08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ho'oponopono Yöntemi
"Basitçe ifade etmek gerekirse,Ho'oponopono 'doğrusunu yap' ya da 'hatayı düzelt' demektir Eski Hawaililere göre hatalar geçmişin acı veren anılarıyla zehirlenen düşünceler yüzünden ortaya çıkar Ho'oponopono dengesizliğe ve hastalığa neden olan bu acı veren düşüncelerin ya da hataların enerjisini ortadan kaldırmanın bir yoludur "
Dr Ihaleakala Hew Len 3 yıl boyunca Hawaii Devlet Hastanesinde terapist olarak çalışmıştı Akıl hastası suçluları tuttukları koğuş tehlikeli bir yerdi Psikologlar bir aydan fazla dayanamıyorlardı Personel de sık sık hastalık iznine çıkıyor ya da istifa ediyordu İnsanlar o koğuşta hastalar tarafından saldırırya uğrama korkusuyla sırtlarını duvara dayayarak gidiyordu
Dr Hew Len hastaları hiç görmemişti,sadece dosyalarını incelemişti Kendisi üzerinde çalışmaya başlad,çalıştıkça hastalar da iyileşmeye başladı Birkaç ay sonra prangaya vurulmuş olan hastaların özgürce dolaşmasına izin verilmeye başlanmıştı Ağır ilaç tedavisi görenlerin ilaçları azaltılmıştı Personel işe gelmekten zevk almaya başlamıştı
Doktor bunun için onlarla ortak olan,KENDİNDEKİ PARÇAYI temizlediğini söylüyor
Eğer yaşamınızın tüm sorumluluğunu üzerinize alırsanız,o zaman gördüğünüz,duyduğunuz,tattığınız,dokundu ğunuz ya da herhangi bir şekilde deneyimlediğiniz herşey sizin sorumluluğunuzdur çünkü o SİZİN HAYATINIZDADIR
Bu da ne demektir hoşlanmadığınız herşeyin iyileşmesi size bağlıdır Sorun onlar değil,sorun sizsinizdir Ve onları değiştirmek için kndinizi değiştirmeniz gerekir
Doktor,hastaların dosyalarına bakarken sadece sürekli "ÖZÜR DİLERİM" ve"SENİ SEVİYORUM" diyordu Kendini sevmek kendini geliştirmenin en iyi yolu haline geliyor ve kendinizi geliştirirken dünyanızı da geliştirmiş oluyorsunuz
Doktor kendisine şunu soruyordu ; 'Kendi içimde ne bu soruna neden oluyor ve içimdeki bu sorunu nasıl düzeltebilirim?'
İşte sihirli cümleler; ÖZÜR DİLERİM
SENİ SEVİYORUM
LÜTFEN BENİ AFFET
TEŞEKKÜR EDERİM
---"ZERO LİMİT" kitabından alıntıdır    -----
Sorunun nedenini,kaynağını bulmaya çalışmayın,sadece özür dileyin Kendinizden ve sorunlu kişiden af dileyin Ben bu yöntemi uzun zamandır uyguluyorum,inanın çok şaşıracaksınız sonucuna Belirgin bir kişiyle sorununuz varsa özür dilerken "      ile benim şu anda yaşamakta olduğum bu zor ilişkinin nedeni olan içimdeki dengesizlk için özür diliyorum" diyebilirsiniz
|
|
|