farklıdırKısaca hepsine "VARLIK" diyebiliriz

Varlık nedir?

Yaratıcı,tao,zen,tanrı,rab,sınırsız güç,sonsuz güç,Allah hangisine inanıyorsanız birini seçinBütün kapılar bu kelimeye çıkarVarlık

İslamiyet Allah kelimesini seçmiştirÇünkü anlamı olmayan bir kelimedirAma tanrı kelimesi akla "varlık" hakkında imajinasyon getirirTanrı deyince aklınıza hemen eski medeniyet heykelleri yada ak sakallı yaşlı bir amca belirirAma varlık tahmin ettiğiniz şey değildirİslamiyette bu aynen şu şekilde anlatılır;

"De ki; O Allah, bir tektir Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç; fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir) Doğurmadı ve doğurulmadı O'na bir denk de olmadı" (İhlas Suresi)

bu kadar mı güzel anlatılır "varlık"Çünkü varlığı ancak kendisi böyle anlatabilir ve varlık kendini böyle anlatmış

Şimdi eksiksiz ve hiçbirşeye muhtaç olmayan bir sınırsız gücün size şeytan FM den gelen egosal hayalleri sunamayacağınımı sanıyorsunuz?

Hayallerin hepsi egodurGeçmiş ve gelecek diye birşey yokturSadece şimdiki an vardırBu kuralı bilmeyen kişi kuantumu başaramazçünkü kuantum sadece an da olurgeçmiş ve geleceği bağlamazMevlananın dediği gibi

"Geçmişi ve geleceği yakıp atın"

nasıl mı yakıcaksınız?

Farkındalık uygulamalarıyla;

İzleyerek

Nefesinizi izleyin,Burnunuzdan mavi hava enerji ışınları doluyor içinize gülümsüyorsunuz ve nefes verince dışarı çıkıyorİşte bu kadar basitBunu mümkün olduğu kadar sık yapınotobüste boş otururkenbaktınız "şeytan FM yayına girdi" hemen nefesi izlemeye başlayınanında gidecektirnedenmi?varlığın kelimeleriyle açıklayalım;

"biz adem'i kendi suretimizde yarattık, içine kendi nefesimizden (ruhumuzdan) üfledik"

nefesin ne kadar önemli olduğunu her nefesinizi kaçırdığınızda aslında farkındalığı kaçırdığınızı anladınızmı?

neden mevleviler sufiler "NEY" çalıyor ? neyden ses çıkarmak aylar sürerbırakın çalmayı sadece ses çıkarmakancak nefesinizi izlediğinizde ses çıkarabilirsiniz

Nefes ruhun ihtiyacı olan enerjiyi güncellergüneşin içindeki sürekli güncellenen patlamalar gibi oksijen reaksiyona girer

Nefesini izledinizHer hücrenizi hissedinKendinizi izleyinTepkileriniziKızdınızmıizleyin komik gelicekŞeytan FM sadece kulağınıza fısılmadaz bazen sessizce size "DUYGU" olarak girer

İşte bu soldan yaklaşmadırEn kötüsüdürKontrol edilemezKısa etek giyen bir kızın karşınızda oturup sizin onun bacaklarına bakmanızdır buEngel olunamaz tepkilerdirİşte duyguları izleme kısmında TEPKİSİZLİK devreye girerTepkisiz ve dingin olan birisi duygularının kontrolünü şeytandan alırDuyguların kontolü başarıldığında size göbek deliğinizin 2 parmak üstünden bir sinyal gelir"BURDAYIM" şeklindeSonra bir dinginlik bir gülümseme bir huzur yaşarsınız tarif edilemez

bir örnekle açıklayalım;

Bir zen ustası yolda bir arkadaşıyla yürüyormuşarkadan gelen bir adam durup dururken koşarak zen ustasına tekme atmışUsta yere düşmüşKalkmış ve hiçbirşey olmamış gibi yürümeye devam etmişarkasına bile bakmamışKimin vurduğunu bile görmemişYanındaki ona sormuş usta neden kızmadın sana vurdu demişusta demişki " bu onun sorunu benim değil"

Duyguları kontol etmek onları izlemekten geçerKısacası farkındalık izlemektir

Nefesini izle,kendini izle,düşüncelerini izle,duygularını izle

Nefesini izlemek diğer izlemelerin hepsinde gereklidirAnda kaldırmanın sihiridirNefesinizi izlerken şeytan FM size zarar veremezFarkındalık meditasyonun sonsuz olmasıdırAydınlanmada Farkındalığın sonsuz olmasıdırAydınlanmanın daha ötesi bir olgu sadece peygamberlere özgüdür

Kurandada belirtildiği gibi "dünya oyun ve eğlence alanından ibarettir"

Bu oyunun bir amacı varİşte buFarkındalık

Teslimiyet , Kader ve Kuantum

Kader nedir biliyormusun?

Kuantum olasılıklarının salt toplamıdırİslamiyetteki kadere inanmak ise şöyledir;

Allah (yaratıcı , varlık) bütün kuantum olasılıklarının sonunu ve yolunu bilirama milyonlarca kuantum yolundan birini seçmeyi insana teşrii iradeye bırakır

Öncelikle TESLİMİYET kavramından başlayalımFarkındalık konusunda kendimizi ve düşünceleri izlemek kısmını anlatmıştımSon aşama ise DUYGULARIMIZI İZLEMEK ti

En zor olan kısmı budurDuyguları izlemekMesela birisi size ters ters bakar sonrada küfür eder siz de sinirlenirsinizİşte bu bir duygudur ÖFKE Mesela anneniz size bağırır nerdeydin işte saat kaç vsvs anneniz size bir duygu sunmuştur

Peki teslimiyet nasıl olacak?

Teslimiyet size karşı yönlendirilen egonuzda olumsuz ve tepki verilmesi gerekli görülen (yukarda verdiğim iki örnekteki gibi) duyguların karşısında bir ağaç gibi tepkisiz ve dingin durmaktırAnneniz size bağırdığı esnada cevap vermek istersinizSiz değil aslında egonuz isterO anda tepkisizce gülümseyere durup nefesizini izlerseniz FARKINDALIĞIN ATEŞİ sizi yakacak ve huzura kavuşacaksınızAnneniz bir süre sonra bağırmayı kesecek ve daha sonra gelip gönlünüzü almaya çalışacaktırBoksör örneğini vermiştim yukardaki yazılarımdaBir boksör diğerine vurmaya başlıyor ama vurduğu boksör öylece duruyor tepki vermiyorNe olur?Vuran boksör vurmayı keser ve noluyor derİşte vurmayı kesicek annenizde arkadaşlarınızda sevgilinizdeBu farkındalığın en son aşamasıdırDuyguları izlemek Yani teslimiyet

Teslimiyet kavramını biraz daha ileriye taşıyalımFarkındalık kısmı duyguları izlediğinizde tamamlanmış olurArtık farkındasınızdırPeki teslmiyet devam ediyorsa ne işe yarayacak bu teslimiyet?

