|  | Yedi Ruhsal Kural |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Yedi Ruhsal Kural1  Saf Güç Kuralı Bizlerin asıl hali saf bilinçliliktir; bu da saf güç demektir  Saf bilinçlilik ruhsal özümüzdür, sonsuz ve  sınırsızdır, saf coşkudur, saf bilgidir, sonsuz sessizliktir, kusursuz  dengedir, yenilmezliktir, basitliktir, mutluluktur  "Saf Güç" Kuralının uygulanması: A  Sessiz olmak için her gün zaman ayırın  Günde iki defa meditasyon yapın  B  Doğayla baş başa kalabilmek ve her varlığın içindeki zekâya şahit olmak için her gün zaman ayırın  C  Yargılamayın  Güne "Bugün hiçbir şeyi yargılamayacağım  " sözüyle başlayın  2  Verme Kuralı Evren dinamik alışveriş ile var olmaktadır  Vermek ve almak evrendeki enerji  akışının değişik görünüşleridir  Aramakta olduğumuz şeyi istekli  olmakla, evrenin bereketinin yaşamımıza yansımasını sağlarız  Coşku  istiyorsanız başkalarına coşku verin; sevgi istiyorsanız sevgi vermeyi  öğrenin; ilgi ve takdir istiyorsanız ilgi ve takdir göstermeyi öğrenin;  maddi zenginlik istiyorsanız zengin olmaları için yardımcı olun  "Verme" Kuralının uygulanması: A  Nereye gidersem, kime rastlarsam onlara bir hediye vereceğim  Bu hediye hoş bir söz, bir çiçek veya dua olabilir  B  Bugün yaşamın bana vereceği bütün hediyeleri şükranla alacağım  Doğanın  hediyelerini alacağım; bunlar, güneş ışını ve kuş sesleri    Başkalarından gelecek madde, para, kompliman veya dua şeklindeki  hediyeleri almak için açık olacağım  C  İnsanlara her rastlayışımda onlara mutluluk ve coşku dileyeceğim  3  "Karma" veya Etki ve Tepki Kuralı Her hareket bize aynen geri dönen bir enerji gücü yaratır     Ne ekersek  onu biçeriz  Başkalarına mutluluk ve başarı getiren hareketlerde  bulunduğumuz zaman, "karma"mızın meyvesi da mutluluk ve başarı  olacaktır  "Karma" Kuralının Uygulanması: A  Bugün  yaptığım bütün seçimlerin sahibi olacağım  Gelecekteki herhangi bir ana  hazırlık yapmanın en iyi yolunun şimdiki anın tam olmak olduğunu  bileceğim  B  Her seçim yapığımda kendime şu iki soruyu  soracağım: "Yapmakta olduğum bu seçimin sonuçları neler olacaktır?" ve  "Bu seçim bana ve bu seçimden etkilenen diğer insanlara doyum ve  mutluluk getirecek midir?" C  Yapmış olduğum seçim bana rahatlık  veriyorsa, o seçimi tamamen teslim olarak uygularım  Yapmış olduğum  seçim bana rahatlık vermiyorsa, hareketimin sonuçlarını içgörümle  görürüm  Bu yol gösteriş kendim ve çevremdeki bütün insanlar için  kendiliğinden doğru seçimler yapmamı sağlayacaktır  4  En Az Çaba Kuralı Doğanın "zekâsı" işlevlerini en az çabayla yerine getirir    Kaygısızca, uyum  içinde ve sevgiyle  Otlar büyümeye çalışmazlar, sadece büyürler  Balıklar yüzmeye çalışmazlar, sadece yüzerler  Hareketleriniz sevgi  tarafından yönlendirildiğinde en az çaba harcanır; çünkü doğa, yaşamını  sevgi enerjisiyle sürdürür  Egoya  önem vermek çok fazla enerji tüketir  "En Az Çaba" Kuralının Uygulanması: A  "Kabul etme"yi uygulayacağım  Bugün, insanları, durumu, şartları ve  olayları olduğu gibi kabul edeceğim  Bu anın olması gerektiği gibi  olduğunu biliyorum, çünkü bütün evren olması gerektiği gibi  B  İçinde bulunduğum durumun sorumluluğunu kabul edeceğim  Sorumluluk  almanın, içinde bulunduğum durum için hiç kimseyi ve hiçbir şeyi  suçlamamak olduğunu biliyorum  C  Görüşlerimi savunmak  alışkanlığından vazgeçeceğim  Başkalarını benim görüşlerimi kabul için  ikna etmeye çalışmayacağım  Bütün görüşlere açık olacağım ve hiçbir  görüşe kaskatı bağlı olmayacağım  5  Niyet ve Arzu Kuralı Saf güç alanında niyet ve arzu sonsuz düzenleme gücüne sahiptir  Dikkat,  enerji verir, niyet dönüştürür  Dikkatinizi neye yoğunlaştırırsanız,  