|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışanların, düşündüğü, ilgilendirmesin, küçültmeye, söylediği |
![]() |
Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin !Seni ilgilendiren: iyiye, güzele, doğruya doğru,
![]() Bu kimselerin bunu neden yaptıkları o kadar önemli değil ama kısaca söylemek gerekirse, korkuyorlar ![]() ![]() Sen ne kadar anlatsan da onlara “senin başarının onların da başarısı olduğunu, beraber olduğunuzu, ” maalesef bunu idrak edemiyorlar ![]() Kendilerini yüksek ve iyi durumda tutmanın tek yolunun seni küçültmek olduğuna o kadar inanmışlar ki ufak ufak, büyük büyük, açık açık, kapalı kapalı, seni tırtıklayıp, hatalı, yanlış, kusurlu olduğuna seni inandırmaya uğraşıp duruyorlar ![]() ![]() Özellikle çocuklukta ve gençlikte maruz kalınca, bu küçültmelere saf saf inanmak çok mümkün ![]() Kendi sıra arkadaşı başka şehire taşındığı için yalnız kalıp, benimle aynı sırada oturmak isteyen ve onun için 3 sene aynı sırayı paylaştığım 2 arkadaşımı bırakarak, lisede en iyi arkadaşım diye kabul ettiğim “arkadaş”, her fırsatta, karşılaştığımız her aşırı kilolu, dağınık, hasta veya garip görünüşlü kişiyi bana gösterip, “Bak, işte senin gelecekteki halin ![]() ![]() Beraber çalıştığım bazı kimselerin, takım çalışması içerisinde bana yardım etmeleri gerekirken, neden kendilerini çekip yardım etmediklerini ve sonra hakkımda iyi iş yapmadığımı söylemeleri de bir başka çeşit küçültme operasyonuydu ![]() Tabii ki o zamanlar çekim yasasını ve başıma gelen bu olayları, benim kendime çektiğimi de bilmiyordum ![]()
![]() Ve biz artık büyüdük ![]() ![]() Haydi, tamir edelim eski küçültmeleri ve aldırmayalım bundan sonra gelebilecek bu tür yaralı, toy, olgunlaşmamış, kemale ermemiş insanların saldırılarına ![]() İsterse,
![]() Çünkü o zaman seni düşürmeyi ve yolundan çıkarmayı gene başarmışlar demek olur ![]() Bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsin tabii ki ama bu arada asıl yapman gereken şeyi unutma ![]() Asıl ve tek yapman gereken şey, seni gerçekten ilgilendiren şeylere konsantre olmak ki bunlar: İyiye, güzele, doğruya doğru,
![]() Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|