Olaylara karşı teslimiyete geçersinizBurada kuantum kavramı devreye girer

Güne başladınız uyandınızSonra farzedelim okula gidiyorsunuzOtobüse bindinizotobüs sıkışık trafik varNe yaptınız bir duygu serdiniz ortaya SIKINTI, STRES

Teslmiyet neydi? Eğer otobüs sıkışık ve trafik varsa bunun bir sebebi vardırBelkide otobüs sıkışık olmasaydı gideceğiniz yere 10 dakika erken gidecektinizGittiğiniz yerde karşıdan karşıya geçerken size araba çarpacaktı ve sakat kalacaktınız

Öyleyse kuantum yolunuzu bilmediğinizi kabul edip sadece "başıma gelen şeyler kuantum olumlama yöntemiyle istediğim arzumun evren ve yaratıcı tarafından bana sunulan olaylar zinciri" olduğuna inanmak zorundasınız

Şu an bilgisayarınızın başındasınızMesela benim önümde bir bardak varo bardağı birazcık sağa çektimEvet dünyayı değiştirdim bileKaderimide

Nasılmı?

Bardağı sola çekmem 3 saniye sürdübu demek oluyorki bu masadan 3 saniye geç kalkacağım3 saniye sonra dığarı çıkacağım ve 3 sonra çıktığımda önümden geçen insan eski bir arkadaşım olucak o eski arkadşaımla selamlaşacağız ve birden bir iş kuracağızsonra bambaşka bir boyuta gelicek herşey

İşte kuantum budurBu olaylar zincirine islamiyette gayb denilir ve kuran dada belirtildiği gibi "Gaybı Allahtan başkası bilemez"Biz sadece seçebilirizMilyonlarca olasılıktan birini

O zaman attığımız her adımın farkında olmalı ağzımıdan çıkan her düşüncenin fakrında olmalıyızBu sebepledirki Kuantum Olumlama çok önemlidir

Olumlama isteklerimizi farkındalık sahibi olarak yaratıcıya sunmaktırYaratıcıdan bir bardak su istemekle 5 milyon dolar istemek arasında bir fark yokturAma egonuz bazen devreye girip saçmalama böyle istekmi olur diyerek sizin olumlamanızı bozar

Teşrii irade yaratıcının bize ruhundan üflediği 7 özelliği arasında bulunmaktadırirade kelime anlamı olarak dileğini yaratabilmesidirol demesi yeterlidirbizdede bu özellik vardır sınırlıdırAma biz irademizle Allahın izin ve onay verdiği şeyleri yaratabiliriz

Ne istiyorsun? son model bir arabamı?

evet yaz bir kağıda hatta fotoğrafını koygece yatmadan önce ve her sabah bakistediğini söyleAma sakın "ben bu arabayı alamam , benim arbam yok" gibi cümle kurmasadece iste

İnanmıyormusun sonsuz güç sahibi yaratıcının senin isteğini yerine getirmeyeceğine?

arabayı istedin ve o istek iletildiartık sana yeni bir kuant yolu açılırbir bardağın yerini değiştirirsin farkında olmadan ve o değişlen kader yolu seni istediğin arabaya götürür

o halde sakın isyan etmeyinsadece olumlu cümleler kurunağzınızdan çıkanlara dikkat edinşeytan fm in oyununa gelmeyin

olayların akışına TESLİM olunUnutmayın

"Başınıza gelen her olay (iyi veya kötü) sizi yaratıcıdan istediğiniz arzunuza götürüyordur"

bazen alakasız birşey olur kızarsınızmesela adamın birisi size çelme takar düşersiniz çamurun içineÖyle olması gerekiyordur demelsiniztamam kızarsınzı edersiniz o ayrı da o olayı yorumlamayıno olay 5 dakika sürdüyse "kuantum yolunuz" sizi orada 5 dakika oyalamak zorundaymış demekkidemekki 5 dakika önce gitseymişsiniz gideceğiniz yere "yaratıcıdan istediğiniz arzunuz" belkide gerçek olmayacaktıBunu bilemeyiz

Sadece dingin bir şekilde olaylara teslim oluruz

Teslim olun RüzgaraBırakın essinSizi "yaratıcıdan istediğiniz arzularınıza götürsün"

"Ey Muhammed! Sen onlara dünya hayatının misalini ver Dünya hayatı, gökten indirdiğimiz bir su gibidir ki, bu su sayesinde yeryüzünün bitkileri (her renk ve çiçekten) birbirine karışmış, nihayet bir çöp kırıntısı olmuştur Rüzgarlar onu savurur gider Allah her şeye gücü yetendir" (Kehf Suresi , 45)

ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 1)

5000 kez yazılarımı okuyanlara teşekkür ederimBende sıkılmadan ve yılmadan size 5000 kez anlatmaya söz veriyorumHayat nedir? Dünyaya neden geldik? Nereye gidiyoruz? Ne yapmalıyız? Mutluluk nedir? Hayattayken de cennette olabilirmiyiz?

Bütün bu soruların cevaplarını aslında yukarıdaki yazılarımda anlattımFakat toparlamak ve özetlemek her zaman güzel olacaktırEn baştan tekrar özetleyelimSoru cevap olarak

Bir insan olarak dünyaya neden geldik? Yaratıcı bizi neden yarattı? Amaç nedir?

Yaratıcı (Allah , Rab,Tao ,Zen,Sınırsız Güç , Varlık , Baba) adı üstünde yaratandır Yaratıcı gönderdiği kitapların hemen hepsinde "Ben" yerine "Biz" demeyi tercih eder

(Burada biz , ululuk belirrtiği gibi tasavvufta biriz biz hepimiz O'yuz anlamını da barındırıyor)

Bilgisayar programı gibi olaya bakarsanız meleklerin çipine farklı bir program yazılmıştırO programda üstün yetenekler vardırMelekler doğa olaylarını kontrol edebilir , ölümü ve yaşamı gerçekleştirir ve bunun gibi birçok şey İnsanlar gibi yaşayan başka canlı türleri de vardırHatta bu türlerin bazıları insanlardan daha önce kainattaki yerini almıştırBu türlerden birisi de cinlerdirCinler de tıpkı insanlar gibi yemek yer , doğar büyür ve ölürler Bizim için geçerli olan kuralların kalıpların yaşam biçiminin hepsi onlar için de geçerlidirOnalrında iyisi kötüsü hırsızı inananı inanmayanı vardırOnlarında düşünebilme kabiliyeti vardırMelekler ise yorum yapmazlarSadece Allah'I tesbih ederler ve amiyane bir benzetme ile robotlar gibilerdirFakat cinler ve insanlar teşrii yani bağımsız iradesiyle düşünebilmektedirler Yorum yapabilmekte karar verebilmekte seçim yapabilmektedirlerİşte insanlardan daha önce yaratılan cinler de bir hayat sürmüşlerdirOnlara cin denilmesinin sebebi ise "CAN" adıyla yaratılan (bizim de Adem) ilk cinin soyundan gelmiş olmaları sebebiyledirCan' ın kavmi tıpkı bizim Nuh tufanında yaşadığımız gibi bir olayla tamamen yokedilmiştir ve Can da ölmüştürCan dan sonra Cin soyunun devamını sağlaması için İblis (Şeytan) görevlendirilmiştir ve cin kavminin yeni temsilcisi olmuştur Cin kavminde en yetkili isim İblistir İblis aynı zamanda bir melektir Hatta o kadar yetkili bir melektir ki ilk 5 büyük melek arasında adı geçmektedirFakat tam olarak melekde değildir tam olarak cin de değildirMelekler ölümsüzdürDolayısıyla şetyan da ölümsüzdürAma meleklerin tepki verme ve düşünebilme kabiliyetleri olmamasına rağmen Şeytan cin özelliğinden dolayı düşünüp yorum yapabilmektedirBu sebeple şeytan "Yer yüzü ve gökyüzü meleklerinin başkanlığı" görevine getirilmiştir

