Prof. Dr. Sinsi
|
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Bilgileri Kocaeli İzmit
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Hakkında - Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Tanıtım - Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Resimleri - Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu İletişim
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Kocaeli İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Tarihçesi:
1984 Yılına kadar Serdar Mahallesinde okul bulunmuyordu Mahallenin öğrencileri Aşağı Döngel İlkokulunda eğitim öğretimlerini sürdürüyorlardı 1984 Yılında mahalle halkının ve Kasaba Belediye Başkanlığının çabaları neticesinde geçici olarak kiralanan bir binada 01 09 1984 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğünün de uygun görmesi sonucu okul açılmış oldu Okul adını mahallenin isminden alarak Yuvacık Serdar İlkokulu olmuştur Aynı yıl Okula Döngel İlkokulundan 70 öğrenci naklen, 17 öğrenci yeni kayıt olmak suretiyle 87 öğrenci ile ilk eğitim öğretimine başlamıştır Okulun Müdürlük görevi de Nuray ÇÜÇEN’e verilmiştir Okul ilk açıldığında derslik yetersizliğinden birleştirilmiş sınıf programı uygulanmış, daha sonra da 4 öğretmenin atanması ile okulda ikili eğitime geçilmiştir
1985 yılında öğretmen sayısı 5’e çıkmış ve ek bir derslik kiralanmıştır Bu tarihler arasında Müdür Yetkili Öğretmen olarak Nuray ÇÜÇEN, Ahmet KOCATÜRK ve Hikmet OCAKLI görev yapmışlardır
1986-1987 eğitim öğretim yılında okul öğrenci mevcudu 127’ye Öğretmen mevcudu ise 7’ye yükselmiştir
1987 yılında Okul Müdürlüğüne Derebeyi KOÇ atandı 4 Nisan 1988 yılında Okul tek katlı olarak yapılan yeni binasına taşındı İkili eğitim öğretim yapılmak suretiyle ihtiyaç gideriliyordu Ancak mahallenin nüfusunun giderek artması sonucu öğrenci sayısının da artması nedeniyle okulun ihtiyaca cevap verememesi sonucu çatı sökülüp iki kat daha ilave edildi 1997 yılında 3 katlı olarak okul tamamlanarak normal eğitim öğretime geçildi O zamana kadar okulun ısınması soba ile sağlanırken 3 katlı olunca kalorifer sistemine geçildi
5000 m2 alanı bulunan okulun bahçesinde Okul binasının dışında Voleybol, Basketbol sahası ve bir Lojman bulunmaktadır
1997 yılında öğrenci mevcudu 126 olan okulun 1999 yılında 220’ye çıkınca tekrar ikili eğitim öğretime geçilmiştir Okulun bulunmuş olduğu çevre yeni yerleşime açık olduğundan öğrenci mevcudu her yıl artış göstermiştir Bu sayı; 2001-2002 eğitim öğretim yılında 306, 2002-2003 eğitim öğretim yılında 567’ye çıkmıştır
17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depreminden sonra, Mahalleye kalıcı konutların yapılması sonucu nüfus oldukça arttı
Konutlarda ikamet eden vatandaşların çocuklarının eğitimine cevap verilebilmesi için Dünya Bankası tarafından modern bir okul yapılarak 2003-2004 eğitim öğretim yılında hizmete açıldı Valilik oluru ile eski okuldan aynı isim ve aynı kadro ile yeni okul binasına taşınıldı 6208 m2’lik bir alan üzerinde bulunan Okulun bahçesinde Basketbol ve Voleybol sahası ve oyun parkı bulunmaktadır
Okulumuzdan mezun olmuş çok sayıda öğrenci bir üst öğrenime ve devamında değişik yerlerde okuyarak önemli mevkilere gelmişlerdir En son 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Okulumuzdan 83 öğrenci mezun olmuş olup; Bunlardan 1 öğrenci Fen Lisesine, 5 öğrenci Anadolu Öğretmen Liselerine, 11 Öğrenci Anadolu Liselerine, 1 Öğrenci Sağlık Meslek Lisesine, 6 öğrenci Kız Meslek Lisesine, 25 öğrenci Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine, 19 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşmişlerdir
Okul 5 katlı olarak inşa edilmiş olup;
Bodrum katında 1 adet Çok amaçlı salon, 1 adet Sığınak, 1 adet Havalandırma Odası, 5 adet Beden Eğitimi soyunma odası, Elektrik Odası, Kalorifer Dairesi, Hizmetli odaları bulunmaktadır
Zemin katta Atatürk Köşesi, Okul Kantini, Okul Aile Birliği Odası, Ana Sınıfı derslikleri, 1 adet Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 adet Öğrenci Görüşme Odası bulunmaktadır
I Katta İdari Birimler (Müdür Odası, Müdür Yardımcısı Odası, Kütüphane, Çay Ocağı, Ses, Arşiv ve Santral Odası, Basın Odası), Öğretmenler odası Fen ve Teknoloji Laboratuarı ve derslikler bulunmaktadır
II Katta Derslikler, Rehberlik Odası, Resim ve Görsel Sanatlar Dersliği bulunmaktadır
III Katta Derslikler, Konferans Salonu, Bilgisayar Laboratuarı ve Harita Odası bulunmaktadır
29 07 2005 yılında Okul Müdürlüğüne Temel ORDUL atandı 2007 yılı Temmuz ayında emekliliğe ayrılması sonucu 2010 yılına kadar Okul Müdürlüğüne Hasan DEMİRKIR vekâlet etti 05 02 2010 tarihinde ise Okul Müdürlüğüne Eyüp KÜÇÜK atandı ve halen görevini devam ettirmektedir
2011-2012 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Okulumuzda 1 müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 30 Kadrolu Öğretmen, 1 Ücretli Öğretmen, 4 Okul Aile Birliği Ücretli Görevlendirme Hizmetli (toplam 38 personel) ve yaklaşık 802 öğrenci ile Eğitim Öğretimini devam ettirmektedir
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YUVACIK SERDAR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: YUVACİK SERDAR MAH DEPREM KALICI KONUTLARI 1 İŞMERKEZİ ARKASI MERİÇ SOKAK YUVACIK/İZMİT
Telefon Numarası: 2623467594
Faks Numarası: 2623467292
E-mail Adresi:
Web Adresi: -
Yuvacık Serdar İlköğretim Okulu Resimleri:

Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr
Okul hakkında daha fazla bilgi için:
|