|  | Astral Seyahat İnceleme |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Astral Seyahat İncelemeAstral Seyahat inceleme 1: Bu yazı, astral dünyayı ve projeksiyon sürecini açıklamaya çalışan bir seri makalenin birinci bölümüdür   Lütfen bu incelemenin versiyon 1  x'ini okurken bunun ilk ciddi  yazındenemem olduğunu göz inünde bulundurun  Bunları yazarken  yazmayıöğreniyordum   Hayatımın uzunca bir süresinde, astral bedenimle astral plan üzerindeçalıştım  Dikkatli gözlem ve eleştirel düşünceyle onu anlamaya  ve ennihayetinde ona ışık tutmaya çalıştım   İstisnasız herkes, uyuduğunda düşük güç düzeyinde bir projeksiyonlabedeninden ayrılır  Ben bunu uyku projeksiyonu olarak  adlandırıyorum  Astral beden, birkaç santim yükseklikte fiziksel beden  üzerinde uçanbalon gibi asılı durarak onun uyku pozisyonunu taklit eder  ve dahaileri gitmez  Bir kere astral beden fizik bedenden ayrıldı mı,  rüyalaryaratmada özgür kalır  Bu bizim aşina olduğumuz doğal  (uyku,rüya)sürecidir  Bu esnada dünyanın kollektif rüya bilincine  gömülürsünüz  Bu''Rüya havuzu'' seviyelere ayrılmıştır  Hangi türde bir  insan olmanızabağlı olarak, ruhsal, ahlaki ilerleme vs    ilgili  olduğunuz seviyeyekendinizi ayarlarsınız  Bu seviyeler genelde  ''Planlar� (�düzlemler�)veya alt planlar olarak bilinir  Bu analojide  hiçbir sorun yokturyalnız tüm konsepti anlamakta şeyleri birbirine  karıştırabilir   Eğer uyku projeksiyonu esnasında farkındalık sağlayabilirseniz, birlusid rüya gibi onu kontrol altına alır ve planlar arasında hareketedebilirsiniz  Eğer düşünceyi kontrol altına alabilirseniz  gerçekdünyaya dönüp bir astral form olarak gerçek dünyada iş  göremezsiniz  Rüya havuzlarının veya astral planların baş  döndürücüdünyasındasınızdır ve burada herşey mümkündür ama hiçbirşey  inandırıcıdeğildir   ''Tamamen bilinçli'' bir astral form projeksiyonu yaptığınızda astraldünyaya değil fiziksel dünyaya projeksiyon yapmış olursunuz  Bu  uzunzamandan beri yanlış anlaşılmıştır  Genelde bir astral  projeksiyonolarak düşünülen şey bugün Lusid rüya olarak adlandırılabilir  ki butamamen farklı bişeydir   Birçok yazar, her gece AP'la evrenin tozunu attığımızı belirtir  Bubasitçe doğru değildir  Astral formunuzun içindeyken dünyayı çok  ıssızbir yer olduğunu fark edecek ve nadiren birilerinin oraya  projeksiyonyaptığını göreceksiniz  Eğer birilerini görürseniz genelde  sadeceayakta durmuş, kafası karışık ve sersem bir şekilde projeksiyon  yapmave yaratma durumu arasında yakalanmış olduğunu fark  edeceksiniz  Bilinçli bir OBE (Out of Body Experience - Beden Dışı  Deneyim)esnasında kontrolü kaybettiğinizde başınıza gelen budur  Ben  bunu''Alis harikalar diyarında'' etkisi olarak tanımlıyorum  Bu  etkieğitimsiz zihinlerin karşısında duran etkin bir bariyeridir   Astral formdayken inanılmaz derecede güçlü ve genelde rüya yaratmadakullanılan bir yaratıcı gücümüz vardır  Fiziksel  dünyanınprangalarından bir kez kurtulduğumuzda tam bir dünya  yaratabilirsinizve genelde yaratırsınız da  Bu yaratıcı yetenek bir  problemdir ve A  Phakkındaki tüm yanlış anlaşılmaların nedenidir   Her türlü psişik yetenekte olduğu gibi A  P içinde doğal bir  bariyervardır  ''Alis'' etkisi, eğer enerji ve kontrol seviyenizi  iyiayarlayamazsanız gerçek dünyada projeksiyon yapmayı birkaç  dakikayakadar sınırlar  Eğer bir bariyer olmasaydı - Bunu bir  düşünün-milyonlarca insan dünya üzerinde gece, gündüz, mahremiyet ve  sırkalmaksızın uçuşurdu  Bu içinde yaşanacak çok mutsuz bir dünya  olurdu   Tamamiyle bilinçli bir A  P'de zihninizi ve enerjinizi kontroledemezseniz  ne olur? A  P sırasında bir noktada deneyim üzerindekikontrolünüzü  kaybetmeye başlarsınız ve iyi bilinen eşyalar yanlışyerlerde bulunmaya  başlar  Kapılar, pencereler, mobilyalar, ekstraodalar oluşur vs    Bilinçaltı zihniniz yaratmaya başlamıştır veya sizkendinizi bir rüya  düzlemine ayarlıyorsunuzdur  Bu bir kere oluşmayabaşladığında artık  neyin gerçek olduğunu bilemezsiniz  Bazı rüya havuzuseviyeleri veya  düzlemleri gerçek dünyanın karbon kopyası gibidir  Onlara kendinizi  ayarlayabilir ve kendinizi gerçek dünyada projeksiyonyapıyor  sanabilirsiniz, ta ki bir Cheshire kedisine rastlayana kadar   Son birşey, doğu kökenli seviye konsepti; fiziksel, astral, mental,budik, atmik vs   gerçektirler  Batılı astral projeksiyon  konseptindehep karıştırılmışlardır  Bunlar değişik bilinç seviyeleridir,  o türdeplanlar değil  A  P yaptığınızda bilinç seviyenizi  