Daha sonra yaratıcı "insan" adını vereceği başka bir türü yaratacağını söylemiş ve yönetim kurulunu yani melekleri toplamıştırDoğal olarak meleklerin arasında şeytan da vardırŞeytan da diğer melekler gibi Allah'ın en önemli yardımcılarındandırAslında şeytan kötü filan değildirİnsanlar dünyanın ilk yaratılmasından itibaren onu öyle kabul ettiği için öyle sanılmaktadırBu da satanizm inancının temelini oluşturur

Şöyle düşünün bir firmada müdürsünüzYeni bir ürün var ve patron size ve diğer müdürlere ürünü gösteriyorFakat diğer müdürler robotlar ve tepki veremiyorlarSiz tepki verebiliyorsunuz eleştiri yapabiliyorsunuzŞeytan da öyle yapıyorve aynen şöyle diyor ;

"Yer yüzünde bozgunculuk çıkaracak ve sana isyan edecek kulları neden yaratıyorsun ki , zaten biz seni her zaman överek tesbih ediyoruz (Kuran -ı Kerim) "

Yaratıcı da cevap olarak aynen şöyle diyor;

"Ben sizin bilmediklerinizi bilirim"

Daha sonra yine aynı surede anlatılan olayın devamında , Adem meleklerin önüne çıkarılıyor ve yaratıcı meleklere birşeyler söylüyor şimdi bunları size tekrar soracağım ve bunları ezberleyip bana tekrar söyleyeceksiniz diyorAynısını ademe de soruyorAdem hafıza sahibi ve düşünme kabiliyeti olan bir insan olduğu için ezberleyip cevap verebiliyorMelekler ise cevap veremiyorlar ve yaratıcı "öyle ise secde edin diyor"

Meleklerin arasındaki şeytan bunu ezberleyip tıpkı adem gibi cevap verebildiği için secde etmiyor ve ben ateştenim o ise topraktan diyorDaha sonra yaratıcı "insan yaratılmışların en üstünüdür , çünkü biz ona nefesimizden üfledik" deyince, şeytan cevap veremiyor Çünkü yaratılan mahlukların arasında yaratıcının özelliklerini taşıyan ve onun nefesinden üflediği tek varlık insandırCinler ise bu özelliğe sahip olmadığı için insanlar gibi göremez duyamaz dokunamaz ve bu denli zeka ve idrak sahibi değildirŞeytan ise bu terbiyesizliği ve düşüncesizliği sebebiyle cezalandırılır Kuran ı kerimde olayın devamı aynen şöyle anlatılır

"Artık sen lanetlendin"

Şeytan ise;

"Allah'ım o zaman bana kıyamete kadar zaman verBu bozgunculuk çıkaracak insanlarını bende yoldan çıkaracağım ve onları kandıracağımOnlar seni bulamaycaklar Seni düşünen ve tesbih edenler hariç"

Yaratıcı ise;

"Ben onlara kefilim onlara elçiler peygamberler göndereceğim ve gerçeği bulmalarını sağlayacağımPeki Sana kıyamete kadar zaman veriyorum" der

Şeytan ise yılan kılığına girerek ademin yanına gider ve ilk insanı yoldan çıkarmak için seferber olurElma ağacından yememesi söylenir ademeBu aslında ademe bir imtihandırElmada bir zehir vardırOnu yerse o zehir tüm insanlığı etkileyecektir

Adem şeytana kanarak o elmayı yer ve zehirlenir

O ZEHİRİN ADI İSE "EGO" DUR

"Elmalar ne güzel onlardan yiyebilirsin,Elmayı kopar"

Adem elmayı sahiplenmiştirEgo işte bu sahiplenmenin adıdırYunus Emre bu olay üzerine düşünerek aydınlanmasını gerçekleştirir

Yunus bir gün kırda dolaşırken sarı bir çiçek görürEğilir ve çiçeği koklarSonra onu koparmak isterTam koparacakken çiçek birden canlanır ve ağlamaya başlar sonra çiçekle yunus yer değiştirir ve yunus çiçek olur , sarı çiçek ise yunus olup onu koparmaya çalışıyordur yunus da ağlar ve bakarki çiçeğin de ailesi var annesi var babası varve birden geri çekilirBu olaydan çok etkilenir ve ağlarSonra bir şiir yazarO şiir binlerce yıl unutulmazŞiir ilahi olurHepimizin bildiği "Sordum sarı çiçeğe annen baban varmıdır" şeklinde devam eden ilahidir

Ego, yani diğer anlamıyla sahiplenmek zehrin ta kendisidirZaten hayatın amacı da bu olayları bilip çözmektir

Yunus çiçeği koparamaz ve cenneti yaşar hayattayken ve oyunu kazanırAdem ise oyunu kaybetmiştirCeza olarak o boyuttan alınır ve bugün yaşadığımız Dünya boyutuna sürgün edilir Ve oyun başlar Tabiki bu zehir her doğan yeni insana bulaşacaktırAdem ile havvanın iki çocuğundan olan Habil ve kabil birbirini kıskanırlar ve zehir etkisini göstermeye başlarBirisi diğerini "Annem ve babam seni daha çok seviyor hep seninle ilgileniyor" diyerek öldürülürBu ilk cinayettirDünyada 4 kişi varken bile biri diğerini öldürmüştürDaha sonra ademe kurallar öğretilirNeler yapması gerektiği ve insan nesli belirli bir düzende çoğalırDüşünebilme kabiliyetleri sayesinde insanlar içlerindeki ego zehriyle doğar büyür ve ölürlerYaratıcı ise söylediği gibi peygamberler göndererek insanlara doğru yolu göstermeye çalışırİşte amaç buraya kadar anlatılan gerçekleri bilip bu dünyanın bir oyun alanı olduğunu anlamak ve ölüm ile yaşam denen şeylerin ve bildiğimiz tüm kavramların aslında sanal olduğunu anlamak ve yaratıcıya ulaşmaktır

Bu sebeple peygamberler ve dinler gönderilir kalıplar oluşturulurKültür oluşur hukuk kuralları vs Bazı insanlar bu yolu bulsa da büyük kısmı egoya yani şeytanın zehrine yenik düşerBu zehir bir virüs gibidirTüm düşüncelerimize bulaşan bir virüs

ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 1)

Tüm Düşüncelerimize bulaşaşan bir virüsün varlığından bahsettikPeki bu virüsten nasıl kurtuluruz? Bunun bir yolu var mıdır?

