|  | Meditasyonun Yararları |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Meditasyonun YararlarıDüzenli olarak meditasyon yapmanın bir çok faydası vardır  Genelde meditasyonun faydaları kişiden kişiye değişmektedir  Ancak genel bazı faydalarından söz edebiliriz  Düzenli olarak meditasyon yapan insanlar stresten korunurlar  Daha sakin ve daha huzurlu olurlar  Meditasyon ruhsal gücü arttırır  Yeteneklerimizi daha verimli kullanamızı sağlar  Düzenli meditasyon kişinin farkındalığını arttırır, kafasındaki sorulara zorlanmadan cevap bulmasını sağlar  Düzenli meditasyon yüksek benlikle bağlantı kurulmasını sağlar  Meditasyon ile kendi iç dünyasıyla bağlantı kuran insan kendini tanır ve sorunlarının kaynağını kendi iç dünyasında bularak çözümler  Meditasyon çok dinlendirici bir disiplindir  20 dakika tam alfa pozisiyonunda kalmanın 4 saatlik uykuya eş değerde dinlenme sağlandığı bilinmektedir  Meditasyon kişinin hayat amacını, yolunu ve karşısına çıkan sorunların anlamlarını keşfetmesini sağlar  Meditasyon kin,nefret,öfke gibi zararlı duygulardan kurtulmaya yardım eder  Meditasyon bir çok amaç için yapılabilir  Etkili imgelemelerle yapılan meditasyonlar kişinin maddi dünyada da amaçlarına daha rahat ulaşmasını sağlar  Meditasyonun bir çok faydası vardır, bunların hepsini sıralamak zordur ancak yaşamımızda genel olarak bir uyum ve denge getirmesi belki de en önemli faydalarından biridir   Berna Özcan Demir | 
|   | 
|  | 
|  | Meditasyonun Yararları |  | 
|  08-20-2012 | #2 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Meditasyonun YararlarıMeditasyonun faydaları saymakla bitmez doğru    Peki neden bir çok insan meditasyondan kaçar diye bir soru gelir insanların aklına  Bu kadar faydalı şey bir hap olsaydı alırdın bir bardak suyunu içerdin değil mi? Ama hayır bu bir zaman meselesidir zamanını ayırmalısın kendine Durup da sormalısın, hayatım 20dk lık boş boş oturmayı hak ediyor mu diye  Bana göre cevabı değil 20dk saatler gereksede oturup herşeyi toplamak çok önemlidir    Bana biri kalkıp dese ki bu adam her gün meditasyon yapıyor ama herşeye çok çabuk parlıyor   Ben de derim ki onun yaptığı şey meditasyon değildir sadece oturmaktır  Zor mudur peki meditasyon? kesinlikle hayır, ancak senelerce hiç durmadan çalışan bir beyine bir anda dur alfa ya geç derseniz bunu başaramaz  Alışma sürecine ihtiyacı vardır o beyinin  Ben bütün arkadaşlarıma derim meditasyon yapın diye  Örnek olarak bi arkadaşım sıkılıyorum diye mesaj atar ben de otur o zmn meditasyon yap derim  Tabi böle diyince dalga geçiyormuşum gibi oluyor ama arka arkaya yapınca ciddiye alınıo | 
|   | 
|  | 
|  |