yükseltmezsiniz,aynen uyanıkken olduğu gibi  Bu ''Yüksek'' seviyelere  sadece bilinciarttırarak ulaşılabilir, basitçe onlara projeksiyon  yapamazsınız  Budeğişik bir tür projeksiyondur  Ben yüksek seviyelerde  bulundum amaonları açıklamak çok zordur  Kesinlikle deneyimlenmeleri  lazımdır  Genelde derin meditasyon esnasında ulaşılır   Bu yüksek seviyelere ulaşabilmek için bir parça durugörü yeteneği gerekir  Bu geliştirilebilir veya doğal yetenek olabilir   Astral Seyahat inceleme 2: Astral projeksiyon (AP) bedenve zihninize bağlı otomatik bir reflekstir  Onu tamamen bilinçlihaldeyken tetiklemek için üç ana gereksinim  bulunmaktadır   1  Beden %100 rahatlatabilmeli ve uyanık kalmalısınız  2  Bilinç noktanızı bedeninizin dışına aktarabilmelisiniz  3  Projeksiyon üzerinde kontrol sağlayabilmek ve rüya durumuna  geçmemekiçin yeterli zihinsel ve psişik enerjiye sahip olmalısınız   Bunlar, hep birlikte tam güç yüklü bir AP için gereken otomatikprojeksiyon refleksini tetikleyecektir  Bir kaç küçük koşul daha  vardırama bunlar sizin deneyim ve çevrenize göre değişir  Rahatlama [/b][/color] Bir tüm vücut rahatlatma egzersizini öğrenmelisiniz  Eğer bir  tanebiliyorsanız, bu uyarlanabilir  Bir sandalyeye oturun ve  rahatlayın  Ayaklardan başlayarak gerin ve gevşetin  Uyluklar, kalçalar,  mide,göğüs, boyun ve yüzle devam edin  Tamamen rahatlamış  olduğunuzuhissedene kadar bunu üzerinden birkaç defa geçin  Bu esnada  Derin veyavaşça nefes alın ve solumun yolu ile alıp verdiğiniz havanın  farkındaolun  Zihinsel eller [/b][/color] Bir çift ''Zihinsel eller''e sahip olduğunuzu hayal edin  Bu  ellerlekendinizi ayaklarınızdan yukarı bacaklarınıza doğru tekrar  tekrarsıvazlayın  Onların sizi sakinleştirdiğini ve rahatlattığını  hissedin  Çakralara özel önem göstererek bunu gövdenizin merkezine kadar  devamettirin  Zihinsel eller metodu, aynı zamanda bilinç noktanızı  değişikvücut parçalarına odaklaya alışmanızı sağlayacaktır  Bu, zihinsel  ellertekniğine kendinizden verebildiğiniz kadar verin  Enerji arttırma [/b][/color] Zihinsel ellerinizi bacaklarınızdan yukarı doğru çekerken oradakienerjiyi yakaladığınızı ve üzerinizde yukarı doğru çektiğinizi hayaledin  Bu içinizden akan psişik/hayat enerjisinin doğal yoludur  Pratikyaparak bu enerjinin her tarafınızda titreştiğini ve  dalgalandığınıgerçekten hissedeceksiniz  Kelimenin tam anlamıyla sizi  bir pil gibişarj edecektir  Çakralar [/b][/color] Şuralarda yer almaktadırlar  1  Omurga kökü (Anüs ve genital organların arası) 2  Dalak (Göbek deliğinin biraz altı) 3  Solar pleksus (Göbek deliğinin bir el genişliği üstünde) 4  Kalp (Göğsün merkezi) 5  Boğaz 6  Alın 7  Taç (Kafanın komple üstü) Çakra uyarımı [/b][/color] Çakralar, enerjinin dönüştürülme merkezleridir  Her çakra, gezegeninham  yaşam enerjisini değişik türde bir enerjiye çevirir  Zihinselellerinizle  bu enerjiyi bedeninizden yukarı doğru çekerken her birçakrada durun ve  zihinsel ellerinizi onu açtığını hissedin  Enerjiyiondan bir diğerine ve  bu şekilde aktarın  Bunu birkaç defa devamettirin  İlk başta hiçbir şey  hissetmeyebilirsiniz ama devam edenpratiklerle derinizin altındaki  nabız atışını ve çırpınmayıhissedeceksiniz  Stop konrolü[/b][/color] Bu egzersizler süresince herhangi bir gerginleşmeye karşı kaslarınızıkontrol edin ve gerektiğinde yeniden rahatlatın  enerjiyi  yukarıçekerken kasların otomatik olarak yeniden gerilmesi çok genel  birproblemdir  Hatırlayın, tüm bunlar zihinseldir, vücut bu  esnadahareketsiz ve relaks vaziyette olmalıdır  Noktanın yerini değiştirmek [/b][/color] Bilinç noktasının yerini değiştirmek için kendinizi, kendi önünüzde biriki ayak mesafe ötede düşünün  Karşınızdaki bir şekil olarak DEĞİL  amakendinizi kendi fiziksel bedeniniz önünde olarak  Bu çok ince  birnoktadır ama çabucak alışırsınız  Bu esnada herhangi bir  kasınızıgermeyin veya zorlamayın  Fiziksel beden size fiziksel olarak  yanıtvermek isteyecektir, buna izin vermeyin  Zihinsel durum [/color] Yüzey zihniniz bu egzersizler esnasında tamamen meşgul olacağı için bunoktada herhangi bir zihinsel egzersiz gerekmeyecektir  Vücudunuzu  çokrahatlamış hissettiğinizde vücudunuz ''ağır'' hissi verecek ve  hafifbir transa gireceksiniz  Diğer egzersizleri bırakın ve  zihningezinmesini kesmek için nefes farkındalığını kullanın  Nefes farkındalığı [/b][/color] Nefesinizin içeri girdiğini ve dışarı çıktığını ''hissedin'' Nefesalırken enerjiyi kök çakranızdan kalp çakrasına kadar zihinselellerinizle