Artık bir mekanizmanın varlığından haberdarızBeynimizde bir bios varBu bios çipinde ego yeralmaktaBuradaki komutlar bizim kontrolümüz dışındaki tepkilerimizi oluşturuyor ve bizler bazı olaylara karşı tepkilerimizi istemsiz olarak o biostaki komutlardan veriyoruz ve farkında olmadan duygular oluşuyorBiosumuzdaki bu virüs sayesinde ne gerçek duyguları yaşayabiliyoruz nede gerçek şekilde düşünebiliyoruzHep kriterlere göre karar veriyoruzBu kriterler toplum yargıları din kalıpları gibi bize sonradan yüklenen bilgiler ışığında gerçekleşiyorBu sebeple neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeden doğru dediğimiz şeyleri kabul edip yanlış diye bize öğretilenleri yapmama gayretine giriyoruzİşte şeytan bu döngüyü bildiği için bize acı çektirmenin çok kolay bir yolunu buluyor ve "yanlış" diye öğrendiğimiz şeyleri bize yapmaya zorlayarak onları bize tatlı göstererek bize acı veriyor ve görevini yerine getiriyorDaha sonra biz hatalarımızı anlasak bile tekrar düzelmeyelim diye "pişmanlık" mekanizmasını devreye sokuyor ve acımızı dindiremeyelim diye o hatayı sürekli aklımıza getiriyor

Peki hata nedir doğru nedir?

Cevap basittirSen neyi hata neyi doğru kabul ettiysen odurBu hatalar toplum yargılarına göre törelere göre değişebilirDinlere hatta dinlerin içindeki mezheplere göre bile değişebilir

Eski uygarlıklarda seks yapmanın ibadet sayıldığı dönemler olmuşturÇok eski uygarlıklarda örneğin Fenikelilerde erkek çocukları kurban edilirdiAraplarda ise kız çocuklarıFenikeliler erkek çocuklarını öldürürlerdi çünkü onlara göre seks yapmak ibadettiO haftanın en çalışkan ve en iyi en yardımsever erkekleri mahallenin en güzel kızlaıyla tapınakta seks yapma hakkını kazanırdıVe kızların aileleri büyük bir sevinç ve gözyaşıyla kızlarını süsleyip tapınağa yollardıKızların o seçilenlerin arasına girebilmek için yarıştığı bilinmektedirAraplarda ise kızım biriyle seks yapacak sonra bozulacak korkusuyla doğduğunda diri diri gömülmüştür

Hangisi doğrudur?

Size hangisi öğretildiyse

O halde hata diye birşeyin varlığı sözkonusu olamazBu sadece bir kritere göre doğrudurİslamiyet inancında hanefilere göre köpeği sevmek abdesti bozmazken şafilerde duş almayı gerektirirŞafilere göre köpek pistirSana göre hata değildir ona göre hatadır

Demekki doğrular ve yanlışlar bize toplum tarafından öğretilmektedirOnları biz kabul etmemişizdir ve FARKINDA olmadan kabul etmişizdirBir çok insan günümüzde mensup olduğu dini bile annesinden babasından görmüştür

Bu durum , virüsün daha da belirgin hale gelmesine sebep olmaktadırBu döngü sayesinde hiçbir ilerleme katemeyen insanlık , sürekli olarak üzülür acı çeker ve başarısız olurBaşarısız olup tekrar üzülür ve pişman olurSevgilisiyle ayrılıp da 5 yıl unutamayanlar vardırİşte bu unutamamanın sebebi virüstürEğer farkında olup zihninizi kontrol edebilseydiniz birşeyi unutmak veya hatırlamak sadece bir saniye sürecekti

Bilgisayardan bir dosyayı silmek bir saniye sürüyorHiç siz bilgisayarın "ooff o oyunu çok özledim onu niye sildin" dediğini göremezsinizÇünkü onu sizin dışınızda kontrol eden başka bir mekanizma yoktur

Ama bazen farkedersiniz birden durup dururken internet sayfaları açılır bilgisayar yavaşlar ve kontrolü kaybedersiniz ve bilgisayar bozulurBu bozulmaya " bilgisayara virüs bulaştı" derizVirüs bulaşır ve dosyaları bozarYa bilgisayar format atmalısınızdır yada iyi bir antivirüs programı ile virüsleri silmelisinizdir

Peki biz ne yapacağız? Antivirüs programı mı kullanacağız Format mı atacağız?

İkiside

Bu virüs programının adı FARKINDALIKTIRNEDİR FARKINDALIK , NASIL ÇALIŞIR?

İnsan beyni tüm zihinsel ve duygusal faaliyetlerin kontrol merkezidirHatta bazı insanlar zihnini çok iyi kontrol ederek cisimleri oynatabilirler (telekinezi) O halde herşeyi zihnimiz yapıyorsa zihnimizi kim kontrol ediyor? Cevabı yukarda verdikBiz etmiyoruzŞeytan bulaştırdığı bir virüsle kontrol ediyorBu virüsü silmenin tek yolu ise işte buraya kadar anlatılanların FARKINDA olmak ve FARKINDALIK UYGULAMALARI ile antivirüs programını çalıştırmaktır

FARKINDALIK UYGULAMALARI NELERDİR ? ANTİVİRÜS NASIL ÇALIŞACAK?

Farkındalık uygulamaları 3 tanedirVirüs temizleme işlemi 3 aşamalı olarak gerçekleşir

1)Düşünceleri İzlemek

2)Kendini (Bedenini) izlemek

3)Duyguları İzlemek

İzlemek ile gerçekleşecek bir temizleme işlemine başlıyoruzÇok kolay sadece izlemekMüdahele etmeden

UYGULAMA (Her gün düzenli olarak 1-2 ay kadar)

1)Düşünceleri izlemek:

Etkili temizlik için , Sırt üstü uzanın gözlerinizi kapatın ve düşüncelerin filim şeridi halinde geçmesine şahit olunbir sürü gereksiz düşünce ve olay peşpeşe film şeridi gibi bir slayt gösterisi halinde geçecektirO düşüncelerden birini seçerseniz o düşünce size acı üzüntü gibi duygular verecektirHastalık budur zatenBiz bu olayın farkında olarak uzandık ve film şeridini izliyoruz ama müdahele etmiyoruzSadece izliyoruzHiçbirine odaklanmadığımız ve seçmediğimiz için birisi geçiyor sonra diğeri geliyor bu şekilde yarım saat kadar izliyoruz ve gittikçe düşünceleriniz geçmişe doğru gitmeye başlayacaktırİlkokulda hoşlandığınız kızı bile gösterecektir sizeŞeytanın tek amacı onlardan birini seçip MÜDAHELE ETMENİZ ve yorum yapmanızdırEğer müdahele edip yorum yaparsanız şeytan kazanacaktır ve virüs sizi üzmeyi sinirlendirmeyi öfkelendirmeyi başarırAma sadece izlerseniz izlediğiniz film şeridindeki virüsler yokolacak ve o olayları ARTIK SİZ NE ZAMAN İSTERSENİZ O ZAMAN HATIRLAYACAKSINIZ VE HATIRLASANIZ BİLE SİZE ACI VEREMYECEKTİR

Bu egzersizi yolda yürürken düşünürsenizde yapın sürekli yapınHeran farkında olun düşünceler geldimi heh yine başlıyor Şeytan FM radyosu deyip izlemeye başlayın

2)Kendini İzlemek (Bedenini İzlemek) :

Yunus Emrenin Kendini bilmek dediği durumdur

Uygulama;

