|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
druid, hakkında, hikaye, süper, taliesin, öğretileri |
![]() |
Druid Öğretileri Hakkında Süper Bir Hikaye : Taliesin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Druid Öğretileri Hakkında Süper Bir Hikaye : TaliesinDruid öğretisinin sembolik anlatımına ve halka aktarılışına en güzel örnek kuşkusuz Taliesin ( Güzel Yüz ) öyküsüdür ![]() ![]() Gwerang’ın oğlu genç Gwion büyücü tanrıça Cerridwen tarafından bir kazana göz kulak olmakla görevlendirilir ![]() ![]() ![]() Gwion elini ağzına götürür götürmez bütün gizemler aydınlanır , geçmişin , şimdinin ve geleceğin bilgisine sahip olur ![]() ![]() Bunu farkeden Gwion hemen kaçar , Cerridwen ise onu yaşlı bir büyücü kılığında kovalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dokuz ay sonra Cerridwen bütün çocuklardan çok daha güzel bir çocuk dünyaya getirir ![]() ![]() Galler ülkesinin kuzeyinde Gwyddno’nun oğlu ve kral Maelgwyn’in yeğeni Elphin’in attığı ağlara takılan bebek Elphin tarafından kurtarılır ![]() ![]() Aradan yıllar geçer ![]() ![]() ![]() “ Dokuz ay boyunca Büyücü Cerridwen’in karnındaydım Aslında küçük Gwion’dum Şimdi Taliesin oldum” Bu öykü de daha önce Tuân Mac Cairill öyküsünde gördüğümüz metamorfoz sembolizmi de yer almaktadır ![]() Öyküyü dikkatle incelersek, Cerridwen, oğullarını başka bir deyişle erginlenmeye, inisye olmaya gelenleri “güzelleştirmektedir”, daha farklı bir deyişle eğitim işini üstlenmiş bir druidestir ![]() Gwion’un iksirden aldıktan bütün gizemleri görmesi ve geçirdiği metamorfozlar da inisiyasyon aşamalarıdır ![]() ![]() Buradaki metamorfozlar da ilginçtir ![]() ![]() Bu örnekten de görüldüğü gibi Kelt öğretilerinde sembolizm çok çeşitlidir ![]() ![]() ![]() ((ALINTIDIR)) |
![]() |
![]() |
|