çekin  Not: Eğer bu noktada vücudunuzda  titreşimlerbaşlarsa ve henüz daha projeksiyon yapmak istemiyorsanız  başınızıhafifçe oynatın ve vücudunuzu sallayarak normal tetikte durma  halinegetirin  Bu egzersizler hergün yapılmalıdır  Birkaç dakikanızı ayırarak  buegzersizlerden bazılarını her yerde ve her zaman yapabilirsiniz  zamaniçinde bedeninizin kolayca ve hızla size yanıt verdiğini  göreceksiniz  Pratik yaparak ''tam rahatlama'' durumuna birkaç dakika  içindegelebilirsiniz  Bu eğitim, tam bilinçli bir AP  denemesindebulunduğunuzda gerekli efor miktarını ve bitkinliği  azaltacakttır  Astral Seyahat Inceleme 3: Bu makale tamamen bedendenayrılmayla ilgilidir  (AP) Eğer daha önceki  iki bölümü okuduysanız -okumanızı şiddetle öneririm- AP süreci hakkında  biraz anlayışa sahipolmuşsunuzdur  İlgili konularla ilişkin daha fazla  detaya gireceğim  Örneğin: dualite (ikilem), çoklu bedenler, felç, psişik  rüzgar, uzunmesafeli AP, korku, astral seks, etik, diğer bedenlere  girme, astralvarlıklar, AP kısıtlamaları, düşünce formları, iyileştirme,  problemlerve sonraki makalelerde bulunan konu başlıkları  Not: Burada kullandığım ve tanımladığım projeksiyon metodu bugünAP olarak bilinen şeyden biraz farklıdır  Bu, gerçek dünyaya tambilinçli  bir projeksiyon yapma metodudur, astral dünyaya değil  Bu,güvenli bir  yakın ölüm deneyimidir (Near Death Experience) Koşullar:[/b][/color] Burada AP için ideal koşullar belirtilmiştir  Bunlardan bazıları sizin  koşullarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilir  Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir odaya ihtiyacınız vardır  Eğer  arkaplan sesler problem teşkil ediyorsa onları örtmek için radyoyu  veyatelevizyonu bir boş kanala ayarlayın  Böylece beyaz gürültü bu  sesleriörtecektir  Müziği önermiyorum  Beden ısısının uygun olduğunu  kontroledin çünkü AP esnasında beden ısısı kaybetmeye eğilimli  olacaksınız   Işık, yumuşak olmalı oldukça kısık ama karanlık olmamalıdır  Gerekliolmasa bile tütsü yakmak bedenin rahatlamasına yardımcı olur  Eğertütsü kullanıyorsanız bir türü sadece AP için kullanın ve bu türü  başkahiçbir amaçta kullanmayın   Kol ve boyun desteği olan rahat bir sandalyeye ihtiyacınız vardır  Bubir  salon sandalyesi veya rahatça yaslanacağınız türde birşey olabilir  AP,  oturur vaziyette uygulanırken çok daha başarılı olur  Sandalye,başın öne  düşmesini engellemek için arkaya eğimli olmalıdır  Önbacakların altına  konan bir telefon rehberi faydalı olacaktır  Ayaklariçin bir yastık ve  bazen boynun arkasına küçük bir yastık veya havlugerekebilir  Uçaklarda  kullanılan boyun yastığı uygundur  %100 rahatlıksağlayana kadar bunları  deneyiniz  Not: Bol giysiler giyiniz  Eğer yatak kullanmak zorundaysanız, diyelim ki hastalık, yaralanma veyakoşullar yüzünden oturamayacak durumdaysanız kendinizi sanki yataktayemek yiyecekmiş gibi yastıklarla destekleyiniz  Dediğim gibi,  bukoşullardan herhangi biri sizin ihtiyaç ve koşullarınıza  göredüzenlenebilir  Size şu anda en uygun AP koşullarını veriyorum  Yorgunluk:[/b][/color] AP için çok yorgun olmamalısınız  İhtiyacınız olan konum,  egzersizyaptıktan, duş aldıktan, akşam yemeğinizi yiyip bir saat  kadardinlendikten sonra bulunabilir  Bir iyi hissetme ve tazelik,  tükenme vefazla yorgunluk değil, en iyisidir  Eğer gündüz  projeksiyonyapıyorsanız sıkı bir egzersiz, sıcak bir banyo ve rahatlama  öneririm  Vücut fiziksel olarak yorgun - dolayısıyla kolayca  rahatlayabilecek birdurumda - olacak ve zihinde uyanık ve tetikte  olacaktır  eğer ışıksorun yaratıyorsa uçaklarda verilen karartma  gözlüklerini kullanınız  Bunlar rahattır ve rahatsızlık yaratmayacaktır  Not: Eğer AP'den önce veya o esnada ağzınızda tükürük birikirsebunu yutabilirsiniz, dilinizi oynatabilirsiniz vs   Sizi çoketkilemeyecektir  Eğer hafifçe bedeninizi hareket ettirmeniz gerekirse,işi kolaylaştırmak  için bunu relaks vaziyetinizi bozmadan uykulu birbiçimde yapın  Eğer  öksürmeniz gerekiyorsa hafifçe öksürün  Eğeröksürüyor ve hapşırıyorsanız  - unutun gitsin- gidin biraz uyuyun  Hissedebileceğiniz bir diğer duyum  ise yüzdeki gıdıklanma hissidir vebu çok normaldir  İlk safhalarda  isterseniz kaşıyabilirsiniz  Sonrakisafhalarda, ağırlık çöktükten sonra  bunları gözardı edin, kısa zamandageçerler  Bu çakra enerjisinden ve  seyyal bedenlerin serbestkalmasından dolayı olmaktadır  Çıkış:[/b][/color] Uygun olduğunuz zaman geldiğinde AP yapmak için kuvvetli bir niyetoluşturun, gerinin