* Sabah kalktığınızda sinirli olursunuz ve gergin olurunuz genellikleHemen aynaya gidin ve 5 dakika aynaya bakınAynada pis bir gülüş göreceksinizBu ben değilim diyeceksinizEvet değilsinizO gördüğünüz şeytani virüsSizi kontrol ediyorOnu izleyin ve gülümseyinMüdahele etmeyin tepki vermeyin sadece izleyinBu uygulamayı her sabah yapın

* Gece uyuduğumuzda düşüncelerimizin durduğunu sanırız ama şeytan malum uyumazGündüz düşünceler gece rüyalar olarak radyo yayınına devam ederGece yatmadan önce "Bu gece rüyalarımın farkında olacağım" deyip yatmak şeytanı gece de izleyeceğiniz telkinini size verecektir

* Yolda yürürken kendinize dışardan bir başkasının gözünden bakmaya çalışıınEllerinizi gözlerinizi yüzünüyüzü tüm bedeninize dışardan bakmaya çalışın ve bedeninizi hissedinVarlığınızı hissedin

3)Duyguları İzlemek: En son ve zor olan aşamadırTeslimiyet ve Tepkisizlik gerektirir

Uygulama;

* Birisi sizi sinirlendidiğinde yada kızdığında yada bağırdığında anında duygularımı izliyorum deyip tepkisizlik moduna geçmelisiniHiçbir şekilde cevap vermemelisinizTepki vermemlisiniz sadece yaşanan bu "ŞEYTANİ" olayı izlemelisinizÖrneğin anneniz size bağırdı niye geçkaldın saat kaç derslerine çalış vs tepki vermeyin cevap vermeyinEninde sonunda susacaktırUnutmayın karşınızdaki insan virüsün etkisiyle bunları yapıyorO virüs tepkisiz kalırsanız etkisini kaybedecektir böylece karşınızdakini de kurtaracaksınız

Öfke , kıskançlık ve korku 3 ana duygudurÖzellikle bu duyguları izleyin ve tepkisiz olun

Yukarda anlatılan 3 virüs temizleme uygulamasını aynı anda 2 ay yapınHer an uygulamaya çalışınİlk günler kaçıracaksınızdırAma günler geçtikçe kaçırmalarınız azalacaktır ve artık her hareketinizi kontrol edebilecek seviyeye geleceksinizdir

Sakın PİŞMAN olmayınKaçırdım işte bak şeytan yaptırmıştı bunu demeyinSadece gülümseyinBunu bile virüs yaptırıyor çünküSiz sadece yapınÖnemli değil kaçırmanız hata yapmanızSadece yapın

Duygularla arkadaş olunOnları yargılamayınDuygular (öfke,kıskançlık,korku,nefret,sevgi) aslında birer enerjidirOnları siz nasıl şekillendirirseniz öyle olurlarBu enerjiyi kontrolünüz altına alırsanız (izleyerek) o enerjiyi absorbe edersiniz ve karın çakranızda bir gıdıklanma olurİlk sayfa ilk mesajda anlattığım şey o enerjidir yani varlığınızdırİşte o enerjiyle ister telekinzei yaparsınız ister astral seyahat ister ders çalışır öss de derece yaparsınız isterseniz atatürk gibi bir kumandan olur einstein gibi bir fizikçi olur bethooven gibi bir müzisyen olursunuz

Amacımız düşünceleri izleyerek onların enerjisini toplamak , kendimizi izleyerek kendi enerjimizi dizginlemek,duyguları izleyerek o enerjileride toplamak ve tek bir noktada birleştirip bombayı patlatmaktırBu bombayı bethooven piyanosunda patlatmıştıredison ampülü bulmuştur eisntesin fizikte yapmıştır vs

sizde o farkındalığın enerjisiyle neyi istiyorsanız özgürce yaparsınız

o enerjileri izlediğinizde şeytanın virüsü o enerjiden beslenemediği için kontrol size geçecek ve o enerjiyi şeytan yerine siz alacaksınız ve böylece farkındalık sağlanmış olacak

yargılamayınöfkelenmek kötü değildironu sevinancak onu izlerseniz ona bir canlı varlık gibi yaklaşırsanız size enerjisini verirsevgide böyledir nefrettehepsi aynıdır nötr dür aslındasiz o enerjiyi yakalarsanız olumlu hale çevirirsiniz Ama siz FARKINDA olmazsanız şeytan yakalar ve öfkeyi kötü bir hale çevirir hatta sevgiyi bile bir ıstıraba dönüştürebilirEgoda sizin beyninizdeki çiptirŞeytan kontrol ediyor şu anda o çipiFarkında olunca siz kontrol edeceksinizEgo düşünebilme kabiliyetinin merkezidirYorum yapma ve kriter koyma merkezidirEgo tahmin ettiğiniz şey değildir

"vay be şuna bak nekadar egoist" cümlesindeki egoyla benim anlattığım şey aynı anlamla değil ben id anlamına gelen egoyu anlatıyorumkendini beğenmişlik anlamındaki eg edebiyatta başka bir anlama gelen bir kavramdırgerçek anlamı bu değildir

izleyin düşüncelerinizi ve duygularınızı onlar canlılaronlar enerjionları sevin şefkat gösterin ki size enerjilerini versinler ve gülümsetsinler sizi ve huzuru yakalayın

ŞEYTAN FM (Kıyamete Kadar Sürecek Bir Radyo Yayını) (Bölüm 2)

Farkındalığın ne olduğunu ve nasıl yapılacağını anladıkZor birşey olmadığını sadece hayata farklı bir yaklaşım tarzı olduğunu açıklamaya çalıştımÖnyargılar yerine yargısızlıklar , tepkiler sinirlenme ve öfke yerine tepkisizlik ve dinginlik (ayna olunuz) ve her olayı ve yaşadığımız herşeyi orada varolarak İZLEMEK (fakat yorumlamadan), sinirlenince sinirlendim kötü birşey demeden ama iyi birşeyde demeden, pişman olmadan kendimiz olarak her eylemle bütünleşerek (çay içiyorsan sadece çay iç) yaşamak

Farkındalık egzersizlerine mümkün olduğunca dikkat ediyoruz ve her hareketimize 1-2 ay süreyle uyarlıyoruz ve bir süre sonra virüslü olan tepkiler ve duygular temizlenip yeni sistem yazılıyor ve farkındalık bitiyor

Peki farkındalık sahibi birisi olarak neler yapabiliriz ya da yapmalıyız?

Artık düşüncelerimizi kendimiz yönetmeyi anladıkDuygularımızıdaKısaca "kendimizi biliyoruz" artıkArtık kontrol bizde ve artık teşrii irademizi yani yaratıcılığımızı dileğimiz kadar kullanabilirizİzlemek farkındalıktı

Peki hayal kurmak şeytan fm in işidir dedikEgodan gelir dedikOnları da izlemeliyiz dedikBiz o zaman hiçbirşey istemeyecekmiyiz?

İşte artık şeytan fm den kurtulduğumuz için çok daha samimi bir şekilde İSTEYECEĞİZ hemde istediklerimizi HAYAL OLARAK değil GERÇEKTEN İSTEYECEĞİZ

Nasıl mı?

