![]() |
Hayatını Değiştiren Rüya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatını Değiştiren RüyaMuğla'nın Milas ilçesinde yaşayan orta yaşlı bir adam, bir gece, hayatının akışını değiştiren dehşetli bir rüya görür ![]() Rüyasında adam kendi ölümünü görmüştür ![]() ![]() Rüya çok net ve berraktır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu melekler, adamı alıp bulunduğu menfezden geçirerek başka bir yere götürürler ![]() ![]() ![]() ![]() "Ölçtüğünüz zaman dürüst olun, tam ölçün ![]() ![]() ![]() Münker ve Nekir melekleri adamın sağ ve solunda muhafız gibi durarak satışa nezaret ederler ![]() Kendisinin alış-veriş sırasında tartıda çok az bir haksızlık yaptığını gören Melekler, onu hemen tezgâhın başından aldıkları gibi çok büyük bir kapının yanına getirirler ![]() ![]() ![]() Rüya sahibinin o anda gördüğü manzara çok korkunçtur ![]() ![]() ![]() ![]() Münker ve Nekir melekleri, adama bu dehşetli manzarayı gösterdikten sonra tekrar bir meydanın ortasına getirirler ![]() ![]() Adam, gördüğü o müthiş yangın manzarasındaki dehşetten ve bundan daha büyük bir ceza olamayacağı düşüncesiyle ateşe razı olmayıp bir başka cezaya razı olduğunu söylemesi üzerine, birden bire vücudunda yüzlerce derece bir hararetin başgösterdiğini bütün dehşetiyle hisseder ![]() ![]() ![]() (Rüyadan gerçek hayata, yani rüyayı gören adamın evine döndüğümüzde, adam hakikaten de avazı çıktığı kadar bağırmakta, ortalığı ayağa kaldırmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönelim tekrar rüyaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet geçtikten sonra, Münker ve Nekir'in işaretiyle ceza sona erdirilir ve adam çağrılarak şöyle denilir ![]() "İşte gördün ve anladın ki, dünyada yapılan ufacık bir hatanın, adaletsizliğin ahiretteki cezası bu ![]() Şimdi seni hayata, yaşadığın dünyaya iade ediyoruz ![]() ![]() ![]() Bu müsaadeden sonra, adamcağız rüyasından gözleri yerinden fırlamış, beti benzi atmış, kan ter içinde uyanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milaslı bu adamı görüp hadiseyi nakledenlerin ifadesine göre, şimdi artık o, dehşetin aklaştırdığı saçlarıyla hayatını kılı kırk yaracasına hassas yaşamakta, bundan sonraki menzili olan kabir aleminde kendisine faydası olacak salih amellerin, güzel, hayırlı işlerin peşinden koşmaktadır alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hayatını Değiştiren Rüya |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatını Değiştiren RüyaTeşekkürler paylaşım için ![]() ![]() ![]() ![]() --- Bir zamanlar bir yerde Allah'ın bir veli kulu yaşardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün yine nafile oruca niyetlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra yaşadığı zamanı düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senin dininin gereklerini yerine getirmeyenler, bu hayatın sonunda hesap yok zannediyorlar ![]() "Bu hayatın sonunda hesap yok mu zannettin sen? Lokantanın garsonu bile; 'hesap lütfen' diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Çok sürmeden beni de buraya getirecekler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu düşünceler içindeyken uyku bastırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüyasında mezardakileri gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kabrin içinde en çok feryatların, iniltilerin geldiği kabrin sahibine sordu: - Arkadaş halin nedir? Neden en çok azap sana çektiriliyor? Kabirdeki şöyle cevap verdi: - Ah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anladım ![]() ![]() ![]() Sonra ana-babasına karşı gelenlerin, katillerin, intihar edenlerin, zulüm yapanların, zina yapanların, içki içenlerin, faiz yiyenlerin, kumar oynayanların, iftira atanların, riyakârların, münafıkların, rüşvet yiyenlerin, yetim malı yiyenlerin, sihirle uğraşanların, avret yerini açanların, karşı cinse benzeyenlerin, ilmiyle âmil olmayan alimlerin, hatta sattığı süte su karıştıranların hayatını dinledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya sen ey mevta! Nedir tüm bu güzelliğin sebebi? Seni görünce içim açıldı, gönlüm rahatladı ![]() ![]() ![]() ![]() - İmandır kardeş, iman ![]() - Nasıl yani? - Ben dünyadayken "La ilahe illallah Muhammedürresullah" lafzını tam manasıya anladım, layıkıyla iman ettim, ibadet ettim ![]() Allah'ım bu güzelliklerini hepimize nasip et, düşüncesi içinde diğer cennetlikleri; zekat verenleri, oruç tutanları, namaz kılanları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Ahmet oğlu Hasan! diye üç kere bağırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık imamın ve yanındakilerin işi bitmişti ![]() ![]() - Hey! Mübarek kalk ne yatıyorsun? sözleriyle irkildi ve birden ayağa fırladı ![]() - Sen kimsin? Ben nerdeyim? Öldüm mü? dedi ![]() ![]() İmam tebessüm ederek: - Korkma, dünyadasın ![]() ![]() ![]() ![]() - Çok derin uykudaydım hocaefendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayırdır inşaallah ![]() ![]() ![]() ![]() İmam ve yanındakiler kabristandan ayrıldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlahi! Bizi af ve mağfiret eyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- |
![]() |
![]() |
|