ve rahatlayın  Hafif bir transa girerken  hissedilenağırlığı hissedene kadar rahatlama ve enerji yükseltme  egzersizleriniyapın  Nefes egzersizine geçin ve bilincinizi önünüzde  sabitleyin  Arkanızdaki fiziksel bedeninizin farkında olun ve gerilimi  kontrol edin  Etrafınızda ve içinizde bir titreşim başlayacaktır  Çakra  aktivitesiningücüne göre çok daha derin bir titreşim seviyesine  yükselecektir  Budurum, eğer neler olduğu hakkında bir bilginiz yoksa  yoğun çakraetkisiyle çok dehşetli ve korku verici bir his olabilir  Kalbiniziimkansız denebilecek bir hızda atıyor gibi hissedeceksiniz  Bu  kalbinizdeğil, kalp çakrasıdır  Önemsemeyin  Bu şuna benzer: Elinizi göğsünüzün üzerine yerleştirin  parmakuçlarınız  göğsünüzün merkezinde, kalbin üstünde olsun  Kalbinizle eşzamanlı olarak  parmaklarınızı göğsünüze vurun  Bu oranı parmaklarınızıngelebileceği en  hızlı seviyeye kadar yavaş yavaş arttırın  Bir çakratamamen aktif hale  getirildiğinde hissedilen durum budur  Bu durum derialtında seyiren bir  kasın nazikçe bir atışlarından deliye dönen birkasın derin, güçlü  çarpıntısına kadar değişebilir  Çarpıntılara ve titreşimlere kayıtsız kalın ve kıpırdamadan durun  Tümbunlara karşı bir, hııı hııı, tavrı takının ve anında  dışarıçıkacaksınız  Çarpıntı ve titreşimler dayanılmaz bir düzeye  kadarartacakmış gibi hissedilir  Onları dikkate almamalısınız  Süregelenprojeksiyonlarla atıl çakralar dengeye girdikçe bu daha az fark  edilirolacaktır  AP refleksi geldiğinde çarpıntı ve titreşimler bir kreşendoyaulaşacaktır  midenizin dibinde hafif bir düşme hissiyle  vücudunuzdanyukarı doğru fırlayacaksınız  Derin titreşimler göğsünüzün  içindengelen sessiz bir mırıltıya dönüşecektir  Şu anda birkaç metre  uzaklıktakendi önünüzde yüzüyor veya havada asılı vaziyettesiniz  tümegzersizleri bırakın - konsantre olun- ve sabit kalın   Bu müthiş! diye düşüneceksiniz  EVET yaptım  Şu anda bilinçli  olarakastral bedeninizle projeksiyon yapıyorsunuz ve heey bu mükemmel  birhis! İlk çıkışınızda bunu birkaç dakika ile sınırlandırın  - lütfen bukonuda  bana güvenin - Bu önemlidir  Odanın etrafında gezinin -  yavaşça  Bacaklarınız hakikaten yok ve SAKIN onları aramayın  Yer çekimi  kanunuartık işlemiyor dolayısıyla dikkatli olun  Sadece odada biraz  gezinin,nasıl olduğunu sormayın sadece yapın! Hareket ettikçe göğsünüzün derinliğinden, kalp çakranızdan derin birmırıltı geldiğini hissedebilirsiniz  Bu küçük bir motor  gibidir,hareket ettiğinizde hızlanır, durduğunuzda sakin bir (put put  putlama)hissedilene kadar yavaşlar  Bu sizin güç hazneniz, enerjinizdir  Onungücü çakra katılımına ve bedeninize olan yakınlığınıza göre  değişir  Zihninizi kontrol altında tutun - sabit kalın- ve AP esnasında fazlaheyecanlanmayın  Bedeninizden ayrıldığınızda orada olmayan hiçbir  şeyibeklemeyin ve hayalini kurmayın  Bu, ALİS etkisine düşmemek  içingereklidir   Şimdi, geri girme maksadıyla bedeninize dönün  Astral formda yenisinizve  eğer hızlı atılırsanız %99 ihtimalle kontrolü kaybedip aliceetkisine  düşer ve hiçbir şey hatırlamazsınız  Uçmadan önce sürünmeyiöğrenin  Sonraki AP'lerde çok ileri gidebilirsiniz ama ilkinde bukadarla  kısıtlamak çok önemlidir   Geri giriş kolaydır  Bedeninize ilerleyin, o kendi halledecektir  Gerigiriş refleksi durumu devralacaktır ve şıp- geri geldiniz  Yapmışolduğunuz şeyleri hatırlayarak HEMEN kalkın ve YAZIN   Astral zihin bilgisayardaki RAM gibidir  fiziksel zihin hard disk gibive  kağıtta floppy gibidir  Hard diske kaydetmeden gücü kesin ve  highmem'deki tüm bilgi gidecektir - puff- aynen böyle  Yazdığınız zaman  buhard disk zihninizde bir kıvrım oluşturur  Tam bir makale değil  sadecebirkaç anahtar kelimeye ihtiyacınız vardır  Detayları sonradan  datamamlayabilirsiniz  Bir AP günlüğü tutmaya başlayın   Tipik bir projeksiyon[/b][/color] Sandalyemde oturuyorum, rahat ve sıcak  AP yapacağım  İsterse  dünyayıkılsın yapacağım işte! Dikkatlice rahatlama egzersizlerini  yapıyorumçünkü biliyorum ki bu AP'nin gerçek sırrıdır  Zihinsel  ellerimleenerjimi yükseltip çakralarımı aktif hale getiriyorum  Rahatçatitreşmeye başlıyorlar  Kalp çakrama daha fazla konsantre  oluyorum,diğerleri üzerinden ona daha fazla güç çekiyorum, en sonunda  derin vegüçlü bir ritmle atmaya başlıyor  Transa girerken ağırlık hissi  üzerimegeliyor  Bir ceset gibi, ölü bir ağırlık gibi hissediyorum  Yüzümdeseyirmeler oluyor ama boşveriyorum  Dikkat odağımı önümdeki  BANAaktarıyorum  BEN öndeyim  