KUANTUM DÜŞÜNME

Ruhun ne olduğunu ne için yaratıldığımız herşeyin sanal bir gerçeklik olduğunu anladıkOyunu çözdük yaniArtık bu oyunun içinde yapacak birşey kalmadı mı yoksa?

Cennet ve cehennem şu an yaşadığımız hayatta

CENNET HER İSTEDİĞİMİZİN GERÇEK OLMASIDIR

Artık cennettesinizİsteyin ve gerçek olsun

Unutmayın sonsuz kudret sahibi yaratıcıdan 1 bardak su istemekle 1 milyon dolar istemek arasında bir fark yoktur

"o halde size sunduğumuz nimetlerden dilediğiniz kadar faydalanın" (kuran ı kerim)

Kuantum sürekli duyduğumuz bir kelimeNedir kısaca değinelim tekrardan

Kuantum tıpkı radyo dalgaları gibidirNasılki bir radyo istasyonu vericileri sayesinde yayın yaparsa bizde öyle yayın yapıyoruzŞeytan da yapıyor (şeytan fm) bunu uzunca anlattım

Artık şeytam fm yoksa biz varızKendi radyo istasyonumuza sahibiz artık

Düşünceler bir dalga boyu olarak tıpkı telvizyon ve radyo yayını gibi evrene yayılırSu molekülü deneyinde bir bardak suya küfür edilmiş bir bardak suya seni seviyorum denilmiş ve moleküllerine bakıldığında küfür edilen molekülün çok çirkin bir görüntüde olduğu seni seviyorum denilen su molekülünün çok güzel bir görüntüde olduğu görünmüştür

eee büyüklerimiz boşuna mu okunmuş su içirirler bize

evet düşüncelerimizle suyu etkileyebiliyorsak sizce bu etkiyi sağlayan dalglalar (kendi radyo istasyonumuzdan yaydığımız) başka nelere etki ediyordur?

HerşeyeŞu an bir düşünce dünyanın öbür tarafına kadar gidiyorHaitide depremden ölenler hakkında düşündüğümüzde haitideki insanların beyinlerine bu dalgalar gidiyor

Zaten bunun böyle olduğunu tüm reiki ustaları bilirÖyle olmasa uzaktan reiki ile tedavi nasıl mümkün olurdu

Öyleyse düşünceler ne kadar önem kazanıyor değil mi? Her düşüncemize dikakt etmeliyizOlumsuz düşünce suyun şeklini hatırlayınNasılda çirkin bir hale gelmiştiO halde her zaman olumlu düşünmeliyizHiç bir zaman -se-sa meli malı eklerini kullanmadan ecek acak kullanmadan sadece geniş zaman ve şimdiki zamanda düşünmeliyiz

Reiki de basit bir yöntem vardıravuç içlerimizle gözlerimizi kapatırız ve uzanırız sırt üstüBaş ağrısı için etkili bir yöntemdirO esnada ne denir telkin olarak? Başım ağrımıyor denmez sağlıklıyım huzurluyum tüm bedenim iyileşiyor şeklinde düşünülürBaşınızın ağrıdığını hatırladığınız sürece baş ağrısı geçmez

İşte farkındalıkla çıktığımız yola kuantum olumlama ile devam ediyoruzHep olumlu cümleler kuruyoruzArtık ağzımızdan çıkanları izleme aşamasına geldik

"Ben insanlara faydalı işler yapıyorumBu sebeple bigilerimi paylaşıyorumBilgiler öğreniyorumGülümsüyorum insanlarda bana gülümsüyorBağışlıyorum evrende beni bağışlıyorBedenimi seviyorumBen sevgiyim sevgi güçtürGüçlüyüm ve huzurluyum"

doğaçlama bir cümle yazdım bile =)

sizlerde bu şekil cümleleri kullanarak kontrol etmekte zorlandığınız DUYGULARINIZA maruz kaldığınızda onlardan cümlelerle kurtulabilirsiniz

"Ders çalışmayı seviyorumBilgi birikimim sayesinde geleceğe umutla bakıyorum insanlara faydalı bir birey oluyorumBilgi güçtürGüçlü olmayı seviyorumDerslerime huzur içinde çalışıyorum ve bilgilerimi sınavlarda hep hatırlıyorum ve başarıyı seviyorumBen başarılıyım"

hayatımızın her aşamasında uygulayabiliriz

"sevgilimle bir bütünüz birbirimizi tamamlıyoruzgülümsüyorum o da bana gülümsüyorsevgi paylaşılıyor ve çoğalıyor"

artık isteklerinizi söylemeniz yeterlisiz isteyin verilecektir

"Ben sevgi dolu bir ilişkiyi hakediyorumSevdiğim insanla bir bütün oluyorum"

bir sevgili isteyen birisi böyle cümle kurmalı

aradığım insan şöyle şöyle böyle böyle dememelisinizo olay daha yaşanmadan sanki şimdi yaşıyormuşsunuz gibi istemelisiniz

Unutmayın herşey ŞİMDİ oluyor

"Ben arabayı seviyorumArabayı hakediyorum ve seyahat etmeyi seviyorumArabayle gemzek bana keyif veriyor"

araba istedim bile1 ay sabah kalkınca ve gece yatmadan tekrar etmem yeterli

arabam yok dikkat edinama var olduğunu hissediyorum ve biliyorumonu yaşıyorum

istediğiniz her şeyi yaşamalısınızolmadığını söylediğiniz anda isteğiniz ulaşmayacaktır

benim arabam yok,benim sevgilim yok,param yok vs dediğiniz sürece onlar olmamaya devam edecek

sadece isteyintüm kalbinizle

Farkındalık uygulamaları hakkında;

1) Uzanın yatağa yada oturun biryere ve gözlerinizi kapatınGözleriniz kapalıyken bir karanlık görüntü görüyorsunuzPeki gözleriniz kapalıyken bir hiçlik olmaı gerekmezmiydiİşte o karanlık görünütüyü gören başka bir gözünüz varO gözden bakmaya çalışınAma bu sefer ters açıdan yani gözünüzden dışarı değil dışarıdan gözünüzün içine doğru bakma hissi verin

2) Önce dikkatlice açık gözle bir nesneye bakınOna odaklanınMesela bir kaleme bakınSonra gözlerinizi kapatın ve o kalemi görememenizi düşüneceksiniz anında ve birden düşünceler arka arkaya gelmeye başlayacakKaleme bakarken farkındaydınız düşünceler geldi ve farkındalığı bozduOnları izleyinYokolacaklardırAklınıza her gelen düşünceyi izleyin yokolacaktırBu bir temizlenme sürecidir

3) Duygularınız size tuhaf bir his verirBöyle üşümüş gibi tüylerinizi ürperir boğazınızda takılır yutkunamazsınız vs gibi belirtileri vardırNefesinizi izleyin ve Bu tür durumlarda hemen şu soruyu sorun;

"NOLUYOR BUNU BENMİ YAPIYORUM NASIL OLUYOR"