onun, yaşamınızda daha önemli bir yeri olacaktır  Diğer ruhsal basarı  kurallarına uymak kaydıyla, dikkatinizi üzerinde yoğunlaştırdığınız şeye  ilginiz, niyet edilen sonucun alınması için sonsuz uzay-zaman olayları  yaratır  Bunun gerçekleşmesi için, niyetiniz insanlığın iyiliğini  gözetmelidir  "Niyet ve Arzu" Kuralının Uygulanması: A  Arzularımın listesini yapacağım  Bu listeyi her zaman yanımda  taşıyacağım  Sessizlik ve meditasyona geçmeden önce bu listeye  bakacağım  Gece uyumadan önce bu listeye bakacağım  Sabah uyandığımda bu  listeye yine bakacağım  B  Olayların istediğim gibi gelişmediği  zamanlarda, bunun için bir  neden bulunduğuna ve kozmik planın  düşünebildiğimden çok daha büyük olduğuna inanarak, arzularımın  listesini serbest bırakıp onu yaratana teslim edeceğim  C  Bütün  hareketlerimde, şimdiki anın farkında gerekliliğini kendime  hatırlatacağım  Engellerin dikkatimi dağıtmalarına izin vermeyeceğim  Şimdiki zamanı olduğu gibi kabul edeceğim ve geleceği, el üstünde  tuttuğum niyetlerim ve arzularımla gerçekleştireceğim  6  "Ayrı Olmak" Kuralı Belirsizliğin hikmeti "ayrı olmak"tır  Belirsizliğin hikmeti, geçmişten, geçmişte  yaşanan şartlanmadan ve bilinenden kurtulmakta yatar  Bilinmeyene ve saf  güç alanına doğru yönelmekteki istekliliğimizle, evrene güzel  hareketlerini yaptıran yaratıcı zekâya  kendimizi teslim ederiz  Fiziksel evrende herhangi bir şeyi elde etmek için, o şeye olan  bağımlılığınızdan vazgeçmeniz gerekir  Bu, arzunuzu Gerçekleştirmek için  gerekli olan niyetten vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez  Niyetinizden vazgeçmiyorsunuz; arzunuzdan da vazgeçmiyorsunuz  Sonuca  bağımlılıktan vazgeçiyorsunuz  Ayrı olmak kuralı, evrimin oluşmasını  hızlandırır  Bu kuralı anladığınızda, kendinizi çözümü zorlamaya mecbur  hissetmezsiniz  Sorunun çözümünü zorlarsanız sadece yeni sorunların  oluşmasına sebep olursunuz  Hâlbuki dikkatinizi belirsizliğin üzerinde  yoğunlaştırır ve -kaosun içinden çözümün çıkmasını beklerken-  belirsizliği yaşarsanız, ortaya harika ve heyecan verici şeyler çıkar   "Ayrı Olmak" Kuralının Uygulanması: A  Bugün, kendime ve çevremdekilere oldukları gibi olmaları özgürlüğünü tanıyacağım  B  Belirsizliği kabullenme arzumdan dolayı, sorunların, kaosun ve  karışıklığın çözümü kendiliğinden oluşacaktır  Belirsizliğin özgürlüğe  giden yol olmasından dolay, belirsizlik ne kadar fazla olursa kendimi o  kadar güvende hissedeceğim  Belirsizliğin hikmetiyle güvene kavuşacağım  C  "Tüm olasılıklar alanı"na girerek, sonsuz seçime açık olduğumda  yaşayabileceğim heyecanı öngöreceğim  Tüm olasılıklar alanına girdiğimde  yaşamın tüm macera, gizem ve büyüsünü yaşayacağım  7  "Dharma" veya "Yaşamın Amacı" Kuralı Herkesin yaşamda bir amacı ve başkalarına verecek özel bir hediyesi veya yeteneği vardır  Bu özel yeteneği başkalarına hizmetle  birleştirdiğimizde, kendi ruhumuzun coşkusunu ve sevincini yaşarız  Yaşam da bütün amaçların esas ve nihai amacıdır  "Dharma" veya "Yaşamın Amacı" Kuralının Uygulanması: A  Ruhumun derinliklerinde oluşmakta olan Tanrı'yı sevgiyle besleyeceğim  Dikkatimi hem bedenimi hem de aklımı hareketlendiren ruha  yönlendireceğim  B  Özel yeteneklerimin bir listesini yapacağım  Özel yeteneklerimi ifade ettiğimde ve onları insanlığın hizmetinde  kullandığımda zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmadan hem kendi  hayatımda hem de başkalarının hayatların da bolluk yaratacağım  C  Her gün, kendime, "Nasıl hizmet edebilirim?" ve "Nasıl yardım  edebilirim?" diye soracağım  Bu soruların cevapları insanlara sevgiyle  yardım ve hizmet etmemi sağlayacaktır  Dr  Deepak Chopra © | 
|   | 
|  | 
|  |