Ama aynı zamanda arkamdaki bedenimin  defarkındayım  Bedenimin derinliklerinden titreşimler gelmeye  başlıyor  Nefesime konsantre oluyorum ama aynı zamanda dikkatimi dışarıda  öndetopluyorum  Titreşimler jeneratör yoğunluğunda bir vızıltıya  dönüşecekkadar artıyor ama ben boşveriyorum  Adrenalin içimde dolanırken  omurgamgıcıklanıyor ama ben boşveriyorum  Nefesime ve gideceğim  yereodaklanıyorum  Kalp çakram contası fırlayacakmış gibi hızlı atıyor  amaha ha, Onun kalbim olmadığını biliyorum böylece boşveriyorum  Vızıltı,derin bir vınlamaya dönüşüyor ve bir anda serbestçe  havalanıyorum  Hafif bir düşme, vınlama hissediyorum  Dışarı çıkıyorum ve  birkaçsaniye sonra kendi önümde durur vaziyetteyim  Vay be bu çok  iyihissettiriyor! Arayarak- avlanarak odada geziniyorum  Hareketlerimhızlandıkça kalbimdeki küçük motor hareketime ayak uydurarak  daha seslihırıldıyor  Astral Seyahat Inceleme 4: Bölünme Uyuduğunuz veya herhangi bir beden dışı deneyim yaşadığınız her zaman,bilinç iki ayrı ama birbirinin benzeri parçaya ayrılır  Bu ayrılma  çokiyi bir nedenden dolayı vuku bulur: Eğer astral projeksiyon, lusid rüya, obe ( beden dışı deneyim) ve yakınölüm deneyimleri hakkında olayları okursanız, bölünme etkisini tarifeden birçok tanıma rastlarsınız  Bir beden dışı deneyim esnasında  ayrı,suptil bir beden içinde olduğunuzu hissederken aynı anda  fizikselbedenin farkında olmak çok yaygındır  Bunun nedeni iki  vücudunuzarasındaki telepatik bağdır  Astral projeksiyon durumunda, bu  bağfiziksel bedeni herhangi bir zarar görmemesi amacıyla  denetlemektekullanılır   Projeksiyon yaptığınızda astral dubleniz fiziksel bedenden ayrılır vezihin bölünür  Bir parçası astral vücut içinde diğeri ise  fizikselbedenle kalması gereken eterik vücutta merkezlenmiştir  Astral  formoluşturulduğunda zihninizin bir ayna yansıması oluşur  O SİZ'dir,  herhaliyle, bir band kaydının band kaydı gibi, ikisi de aynı, ikisi  deSİZ! Sık sık, uyku esnasında, yansımış zihinler bir tür telepatik rüyapaylaşımı içinde karışır  Fiziksel, eterik zihinde ayrıca rüya  görmeyeteneğine sahiptir  Bu rüya karışımı, birden fazla bilinç  noktasındankaynaklanan bir tür rüya hafıza şizofrenisi oluşturur  Şizofreniyeaşina olmayanların bilgisine, şizofreniler aynı anda  zihinlerindebirden fazla düşünce dizgisine sahip olabilir  Dualite[/b][/color] Eğer astral ve eterik bedenlerin ikisi de tamamen uyanık olarak, birprojeksiyon esnasında birbirlerine yakın mesafeden konsantre olursaçift yönlü bir telepatik bağ oluşur  Bu çok rahatsız edicidir ve  bunuçok sık denemenizi önermem  Fiziksel/eterik SİZ ve astral SİZ  birbiriniaynı anda açıkça görecektir  Birbirinizin gözlerinden aynı  anda,simultane bir şekilde, her iki görüntü setinin farkında olarak  bakıyorolacaksınız   Üstüne üstük, durumu daha da karmaşıklaştıracak bir biçimde, simultaneolarak kendinizinkilerle birlikte diğerinin de düşüncelerinin farkındaolacaksınız  Bu telepatik bir geri bildirimdir, sonsuzluğa bir  bakışatmanızı sağlamak için birbirine bakan iki aynayı tutmak  gibi,yansımanın yansımasının yansıması vs      Bu rahatsız ve kafa karıştırıcı durum, projeksiyon esnasındabirbirinize çok yakından bakmayarak ve birbirinizi düşünmeyerekengellenebilir   Bu, bir yönüyle bazen rüyaların niye çok karmaşık ve kaotik olduğunubize açıklar  Zihin çok iyi bir nedenden dolayı bölünmektedir ve heriki  parçada bağımsız olarak fonksiyon gösterebilmektedir   Projeksiyon esnasında bu fenomeni birçok kez deneyimledim  Onunüzerinde  çalıştım çünkü yakınına geldiğimde fiziksel bedenimihissedişim konusunu  merak ediyordum  Ayrıyetten, projeksiyon esnasındaaynı anda iki farklı  işi yapıyor olmanın kafa karıştırıcı anılarınıalmaya devam ediyordum  Örneğin: Projeksiyonu hatırlarken ev içindekive sokaktaki olayların ve  seslerin farkında olmak  Bu dualite başkaprojeksiyon yapanlar tarafından  da bildirilmiş ama hiçbir zaman hakkıvererek açıklanmamış veya  anlaşılmamıştır   İşte dualiteyi ve telepatik geri bildirimi ilk deneyimleyişimin hikayesi: Ateşin yanında, sandalyemde meditasyon yapıyordum ve yağmur çatıyıdövmeye başladığında normal farkındalık halime döndüm  Rüzgarhızlanıyor ve pencereleri sarsıyordu  Saate baktım, sabahın  üçüydü  Buolağandışı değil çünkü bazen gece meditasyon yaparım  Kendimi  iyidinlenmiş ve enerji dolu hissediyordum  Kendi kendime düşündüm  ''Dahaönce hiç yağmurda projeksiyon yapmamıştım  nasıl birşey olduğunu  merakediyorum  '' Yeniden gözlerimi