Sonra tekrar size düşünceler sanki mantıklı açıklamaymış gibi o duyguya sebep veren geçmişten yada gelecekten olayı düşünce olarak verecektirHemen tekrar izleyin ve "BU DÜŞÜNCELER BENİM EGOMU GÜÇLERİNDİRİYOR" deyinBir daha gelirse bir daha deyin ve en sonunda bir hiçlik oluşacaktır ve sebepsiz bir huzur ve gülümseme oluşacaktırİşte bu gülümseme farkındalığın ateşidir

4)En zor kontrol edilen duygu "ÖFKE" dirÖfkelendiğinizde kendinizi kaybedersiniz ve tepkiler verirsinizSesinizi yükseltirsiniz tartışmaya girersiniz belki olay büyüyüp kavgaya kadar gidebilirKurtulmanın 2 yolu vardırYeni başlayanlar için kolay olan yol;

- NEFESİNİZİ İZLEYİN VE ORDAN UZAKLAŞIN , DIŞARI ÇIKIN TEK BAŞINIZA ALAKASIZ BİRYERE GİDİN BAĞIRIP ÇAĞIRIN İÇİNDEKİNİ KUSUN AMA KİMSE GÖRMESİNGİDİP BİRYERLERE TEKME ATIN DENİZ KENARINDA BAĞIRIN AMA SAKIN İÇİNİZE ATMAYIN O DUYGUYU SAKIN O DUYGUYU BASTIRMAYIN

- NEFESİNİZİ İZLEYİN VE TEPKİSİZ OLUN VE BEKLEYİNKARIŞINIZDAKİNE CEVAP VERMEYİN VE İÇİNİZE SORUN "EGOMU GÜÇLENDİYORMU BU DURUM"

Tam 24 sayfanın özetini yaptım sizeBunları sadece yapınNedenini zormayınYorum yapmayınSadece yapınHergünVakit buldukça 1-2 saat yapınKendiniz için yapınSabredinSabredinTepkisiz ve dingin olunZamanla bu uygulamalar size karşılığını verecektir

ENERJİSEL BOYUT ÜZERİNE

Artık büyük bir yol katettikBilinç boyutunda hızlıca ilerliyoruzBunca şey anlattımBirlikte paylaştık tartıştıkAma sorulması gereken en önemli soruyu sormadık;

NASIL?

Şimdi tüm bildiklerinize farklı bir açıdan bakmanın ve gerçekleri algılamanın zamanı geldi

Kainat 7 boyuttan oluşuyorBu boyutların her biri enerji ve bilinç saflığına (farkındalık) göre basamaklar halinde yükseliyorHer boyutunda 14 paraleli vardırParalel evrenler o boyutun farklı bilinç boyutundaki yansımalarıdırMesela 3 boyuttaki insanlar cinleri göremezler çünkü o boyutun projeksiyon yöntemleri beynimize tanımlanmamıştır

Bizler insanlar olarak 3 boyutun bir paralelindeyizÇeşitli dönemlerde dünyanın bilinç boyutu topluca artmıştırDaha önce hiç gemiyi görmemiş olan yerli kabileler onlara saldırmaya gelen gemileri görememişlerdirTa ki gemiler onlara iyice yaklaşınca fiziksel olarak görebilmişlerdirÇünkü o bölgenin bilinci suda yüzebilecek büyük bir nesnenin projeksiyonuna sahip değildiFakat topluca öğrendiler ve bilinç boyutu atladılar

Atillanın liderliğindeki Avrupa Hunları'nın neden barbar olarak anlıldığını biliyormuydunuz?

Asya hun devleti gelişmişlik olarak avupa medeniyetinden yaklaşık 500 yıl ilerdeydiAtilla ve ordusu avrupaya girdiğinde zırhlı ve düzenli birliklere sahip ok kılıç balta gibi çeşitli donanımlara saihptilerÜstelik savaş eğitimleri çok üst düzeydi ve onluk sisteme göre (aynı bugünkü türk ordusu gibi) düzenlenmiş orduları vardı

Avrupa halkı ise halen çanak çömlek yapııyor ve ateş yakıp hayvan avlıyorlardı mızraklarlaSonuç? Atillaya tanrı dediler ve heykelini yaptılarAvrupa hunlarının tüm avrupayı darmadağın ettiği tarihi bir gerçektirDaha sonraki dönemde avrupa medeniyeti çok hızlı bir şekilde 500 yıllık ilerlemeyi katetmiş ve bilinç boyutları artmıştır

Peki bilinç dediğimiz şey nedir? Nasıl artıyor?

Öncelikle enerji kavramına değinelimTüm maddelerin atomlardan oluştuğunu hepimiz biliyoruzAtomların içinde bir çekirdek ve etraflarında sürekli olarak dönen elektronlar vardırPeki bu elektronlar nasıl dönüyor? Onları döndüren enerji nedir nereden geliyor?

Bu enerjiye "özvarlık" denilmektedirMüslümanlar bu enerji için Allah kelimesini kullanırlarJaponlar Zen , Çinliler Tao derlerBilim insanları ise "Sınırsız Güç" kavramını kullanmaktadırHangisini isterseniz diyebilirsinizBen özvarlık diyeceğim bir müslüman olarak

Özvarlık enerjisi sonsuz ve sınırsız olan sürekli yenilenen bir enerji kaynağıdır (kuranı kerimde NUR denilmektedir)Onun tezahürü ile (O tezahür edilmemiş olandır) 7 boyut yaratılırHer boyutta kendi enerjisel dağılımına göre ve adaptasyona göre 14 paralele bölünürBu enerjiler arasında geçişler ancak BİLİNÇ ile sağlanır

Özvarlığın tezahür ettiği (kuranı kerimde nefesinden üflediği denilir) boyutların içinde yaşayan onun tezahür ettiği enerjiden varolmuş RUHLAR vardırBu ruhlar her canlı türünde farklı bilinç boyutlarındadır ama her türün ruh enerjisi aynı miktarda ve aynı büyüklüktedirİnsanlar 3 boyutta (bilinç kademesinde) yaşayan bir türdürYine 3 boyutta yaşayan cinler vardır2 boyutta hayvanlar ve bitkiler , 1 boyutta tek hücreli canlı ve cansız(cansız diye birşey yoktur fen bilimindeki adını kullandım) varlıklar vardır

Her ruh bu boyutlar yaratılmadan önce yaratılmıştırYani kainat yokken ruhlar vardır ve enerji halinde beklemektedirlerBitkilerin ruhu ağaçların ruhu taşların ruhu insanların ruhu cinlerin ruhu

Daha sonra İlk insan yaratılır ve 7 boyutun en üst kademesinde olan özvarlığa en yakın nur varlıklar (melekler) önüne çıkarılır7 boyuttaki varlıklar sadece nurdandırYani adeta özvarlığın bir parçası gibidirÖzvarlıktan talimat almadan hareketsiz dururlar robot gibidirlerSadece verilen görevleri yapabilen yorum yapmayan ama teşrii iradeleri görevleri dahilinde olan varlıklardırİnsanlardan önce cin adı verilen bir tür daha yaratılmıştırİlk cin olarak CAN adı verilen bir varlığa beden verilmiş ve bu beden dumansız bir ateşten (astral beden gibi) yaratılmıştırDaha sonra çok önceden yaratılmış olan ruh programlandığı gibi CAN 'ın bedenine enerjiyi aktarmaya başlamış ve CAN canlanmıştırCAN ın soyundan gelen tüm bu dumansız ateş varlıklara CANIN KAVMİ anlamına gelen Cin adı verilmiştirDaha sonra CAN nuh tufanına benzeyen bir durumla tüm kavmiyle birlikte yokedilmiş ve Cin soyu tekrardan enkarne edilerek İblis adı verilen bir meleğe teslim edilmiştirBu meleğe sonradan cin özellikleride eklenmiştir

