Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, bilgileri, ilköğretim, muğla, okulu, ula

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Ula Muğla

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Ula Muğla

Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim

Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz B binası ATATÜRK İLKOKULU olarak Sayın Vali Recai GÜRELİ tarafından 3/8/1937 tarihinde 7837,07 m2lik arsanın içerisine temeli atılarak yeni yapılan okula 7Ocak1939 tarihinde 9 öğret-
men, 144 kız ve 290 erkek öğrenci ile derse başlanılmıştır
1954 Yılında Ula’nın ilçe olması nedeniyle bu bina ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğinden ikili öğre-
tim yapmak zorunda kalınmıştır
İkili öğretimden kurtulmak için 1957 yılında 60000 lira değerinde ek bina inşa ettirilerek 1958 ders yılında ATATÜRK İLKOKULU adı altında 12 öğretmen ve 482 öğrenci ile 1171 m2lik bina ile eğitim-öğretime açılmış böylece ikili öğretimden kurtarılmıştır
Okulumuz A binası Atatürk İlkokuluna ait bahçenin 2514,59 m2lik bir kısmı hazineye intikal ettiril-
mek suretiyle 1957 senesinde ilk defa 572 m2,lik binanın inşaatına başlanmış ve mahallen temin edilen 65000 lira ayrıca Bakanlıkça gönderilen 82500 liranın sarfıyla 1960 senesine kadar inşaat tamamıyla bitiri-
lebilmiştir
Okul binası çatı kısmı ahşap diğer kısımları kargirdir Bu irfan yuvasının yapılmasında Ula’yı Orta-
okula Kavuşturma Cemiyeti üyelerinin bir hayli emeği geçmiş ve maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçı-
nılmayarak okulu bir an evvel eğitim-öğretime sunmak için canla başla çalışmışlardır
1960 Yılında inşaatı tamamlanmış olan bu okulun açılması türlü sebeplerle 1964 yılına kadar uzamış ve 1964/1965 öğretim yılında okulu açma şerefi Okulun ilk Müdürü Sayın Mustafa Nazmi KAZIMOĞLU-
na nasip olmuştur
1969 Yılında okulun ikinci katının yapılması için Bakanlıkça 250000 lira ödenek sağlanmış ve ikinci kat inşaatı 1971 yılında bitirilmiştir 1974/1975 Öğretim yılında Ortaokul ve Lise birlikte ULA LİSESİ adı altında normal eğitim-öğretime açılmıştır Binanın birinci kat temeli 551 m2 olarak atılmış olup iki kat bina 1102 m2dir
İlçemizde eğitim-öğretim yapan Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Ula Lisesi orta kısmının birleştirilmesiyle 7837,07 m2lik arsada A binası 1102 m2 B binası 1172 m2 olmak üzere 17Temmuz1994 tarihinden itibaren Bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğünün 16Eylül1994 tarih ve B08OİGM0080302/7021-9175 sayılı yazıları gereğince ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU adı altında 1994/1995 öğretim yılından itibaren eğitim-öğretime geçmiştir

OKULUMUZ BİNA DURUMU

A) Müdür Odası 1
B) Müdür YrdOdası 1
C) Memur Odası 1
D) Öğretmenler Odası 1
E) Kütüphane 1
F) Fen Bilgisi Laboratuvarı 1
G) Bilgisayar Laboratuvarı 1
H) TV-Tepegöz-VCD-Video Od 1
I) Ev Ekonomisi Atölyesi 1
İ) İş-Teknik Atölyesi 1
J) Resim Atölyesi 1
K) Rehberlik Servisi Odası 1
L) Spor Odası 1
M) Kız Soyunma Odası 1
N) Dershane odaları 26
O) Tuvaletler 10

Okulumuz ilçe merkezinde olup Muğla’ya 14 km uzaklıktadır

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Ula
Okulun Telefonu: 252 242 30 11-252 242 34 03
Okulun Faksı: 252 242 34 03
Okulun Adresi: Köprübaşı Mah Cumhuriyet Cad NO:85/A
Okulun Web Adresi: MUĞLA-ULA (Atatürk İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi: 338057@mebk12tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com