kapadım, biraz sonra bedenimden dışarı projeksiyon yapmıştım   Duvarın içinden geçerek dışarı, yağmurun içine çıktım  ne kadar  muazzamıslak bir histi  Yağmurun içimden geçtiğini hissediyordum  Yağmurkokusu ve ıslaklık heryerdeydi ve beni enerjiyle dolduruyor  gibiydi  Çatıya doğru yükseldim, bacanın üstüne oturdum ve şehrin  üzerindenbaktım  Yağmurun çatı ve sokaklarda dans edişini, oluklardan  girdaplaryaparak dönmesini ve mazgallara dökülmesini izledim  Kendine  ait dostbir sesi ve ritmi varmış gibiydi ''İç beni, sıçrat beni,  lıkırdat beni,taşır beni'' diyordu  O an çok hoştu   Bacada otururken aşağıda, sandalyede oturan bedenimi hissedebildiğimifarkettim  Fiziksel vücudumu yakınındayken hissedip  uzaklaştığımdahissetmeyişim her zaman ilgimi çekmişti  Bacadan aşağı  kayarak kendimidaha yakından etüt etmeyi kararlaştırdım   Bir anda, kendimi hem duvardan geçerken hem de sandalyede otururkengördüm  O bendim, sandalyede oturan, duvardan geçerek süzülen  banabakan, ama aynı zamanda sandalyede oturan beni seyreden, sandalyenin  onfeet önünde süzülen de bendim  Bu sadece kafa karıştırıcı değildi  aynızamanda çok hasta hissetmeme sebep oldu   Aynı anda ve birbirine bağlı olarak iki grup görüntüye ve iki grupdüşünceye sahiptim, bu büyüleyiciydi  Aynı zamanda bir şey  ifadeediyordu  Sadece astral bedenim fiziksel bedenimden ayrıldığı için  niyefiziksel olan düşünmeyi kesindi? Astral ben, o sırada onu izlemekte olan sandalyedeki beni inceleyerekodada gezindi  Hala fiziksel benin arkasında olsam da astral  benigörebiliyordum  Astral beden odada gezinirken takip etmeye  çalışankendimi sandalyede oturur hissediyordum  Bunu yapmak sanki  hiçkımıldamaya enerjim yokmuş gibi çok zordu  Kendimi dev gibi ve  muazzambir basınca karşı ilerliyormuş gibi hissettim  Görüntü noktamı  hareketettiriyordum ama fiziksel olarak pek hareket etmiyordum   Farkındalığım aynı anda hem eterik hem de astral bedenimde bulunuyordu  Böylece fiziksel ben astral beni kolayca ve her bir  açıdangörebiliyordu  Eterik bedenim, kelimenin tam anlamıyla  deriminetrafında dönüyordu  Bu, kapalı göz kapaklarının ardından ve  değişikperspektiflerden görebilme yeteneği sık sık projeksiyon ve  meditasyonyapanlar tarafından anlatılır   Bu dualite, şizofrenlerin bir nöbet anında hissettiklerine dikkatedeğer bir biçimde benziyor: Baş dönmesi, enerji kaybı, çoklu düşüncegrupları ve yönünü kaybetme duygusu  Bu berbat kargaşa, astral bedeninyerinden  oynaması yüzünden oluyor olabilir mi? Bu durumda bunu bulmanıntek yolu,  astral görüş açısından bir şizofreni nöbet anında incelemek   Astral formumla eterik/fiziksel bedenleri inceledikten sonra şu aşağıdaki sonuçlara ulaştım: Normal uyku esnasında, enerji beden veya yaşamsal örtü olarak tarifedilmesi daha uygun olan eterik beden, sanki bir enerji süngeri veyagüneş akümülatörü gibi çalışıyor  Astral bedenin serbestçe  süzülmesinisağlayarak şişiyor ve açılıyor, bu esnada evrenden bir tür  enerji(kozmik enerji?) emiyor   Genişlediğinde, büyük ve küçük tüm çakralar bir bahçedeki çiçekler gibiyavaşça açılıyor ve enerjileri yakalayıp emiyorlar  Uyandığımızdaeterik beden, astral bedeni küçültüyor ve yeniden emiyor  böylece içindesaklı enerjiler ve seyyal bedenler barındıran yoğun bir  eterik kalkanveya deri oluşturuyor   Bazı kaynaklara göre, küçükleri de sayarsanız, 300 çakramız var   Farkındalık üzerine odaklandığı zaman eterik bedenin kabarıklığı, aynızamanda kendi içinde bir küçüklük duygusunun eşlik ettiği bedendekişişlik hissinden sorumlu gibi görünüyor  Bu tuhaf his  karışımları sıksık astral projeksiyon ve meditasyon yapan insanlar  tarafındananlatılıyor  Bunlara, şişip evrenle ilişkiye geçen eterik  beden nedenoluyor gibi görünüyor  Astral Seyahat Inceleme 5: Aşağıda, insanlarınprojeksiyonla ilgili en genel problemlerine bazı yanıtlarbulunmaktadır  Bana gönderdiğiniz yüzlerce mail için  teşekkürler  Geribildiriminiz bana bu incelemeyi geliştirmemde yardımcı  oluyor, bu dasonuç olarak herkese yardım ediyor  Eğer bana yazıp da bir  hafta içindeyanıt alamazsanız yine yazın  Bazen kazara bazı mailleri  kaybediyorum  Orijinal, bilinci beden dışına aktarma tekniğiyle işimi bitirmişdurumdayım  Birçok kişi bu imgelemeyi çok zor buluyor ve bunu  yaparkende değerli enerjiyi kaybediyor  İmgeleme tüm  projeksiyontekniklerindeki en büyük problemdir  Bunun üstesinden gelmek  için çokdaha etkin olan, daha basit bir teknik geliştirdim   En genel problemler şunlardır: 1  Dışarı, kendi