Özvarlık ilk insanı yaratırken ona bir beden verirBu beden çamurdan etten kemikten topraktandırDaha sonra o bedene daha önce yaratılmış ve programlanmış olan ruhundan enerji projekte edilmeye başlar ve beden canlanır

İblis (Şeytan) , hem bir melek hemde bir cin olarak bir çok üstün özelliğe sahip olmuş ve bu karışım adeta + ve - dengesinin ilk örneğini oluşturmuşturİblis melek olduğu için hatasız olmalıdır ve ölümsüzdürFakat cin olduğu içinde düşünebilme kabiliyetine sahiptirFakat melek vasfı her zaman ağır basar ve sadık bir hizmetkar olarak emirleri ve söylenenleri uygulamaya devam eder

İlk insanın (Adem) yaratılışında önüne çıkarılan yönetici meleklerin arasında İbliste vardırFakat insan kavmi çok farklı üstün özelliklere sahiptirBu üstün özelliklerden birisi "Düşünebilme" kabiliyetidirİnsan beyni bir saniyede 400 sayfalık bilgiyi ezberleyebilecek kapasitededir (Bu kadar bilgiyi ezberleyemememizin nedeni 1 saniyedeki "fiziksel gözle görme"yi iletme kabiliyetmizin kısıtlı olmasındandır)

Daha sonra meleklerin önünde çeşitli bilgiler söylenir ve meleklerle bilrikte Ademede ezberlemeleri söylenirFakat melekler ezberleyemezlerÇünkü düşünebilme kabiliyetleri (Ego) farkındalık ve arınmışlık seviyeleri çok yüksek olduğu için ayrıca görevleri sebebiylede yokturAdem söylenenleri ezberleyip hafızasından cevap verirAllah meleklere "o halde eğilin der" İblis de melek özelliğinin yanında bir cin olduğu için oda ezberleyebilmiştirDaha sonra aslında en başında yaratılmış olan şeytan ruhundaki programlama devreye girer ve şeytan eğilmez karşı gelirBu aslında en başından itibaren programlamadaki zamanın gelmesini gösterirHerşey zamanı gelince gerçekleşir(Teslimiyet ve Kuantum)

Gerisi malumdur hikayeninBurada anşalışması gereken en önemli şey şudurEnerjinin atomlardan oluştuğunu ve atomun çekirdeğinde proton (+) ve etrafında dönen elektronların (-) zıt kutuplarda olduğunu biliyoruzDemekki tüm duygular , tüm düşünceler, tüm arzular ve ego + ların yanında - ler olmadan eneri faaliyetlerini gerçekleştiremezlerBu sebeple bir duyguyu (mesela öfke) durdurmanın tek yolu onu nötrlemektirDuygular enerjisel boyutta sinir sistemimizdeki nöronlarda hareket ederler ve beyne sinyal gönderirlerBeyne gelen bu sinyal onun olumsuzu karşılığını alınca duygunun enerjisi devreye girer ve beyne nasıl tanıtıldıysa (genel kabul öfkenin kötü sevginin iyi olduğudur) o tanıtıma göre olumsuzu zihne projekte edilerek tepki sağlanırSiz sadece olumsuzunu düşündüğünüz için duygularınızı hissedersinizMesela "sevgi" denen duygu sadece onun yokluğu size anımsatılarak size hissettirilebilirEnejiler (duygular ve düşünceler hatta bedenimiz bile hatta varolan herşey enerjidir) zamanla birbirine dönüşebilirSevginin nefrete dönüşebileceği gibiSadece sinyal değişir ve sevgi nefrete dönüşür

Herşey enerjiden varolmuştur dedikAma fiziksel olarak gözümüzle gördüğümüz maddeler varMesela bir elmaya dokunuyoruzOnun tadını alıyoruz yiyoruzBu fiziksel bir gerçeklik olmuyormu?

Her nesne atomdan meydana gelmiştirAtomlarda çekirdek ve elektron olarak iki kısımdan oluşurAtomların hacimsel olarak yüzde 1'i çekirdek+elektronlardan yüzde 99 u ise ikisinin arasındaki boşluktan oluşuyorBir elma ise milyarlarca atomdan meydana geliyorŞimdi milyarlarca atomun toplamı olan bir elmayı baz aldıkO zaman elmanın yüzde 99 u boşluk yüzde 1 i fiziksel olarak varolmalıdırPeki madem elma boşluk ise biz elmayı neden boşluk olarak görmüyoruz?

İşte burada hayatın büyük bir gerçeği karşımıza çıkıyor bileGörüntülerin hepsi yansımalardan ve projeksiyonlardan ibaretAslında elmanın bir görüntüsü yok tamamen boşlukBiz boşluğa bir görüntü projekte ediyoruz ve o görüntü ortak kabul görüyor ve sahip olunan bilinç boyutunda gerçekliğe dönüşüyorPeki dokunabilmek? Boşluğa dokunuyorsunAma o boşluktaki enerji geçişi sayesinde dokunma hissini yaşıyorsunAslında görüntülerin hepsini biz yaratıyoruz

Astral seyahatte görüntü nasıl oluyor?

Astral seyahat (Astral Projeksiyon) paraleller arasında ya da üst ve alt boyutlar arasındaki başka paraleler ile geici bir yansıma boyutu (astral boyut) yaratılarak oluşturulur

Astral boyutta bilinç henüz oluşturulmamıştırÇünkü astral seyahate çıkan bir insanın bilinci sadece yaşadığı boyut için geçerlidirAstral seyahate çıkış gerçekleştiğinde bomboş beyaz bir enerjinin görüntüsü görürünürBir hiçlikElektronlarla atomlar arasındaki boşluk görünür sadeceDaha sonra bilinç boyutunu kendimiz projekte ederizİmajinatif tezahürleri kendimiz yaratırız ve projekte ederek yarattığımız gerçekliğe bu dünyanın başka bir paralelinden bakarızBu sebeple çeşitli farklı görüntüler oluşabilirMesela bir arkadaşınızı projekte ettiniz boş ekrandaİlk başta o arkadaşınızın projektesi detaylanır bilinç enerjisi oluşturulurDaha sonra o enerjinin paraleli(asıl dünyadaki) saptanır ve eşleme yapılır ve gerçeklik sağlanınca paralel olan astral boyuttan bu düyadaki arkadaşınızı izlemeye başlarsınızBu durum sadece gerçek zaman ve gerçek mekanda olabilirÇünkü enerjinin eşleşmesi gerekirBu durumu daha önce ışınlanma olarak anlatmaya çalışmıştımŞimdi size olayı daha detaylı anlattım

wishdropper

Oğuzhan Korkmaz

(Tüm yazılar bana aittirNoter onaylıdır ve telif hakları ile korunmaktadırİzinsiz alıntı yapılması durumunda İstanbul Mahkemeleri yetkilidir)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com