önüne imgeleme 2  Başarılı görünen bir projeksiyondan sonra felç 3  Korku 4  Projeksiyonu hatırlamak 1  Dışarı, kendi önüne imgeleme İmgeleme sayesinde bilinç noktanızı bedenin dışına odaklamak, basitçeastral vücuda baskı uygulamanın bir yoludur  Daha önce bu  serideverdiğim metottan başka bunu yapmanın birçok yolu  bulunmaktadır  Bundaki en büyük problem, kendinizi içinde bulunduğunuz  pozisyondanfarklı bir yerde hayal etmenizin gerekmesidir   Örneğin, Eğer yatıyorsanız, yataysınızdır ve bedeninizi yatağın birayak uzaklığında, ayakta hayal etmeye çalışacaksınız ki bu dikeydir  Bu,  projeksiyon yapmanın bir sandalyede niye daha kolay  olduğununnedenlerinden biridir  Sandalyede dikeysinizdir ve kendinizi  önünüzdedururken (dikey) hayal edersiniz  Oturmak ve ayakta durmak, her  ikiside dikey pozisyonlardır  Gözlerinizi kapatın ve kendinizi yerde  yatarvaziyette hayal etmeye çalışın  Ne demek istediğimi anlayacaksınız   Tek zorluk bu değildir  Kendinizi asıl bulunduğunuz noktadan dahafarklı  bir yerde hayal etmenizi gerektiren herhangi bir imgelemetuhaftır ve  dolayısıyla çok zordur  Bu, inanıyorum ki, birçokbaşarısızlığın  sebebidir  Projeksiyonun kendisinde kullanılabilecek pekçok enerji buna  çabalarken kaybedilir   Projeksiyon yapmayı öğrenirken imgeleme insanlar için büyük birengeldir  Pek çok kişinin onunla sorunu vardır çünkü gözlerindecanlandırdıkları  şeyi tam anlamıyla görmeleri gerektiğini düşünürler,bu böyle değildir  Şeyleri açıkça gözünde canlandıran kişiler aslındatam olarak bir şey  görmüyorlardır  Eğer görüyorlarsa bu artık gözdecanlandırma değil,  durugörüdür   İmgeleme, bir şeyin nasıl göründüğü veya hissettirdiği hakkında zihingözünüzde bir simge yaratabilme yeteneğidir  Daha doğru  biradlandırmayla, gerçeğin hayali bir algılanması olan fantezi  kurmak  Birçok kişi hiç imgeleme yapamadıklarını söylemektedirler ama  yine deşık fanteziler üretebilmektedirler  Bu problemi çözmek için bu işin aynısını yapacak olan zihinsel ellertekniğinin basit bir uzantısını geliştirdim  Eğer  rahatlamaegzersizlerindeki zihinsel elleri becerdiyseniz tamamdır  Bunda  hiçbirzorlukla karşılaşmayacaksınız   Zihinsel Eller Projeksiyonu Yatağınızın veya sandalyenizin üstüne uzunca bir kurdele asın  Göğsünüzün  üzerinde asılı ve ucuda kol mesafesinde içinde olsun  Eğersandalye  kullanıyorsanız, bir ayak uzaklıkta ve kol mesafesinde asılıolsun  Not:  Bu sadece görsel yardımdır   Bir sonraki projeksiyon denemesine başlamadan evvel uzanıp kurdeleyitutma alışkanlığını edinin  Nerede olduğunu ve nasıl bir his  verdiğinihatırlayın  Bu kurdeleyi kendinizi beden dışına çekmek  içinkullanacaksınız   Bölüm üçte anlatıldığı üzere projeksiyonunuza başlayın  Trans  durumunageçtiğinizde, kendinizi dışarıda hayal etmek yerine kendinizi  kulaçkulaç bedeninizden çıkarmak için zihinsel ellerinizi kullanın  Zihinselellerinizle uzanın ve kordondan yukarı tırmandığınızı hayal  edin  Kolunuzu her attığınızda kendinizi fiziksel bedeninizden biraz  dahaçıktığınızı hayal edin  Bunu yaparken herhangi bir kasınızı  germemeyedikkat edin  İrade gücü olarak elinizde ne varsa bu işe verin  Kendinizi dışarı çıkarmak için zihinsel ellerinizi kullanırken nefesfarkındalığını bırakabilirsiniz  Zihinsel ellerle kurdeleye  tırmanmakzihninizi tamamen kaplayacak ve diğer bir zihinsel egzersizi  lüzumsuzkılacaktır  Bu, sahip olduğunuz her gram enerjiyi karmaşık bir  imgelemeegzersizinde harcamak yerine tek bir aktivitede,  projeksiyondatoplayacaktır  Kurdeleye tırmanırken fiziksel bedeninizden serbest kalıyor olduğunuzuhayal edin  Her yeni el atışta biraz daha yükseldiğinizi hayal  edin  Serbestçe süzüldüğünüzü hissedin  Astral vücuda basınç verildikçe  mideçukurunuzda hafif bir baş döndürücü his hissedeceksiniz   2  Başarılı görünen bir projeksiyondan sonra felç Her şey iyi gidiyor gibi görünürken, tüm hisleri, ağırlığı, kalpçakrasının gümbürdemesi hissettikten sonra bu olur  Ama hiçbir  şeyolmaz  Orada, kımıldayamaz halde, hafif hissederek ve uçar gibi  birhisle yatarsınız  Bu uyanma felcinin bir başka türüdür  Başınıza gelen şudur, projeksiyon refleksini çalıştırdınız, eterikvücut genişledi ama sadece kısmi olarak astral bedeni serbest bıraktı  Bu,  uyanma felcine çok benze  Böyle bir şey olduğunda bundan kurtulmanın yolu, zihinsel ellerinizlekurdeleye tırmanışınıza daha fazla güç yüklemek, tüm iradenizi bunuyapmakta kullanmaktır  Bu, astral bedene projeksiyonu  bitirmenizisağlayacak yeterli baskıyı verecektir  Eğer bu işe yaramazsa  kuvvetlibir olasılıkla, zaten projeksiyon yapmış ve fiziksel veya  eterikbedeninizde merkezlenmiş olabilirsiniz  Eğer durumun bu olduğunu düşünüyorsanız ve bunu kırıp geçemiyorsanızkullanın  Yapabildiğiniz kadar inceleyin, deney yapan,  hissedin, gözkapaklarınızın ardından görün, arkanıza bakmayı  deneyin  Deneyebileceğiniz bir başka şey ise bunu lusid rüyaya  çevirmektir  Birfanteziye veya gitmek istediğiniz bir yere odaklanmaya  çalışın  Bunuzihninizde yaratın böylece kendinizi buna ayarlamış  olursunuz   Uyanma felcinin yukardaki koşuluna ilişkin yeterli şey bilinmemektedir  Onun hakkında veya onunla birşeyler yapmayı  keşfederseniz lütfen banae-mail atın  Başkalarına yardımcı olabilmek  için bu bulguları gelecekbir yazıya katacağım  3  Korku Pek çok kişi bana projeksiyon esnasındaki korku hislerini yazdı  Bu,bazı  insanlar için aşması gereken doğal bir bariyerdir  Bazıları onu''Eşikte  yaşayan'' diye adlandırır  Bu sizin kendi iç korkularınızınbir  tezahürüdür  Çocuğun sebepsiz yere karanlıktan korkması,bilinmeyenin  korkusu gibi  Birçok kişi, projeksiyon yapmalarına engel olan şeytani bir şeylerinveya kötü bir ruhun onları beklediğini hisseder  Bu  cesaretlekarşılanmalıdır! Bunu özgürce projeksiyon yapmadan önce  geçilmesigereken bir test gibi, bir sınav gibi görün  Bir kere  projeksiyonyaptığınızda ve onunla yüzleştiğinizde bunun ufalanıp yok  olan boş birtehdit olduğunu fark edeceksiniz  Hayatım boyunca, astral formumla yüzlerce kez projeksiyon yaptım ve hiçsaldırıya uğramadım  Kendime ilk kez bilinçli olarak  projeksiyonyapmayı öğretirken benimde çok güçlü korkularım vardı   Bir de düşünülmesi gereken şu vardır  Astral formdayken  sizyaralanmazsınız ve vücudunuzun projeksiyon esnasında sizi  koruyanmükemmel sistemleri vardır  Genişlemiş eterik iradeniz, en ufak  birtacizde veya dostça olmayan dokunuşta anında tepki gösterecektir  Nekadar uzakta olursanız olun sizi bir saniyede geri çekecektir   Korkuyu yenme yolları: - Gündüz projeksiyon yapmak - Evdeki birçok ışığı yanık bırakmak - Bir arkadaşla projeksiyon yapmak (Birleşik projeksiyon) - Projeksiyon için inandığınız tanrıya dua etmek 4  Projeksiyonu hatırlamak Eğer projeksiyonunuz uygun bir şekilde olmuş görünüyorsa ama sadeceyatakta yattığınızı ve sonrada uykuya daldığınızı hatırlıyorsanız,problem astral deneyimi hatırlamak olabilir  İşte hatırlamamaya karşı yapacağınız şey  Uyanır uyanmaz kalkın ve  oanıları geri çekin  Oturun ve yoğun düşünün  Her sabah birkaç  sakindakikanızı ayırın ve bunu yapın  Bu projeksiyonlarınızı ve  rüyalarınızıhatırlamada sizi eğitecektir  Bu sakin zaman sırasınca, bir şeylere rastlayıncaya kadar aklınızdananahtar cümleler geçirin  Şunun gibi şeyler söyleyin:  Yürüyordum      Falancayla konuşuyordum            Filan yere  gidiyordum               Şuranın tepesindeydim                 Şu yerin  üzerindeuçuyordum              Şuranın içindeydim        Bunlar sizi  uzerinekilitlenebileceğiniz bir anı parçasına rastlamanızı  sağlayabilecekcümle örnekleridir  Kendiniz için daha fazla cümleler  bulun  Zihninizde hatırlanacak bire şeyler varmış gibi hissetmeyebilirsiniz  ama  sıkıca deneyin ve bunun için ciddi bir güç sarf edin  Onlaroradalar  sadece ulaşıp yerlerini tespit etmeniz gerekiyor  Bir kere biranı  parçasına kitlendiğinizde çok daha fazlası tespit edilebilir  Buşekilde  ne kadar çok şey hatırlayabildiğinize şaşacaksınız   Bu anıları hatırladığınız anda yazmak çok önemlidir  Çok canlı  veunutulmaz gibi görünebilirler ama eğer onları kaydetmezseniz  birkaçdakika içinde kaybolacaklardır  Birkaç anahtar kelime yeterlidir   Hatırlamaya yardımcı olacak bir başka yardım ise projeksiyon öncesiveya yatağa gitmeden evvel kendinize post hipnotik önermeler vermektir  Bu bir  onaylama şeklinde olabilir  Şu gibi şeyler söyleyin '' Bu geceyaptığım  her şeyi hatırlayacağım'' İyice fenalık gelene kadar bunutekrar edin  Son olarak, Her projeksiyon için bir görevinizin olması yardımcı olur  Özellikle yapmak istediğiniz bir şey  Bunu onaylamayla birleştirin  vekendinizi bunu yapmaya programlayın  Örneğin şöyle deyin:  Plajagideceğim ve hatırlayacağım ki       Plaja gideceğim ve  hatırlayacağımki           Son olarak, ilk birkaç projeksiyonunuzu çok kısa tutmayı hatırlayın  Bukesin bir zorunluluktur  Hatırlayabildiğiniz 30 saniyelik  birprojeksiyon, her gece yapıp da unuttuğunuz projeksiyonlardan çok  dahaönemlidir  | 
|   | 
|  | 
|  |